Alati i radionice

Ovo cu verovatno d-uzmem https://www.lidl.rs/p/renoviraj-i-p...ku-busilica-odvijac-20-v-pabs-20-li-e6/p57862 , jel bi na ovo mogle da idu i one baterije od 4Ah?

E sada jedno prakticno pitanje, juce radio 3/4 14 koraka navoj na strugu, nemam zupcanike za taj deo tablice na njemu, pa sam nesto iskombinovao preko metricke seme da mi masi jedan korak za 0.02, prihvatljivo, s obzirom da je bio u pitanju aluminijum.

Razlika izmedju sadasnje i te tablice je 8x, znaci treba da se ubrza prenos 8x. Poslednji par zubcanika je odnosa 4:1, odnosno pogonski 26z, a gonjeni 104z, i ja pausalno u glavi, samo cu im zameniti mesta pa cu dobiti 8x, medjutim to nije to, zamenom mesta se dobija 16x ubrzanje, i meni bi ustvari trebao par sa odnosom 1:2, jesam li u pravu?
Za zupcanike, ima ih lagerton, nis, ali po onome na sajtu nemaju sa preko 60z, da bih zadrzao priblizno osno rastojanje, veci treba da ima 90z...

@Kremator
Trebao si uzeti crnu, mislim da ih je bilo sad u ovoj poslednjoj akciji...
Kod drugara u radionici je koristimo cesto, bas se ne vodi racuna o njoj, predimenzionisane burgije, testerice, neki boreri, bas je muci bez granica i traje vec oko 2 god.
Ona je valjda 60 nm.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja je imam već više od 2 god. Naradila se dosta, zavila šrafova ne zna se broj i eto još uvek radi kao prvog dana kad sam je kupio. Baterija 2ah je na njoj pošto ona od 4 ah je dosta teža (a imam i nju) za vucaranje na opasaču. Ako neradi baš, baš puno manja baterija izdrži i 2 dana. Dok je brusilica istroši za par minuta....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ok, nemam nista protiv, ja sam sugerisao na performans najvise zbog garancije od 5 god i mozda malo vise snage

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Bilo mi slano za crnu, jer nemam nikakav baterijski alat, izaslo bi bese oko 15000 , srafilica, punjac i baterija, a nemam bas neku potrebu za tim alatom.

Od tih baterijskih alata upravo busilice,udarni odvijaci pa i brusilice ,su jako koristan alat,nzm kako neko nema potrebe za njima :).

Pa ne treba mi svaki dan , znaci ne mogu da ulazem pare tamo gde ce u neku ruku da "came", kupovina mora da bude opravdana, udarni odvijac imam, ali parkside na kabl recimo, i to mi zavrsava odlican posao, jer se retko koristi, isto ce biti i sa ovom srafilicom, svako kupuje ono sto mu je korisno za te pare....

Poslednja izmena:
Inace ako nekog zanima imam za prodaju onaj hugong extremig180W sto sam uzeo, dobar aparat ali skapirao sam da bih hteo nesto ozbiljnije, mozda neopravdano ali eto imam volju za tim, izgoreo par alu elektroda i to je to, sto se kaze nov, garancija, cena 43.000, toliko je i placen, uzet preko drugara bez pdv-a ...

Ovaj moj HUGONG PMIG 200 PULSE saliva i elektrodu. Vecinom radim sa 3,2mm, ali i sa 4mm i sve je to za njega igrarija. Stvarno fini aparati, narocito ako se uzme u obzir da su dosta povoljni.

Nazad
Vrh