Alati i radionice

Glavna karakteristika zupčaste pumpe ti je zapremina po jednom obrtaju vratila.
Kod svih je radni pritisak do 250 bara, a uglavnom rade do 200.
Radnu zapreminu možeš relativno jednostavno i sam odrediti. Treba ti malo ulja, špric menzura..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Teško se prepoznaje odoka, jer u istom kućištu ide po nekoliko zapremina.
Recimo, u istom kućištu imaš 3,2 , 4, 6,3 i 8 cm3/obrtaju..

Da, može bit a i ne mora (ne sećam se iz kog filma).
Znam da smo jednom prilikom kupovali pumpu hidraulike za torpeda 62-65 (zaboravio oznaku) i znam da je prodavac, čim je video uzorak tj staru pumpu, odmah rekao 16-ka za torpeda a ako hoćeš možeš staviti i 19-ku.
Pa se nekako vodim mišlju da ako jedan prodavac prepoznaje pumpu, serviseru je valjda (još) lakše. Ako ne pre, kad je rastavi, valjda onda zna.
OpeD (što bi paorpaor reko) nije da ja tvrdim da znaju sigurno, ali uz neke osnovne podatke mašine i iz iskustva mogli bi da znaju.

I ja se to pitam, u drugom smeru radi ok, cim probam da ukljucim preko problematicnog kontaktora, ne javi se ni malo, odmah izbaci osigurace, brinem se stavicu nov kontaktor a da i njega ne zeznem zbog neceg drugog.... sutra cu da skinem problematicni kontaktor i da koliko mogu propratim da jos nesto nije otislo, prvo osnovni prekidac za pokretanje kontaktora itd...
Za pocetak, zameni im mesta. Ako ne radi ni na drugom mestu onda znas da je on

Poslednja izmena:
Ako si siguran da je protok 400 l/min to bi značilo da pri recimo 1500 obrtaja u minutu imaš 250 cm3/obrtaju, što je zaista ogromna pumpetina.
Određivanje kapaciteta bez otvaranja, se radi tako što se poveže ulaz i izlaz, uspe se ulje i okrene jedan obrtaj vratila. Koliko ulja izađe u menzuru, to je radna zapremina. Naravno, odradi se više puta da se osigura rezultat.

A da je zalepiš? Npr. super lepkom. Kontam da bi u slučaju potrebe polugica mogla ponovo da se skine ako se na silu svuče (npr. šrafciger na vagu).

Ein problem... muci me desna sekcija na ovoj elektronici za smer okretanja.. pre se desavalo da "zadrkce" , brzo na kratko naizmenicno ukljucuje i iskljucuje dok ne proradi... sada vec samo izbacuju osiguraci na tabli.. sada razmisljam nisam proveravao osigurace na strugu... inace jel mogu ja tu nesto sam da ucinim, da li je mehanicki problem, neka opruga u njemu, da li to ima novo da se kupi kao deo itd?

https://ibb.co/SynGmrL][/url]
Kakav ti je prekidači? Mozda da ga slikaš i okačiš ovde. Što kaze neško, da zameniš mesta sklopkama mada moguće je da opet izbacuje osigurač jer su povezane. Tako da mozda to neće pokazati koja je neispravna. Vidim tu i gomilu metalnih opiljaka, jel si proverio da neki nije negde zapao?

Poslednja izmena:
I ja se to pitam, u drugom smeru radi ok, cim probam da ukljucim preko problematicnog kontaktora, ne javi se ni malo, odmah izbaci osigurace, brinem se stavicu nov kontaktor a da i njega ne zeznem zbog neceg drugog.... sutra cu da skinem problematicni kontaktor i da koliko mogu propratim da jos nesto nije otislo, prvo osnovni prekidac za pokretanje kontaktora itd...
Ako u jednom smeru radi onda znači da nije do motora nego je nešto u kratkom spoju kada se uključi drugi smer.Probaj da otkačiš snagu sa tog kontaktora i onda uključi pa ćeš videti da li i onda izbacuje.Napisao si da ti odmah izbacuje osigurače,da li izbacuje osigurače snage ili izbacuje osigurač komande kada se uključi taj smer.Ako izbacuje osigurač komande onda ti je taj kontaktor u kratkom spoju odnosno izgorela je špulna.Špulnu možeš proveriti instrumentom omski,odnosno premeriš otpor špulne.Možeš proveriti i jednu i drugu i ako nije isti otpor onda znaš šta je problem.

Poslednja izmena:
https://i.postimg.cc/7Y84jTGD/IMG-20230331-195638.jpg

Kako da fiksiram ovu polugicu za prebacivanje smera? Hoce da spadne u radu kada je okrenuta na dole, vec sam je par puta gubio u travi!
Neki put može pomoći običan papir ili neki drugi tanki materijal koji se stavi oko firkana i polugica nakon toga lagano upreša. Ako se odlučiš za lijepljenje, nemoj pretjerivati s ljepilom. Samo malo kapni na vrh firkanta. Toliko da se na prelije na bočne strane.

Pre par godina ,kupim jedan moment ključ ,ne kompletan .Juče se pojavi isti samo u drugoj boji .Mehanizam mu je dobar pa sam se malo igrao majstora.Na kraju provera .

Ovako mi je jednostavnije .Koliko se sećam samo jednom sam radio spajanje radi provere.

Nazad
Vrh