Alati i radionice

Tu tecni metal nece pomoci,popustice,mada sta te kosta da probas....Resenja ima kolko hoces,ali posto koliko razumem ti neces da rastavljas bicikli ni malo,jedino sto mozes uraditi je neko razbusivanje te poluge pedale tako na licu mesta pa ubacivanje onog navoja kao.Ili samo pedalu odnesi u radionicu i navari jos navoja sa neke navojne sipke jos toliko da moze iza poluge pedale da uhvatis maticom i stegnes,koliko vidim ima mesta za to.

U suštini tečni metal se koristi gde je potrebno da izdrzi veliku temeraturu. Naravno daleko da će imati iste osobine kao pravi metal i po mom mišljenju to je samo prevara.
S obzirom da uvde nema visokih temeratur mozeš koristiti druga, mnogo efikasnija sredstav. Npr. neki dobar lepak u kombinaciji sa starom dobrom kudeljom.
Ne mogu slike da otvorim. Gde je navoj propao ? na biciklu ili na pedali?

To je poseban materijal od kog se prave ti biciklovi, Kinezijum, nesto izmedju tvrde zvake i stisnute prasine.

Posto nema popravke, a tesko da ce tecni metal izdrzati pritisak (pogotovo sto se pedala rotira 360), mozda probati obrusiti tu stranu prema pedali i pecnuti na par mesta.

Interesantno, na oba mesta.
Onda mozda je majbolja opcija da kupiš druge pedale... Deluje mi kao standardni navoj. (Mozda mozeš da iskoristiš osovinu sa te nove a da ubaciš plastike od starih) Uzmeš kudelje, namotaš lepo , ne previše ne premalo, zvekneš nekog kvalitetnijg lepka i nadaš se da će drzati.
Druga opcija je komplikovanija, ali sigurnija. na oedalu se nareze mani navoj, na "ruci" koja je na biciklu veću i ubaci se čaura.

U svakom slučaju tečni metal neće rešito stvar.

Dobrog kvaliteta vrv nigde.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pa ako nadje original to kosta od 25-30 eur a bugarska ili kineska zamena je oko 900-1000 dinara. Toliko je bar bilo pre par godina kada sam pozajmio jednu udarnu busilicu da probusim 4 rupe u betonu i naravno,kako to obicno biva, u mojim rukama je prestala da radi. Opravio sam je i vratio drugaru.Posle toga,bilo koji alat da mi zatreba a da ga nemam,odem lepo u radnju, iznajmim Makitu,obavim posao i miran sam.

Nazad
Vrh