Alati i radionice

Ovo cu verovatno d-uzmem https://www.lidl.rs/p/renoviraj-i-p...ku-busilica-odvijac-20-v-pabs-20-li-e6/p57862 , jel bi na ovo mogle da idu i one baterije od 4Ah?

E sada jedno prakticno pitanje, juce radio 3/4 14 koraka navoj na strugu, nemam zupcanike za taj deo tablice na njemu, pa sam nesto iskombinovao preko metricke seme da mi masi jedan korak za 0.02, prihvatljivo, s obzirom da je bio u pitanju aluminijum.

Razlika izmedju sadasnje i te tablice je 8x, znaci treba da se ubrza prenos 8x. Poslednji par zubcanika je odnosa 4:1, odnosno pogonski 26z, a gonjeni 104z, i ja pausalno u glavi, samo cu im zameniti mesta pa cu dobiti 8x, medjutim to nije to, zamenom mesta se dobija 16x ubrzanje, i meni bi ustvari trebao par sa odnosom 1:2, jesam li u pravu?
Za zupcanike, ima ih lagerton, nis, ali po onome na sajtu nemaju sa preko 60z, da bih zadrzao priblizno osno rastojanje, veci treba da ima 90z...
Idi u Agromarket u Industrijskoj ima nov alat sa blagim oštećenjima ili bez ambalaže,za iste pare možeš da uzmeš Villager koji je klasa iznad Parkside.Imaš uredno i garanciju 2god.

Samourezujuće vijke pri postavljanju limova na krov teško da će moći da zavija.
Ime to sam radio za nuzfu onom bas malom srafilicom iz Lidla od 15e sa integrisanom baterijom.
Presarafao limove na staroj kapiji, napravio jednu malu supu,a po dvoristu za samourezati npr trokut na blatobran rusa ili slicno bez problema.

I moj bosch 12V zastane sa samoreznim vijkom m5 ako je deblji lim od milimetar.
Sad kad bih kupovao, ispod 18V ne bih uzeo srafilicu.
Skoro sam pricao sa jednim molerom dok je radio, hvali onu kinesku makitu od 4 crvene...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

12V je super za lake stvari, za drvenariju, ivericu… za metalne profile i limoze 18v, 20v. Ja sam sa mojom 12v šrafio samorezce 6mm u profil 3mm i lim od gore ali sam prethodno busio rupu sa burgijom

Nije li udarni odvijac bolje koristiti za te srafove u drvo,lim,profilnu cev,nego ona kao obicna busilica ?.Kod udarnog ne trpi ruka a i puno su snazniji zbog veceg nm.

U 3 mm cevi debljiine nije mogao Boch da uvija, morao sam sa lektričnom bušilicom i sa njom je išlo bez ikakvih problema.Videću kako će se pokazati ovaj udarni Parkside.

Nije lim ništa,suvi bagremovi rogovi i M12 300,sahranili jednu DeWalt šrafilicu na drugom šrafu otišlo kvačilo.Bosch udarni na kabal se mučio kao Isus,na kraju Hilti bušio pilot rupe i to Titan HSS burgija,tri smo menjali :D

Nije li udarni odvijac bolje koristiti za te srafove u drvo,lim,profilnu cev,nego ona kao obicna busilica ?.Kod udarnog ne trpi ruka a i puno su snazniji zbog veceg nm.
Ja sada planiram sa udarnim da radim sva šrafljenja holzšrafova i samorezaca.
Naručio sam sa aliexpresa i onaj adapter za pola cola na pola cola navoj za glavu, pa može sa njim i da se koriste burgije.
https://www.aliexpress.com/item/329...103222216739657161115292e6eb3!66841597981!rec

Mislili stručnjaci da može šrafilicom,radili kod komšije.Zavili su dva,probali su i oni pilot rupe ali obična burgija i bušilica ne može ni da ogrebe :D Onda komšija zakukao pa sam odneo udarni na kabal,zavija ali mu dušu vadi.Čak se i Hilti dobrano namučio za pilot rupe,a burgije nove istupi je i upali nakon tri rupe možeš samo da je baciš.

Ko nije probao u suv mator bagrem i ekser da zakuje,ne zna šta je muka :D

Nazad
Vrh