Alati i radionice

Nije mržnja uopšte, samo ne možeš da razumeš jer ti je alat "stran". Ne znaš koliko znači kada imaš sav alat za posao, pogotovo kada je u kvalitetu.
Ja volim da vidim dobro opremljenu radionicu sa kvalitetnim alatom, pogotovo kada čovek zna da koristi alat.
Takođe volim da imam sav potreban alat za posao, ne razmišljaš kako ćeš šta uraditi i od koga pozajmiti.
Volim i ja al nemam

Kao što neko reče alat nikad nije višak i ja volim isto sakupljati i stvarno postoje neki alati koje nikada nisam upotrebio ali volim da je tu, krenuo sam od nule pre skoro 30g, moj otac ništa ne popravlja i nije imao neke velike potrebe za alatom vozi kad stane zove majstora😁. To me strašno nerviralo i još kao dete sam počeo sam da sakupljam alat i sam da čeprkam po gvoždju. Kada sam skupio prvi komplet unior viljuškastih ključeva 6-22 mojoj sreci nije bilo kraja, imam ga i sad. I tako to uzimalo maha sve više i više. Prešlo u neku vrstu hobija kasnije kad sam počeo da radim deo plate uvek išao za neki alat, jbg nisam pušio nisam pio😂
Pa reko neki "porok" mora da se ima.

Kada odem na stari buvljak u Pančevu, moram da kupim bar neki slat, makar i stari krivi srafciger. Tamo sam i čuo izreku, kome rdja udĵe pod nokat, ceo život gleda rdju.
Kupim klešta za skidanje izolacije, skoro nove unior, 3 mogu kupiti za jedan u radnji. Ili stare za 100 dinara, pa ih naspricam wd i rade.

Ja sam pre 2 meseca na otpadu kupio po 65-70din kg,zaboravio sam,kljuceve one Orodje Zrece od 13mm do 32mm i vintu dizalicu 5t,nisam je mogao ostaviti :).Imam moju vintu od 10-15t ,tako nesto,ali teska u tri lepe,jesenas smo sa njom nivelisali plafon sa sve krovom jedne stare kuce,dizalica dize ali smo tek iz nekoliko puta uspeli dovoljno siroko i jako podnozje naci za ispod nje jer sav je pod razbila :p.Ali dok vrtis onu rucicu kao da si u teretani,iz minuta u minut sve si blize izgledu Svarcenegera ,barem u rukama :LOL:.

Alat u kvalitetu i traje dosta,ali i sto vise imas treba ti i vise mesta da sve to sortiras i odlozis...radi primera da imam 10 komada Heyco 19 22 da nadjem povoljno kupio bih jos i 20 istih ali nikad se to sve ne koristi odjednom tako da ipak preferiram da kupim nesto sto nemam.

Ne treba zaboraviti i nasadni 10,taj se uvek prvi zagubi i prvi zatreba ja gde god vidim nasadni 10 uzimam :D imam punu kanticu nasadnih 10.

Skoro obojeni nude "ceo" kombi pun ko oko za 3k €,a unutra nema šta nema,treba jedno nedelju dana sigurno da se sve razvrsta :D Al neće ništa na komad.

A ovi što uzmu pa prodaju na vašarima se ispraksovali pa više ni njih ne možeš da zajebeš :D

Jedino ovi što rade sa vrućom robom,skoro jedan prodaje Bosch vibrator komplet,pojma nema šta je za 120€,ja dok obišao krug ide jedan sav srećan i nosi ga :D

Hehe, nasadni deset...
Pre pola godine najzad natrcim povoljno na set malih gedorica Hazet (povoljno) i to u BiH na olx.ba
Iscimam burazera sto vozi autobus da donese. Reko najzad kupih pravu stvar.
Pre nekih 20dana nesto ceprkao na autu i mali od godinu dana se mota oko auta i nije se smirio dok nije ceo set izvrnuo u cvece. Aj to cvece al sto su to bile patuljaste ruze. Vijam one nasadne po ruzama. Prste izranjavao na trnje. Psujem majku detetu, majka se slatko smeje, mene boli al mi sve drago sto ceprka po alatu a ekrani ga ne interesuju nimalo. Mami kasnije isto bilo drago😁

Nikako ne mogu na netu da ubodem gde ih ima, najpribliznije sto sam potrefio su "bakarni zakivci", mogao bi i da ih napravim ali mi strug ne radi :osmeh: , i ne znam da li su bas od bakra ili neka legura itd.

Nemoj se zezati s tim,kupi novi kontaktor i onda si miran.Takođe obrati pažnju i na drugi kontaktor jer ako je jedan crkao onda je i drugi pri kraju.

Nikako ne mogu na netu da ubodem gde ih ima, najpribliznije sto sam potrefio su "bakarni zakivci", mogao bi i da ih napravim ali mi strug ne radi :osmeh: , i ne znam da li su bas od bakra ili neka legura itd.
Ako baš hoćeš da se zanimaš onda nađi stari programator veš mašine. Tamo imaš tih kontakata samo ih izbiješ što i nije teško.

Nazad
Vrh