Alati i radionice

Nego, otvarao sam neispravnu bateriju od makite, ali posto su punktovane u paketu, nisam se upuštao da ih "raspakujem" i zamenim neispravnu ćeliju, jer nemam sa čim da ih "upakujem".
Mozes da porucis punktovane celije po izboru i da zamenis sa postojecim. Ima firmi koje se bave time.
Takodje i ta zastita za baterije se moze kupiti. Mislim da je neko to kupovao sa foruma. E sad isplativost takve akcije...

Ne radim profi i moje potrebe Parkside zadovoljava, slazem se da nisu najpovoljniji ali jbg...
Bosch zaista volim ali njihov alat za moj dzep je zaista preskup, po meni takav jedan brend nudi garanciju svega 2g u poredjenju sa Parkside, sramota.
Makita takodje, Milwaokee ima prob sa ekektronikom i kosta skoro kao neki losiji polovan auto, garancija naravno 2 god, sramota...
Kao sto rekoh za mene je best bay i za sad cu koristiti situaciju da se snabdem alatom, pored toga sto mi ne treba svaki dan, hocu da imam kad mi zatreba!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Mozes da porucis punktovane celije po izboru i da zamenis sa postojecim. Ima firmi koje se bave time.
Takodje i ta zastita za baterije se moze kupiti. Mislim da je neko to kupovao sa foruma. E sad isplativost takve akcije...
Ja sam kupio tu elektroniku ali se ispostavilo da je "slaba"(40 A) .Za punjenje je dobra ali pri opterećenju ,jednostavno ,prekine rad mašine.

Једина пресност Парксиде алата поготово црног је 5 г гаранције, и то што Лидл сваку рекламацију уважава...

Што се тиче цене, вероватно је та цена, заро што је Лидл и увозник и дистрибутер, па нема маржи којекакви...

Што се тиче самог алата, поседује више комада различитих и цеома сам задовољам, за то за шта мени треба одличан...

Koristim ja onaj Ford sad je mislim treca godina valjda.Taj villager stariji tip sa brojem 95 trosi mnogo vode a manji radni pritisak od onog novijeg modela sa oznakom mislim 195,on je oko 500-600l/h kao moj ford i slicnog radnog pritiska.Ne mozes na obicnu cesmu koristiti taj 95 model,nema dovoljno protoka,bar ne kod nas.Ja bih uzeo ovaj noviji model,skuplji je za oko 15ak k din,nije to nesto na tu cenu,a i trajace to dosta,samo ne zaboravi antifriz pred zimu :).I,menjaj ulje svake godine,to je nikakva cena,a za motor vredi mnogo.
Kod mene je voda iz bunara 65m dubine i pumpa je protoka 40L u minuti. Mislim da je to dovoljno za bilo koji puromat.
E jedino sto ne znam sta uzeti,ta 195ica ima jaci pritisak a manji protok,ne znam koliko je to dobro za pumpu,a sa druge strane 65ica ima i bolje tockove,i cini mi se da je jaca kontrukcija

Mogu oni mislim i sami da uzimaju vodu ali da je slobodan pad,cisterna ili one kocke,bidoni.Za pumpu se ne brini,ja sam nekako uvek za jaci pritisak nego veci protok vode,no opet zavisi sta ces da peres sa njim.Za blato sa masina,neke teze masnoce i slicno,tu veliki pritisak radi posao.Ram i tockovi,sem ako ne ores sa njim :),su skroz nebitni,mozes ga i na kolica rucna staviti i tako koristiti sa njih.
Ti Villageri su sigurno kvalitetniji od ovog mog Forda,bar mislim,po slikama deluje da imaju ozbiljnije pumpe.Motori nzm kakvi su,moj je nekako dosta opterecen,ili se bar tako meni cini po zvuku,kad koristim onu nultnu diznu,ili kako se vec zove.Sa njom ako ne pazis mozes zeznuti zice,tj instalaciju na masini,ostecuje hidraulicna creva i sta vec,a farba samo malo da je slabija ode i ona u tri lepe :D.

Једина пресност Парксиде алата поготово црног је 5 г гаранције, и то што Лидл сваку рекламацију уважава...

Што се тиче цене, вероватно је та цена, заро што је Лидл и увозник и дистрибутер, па нема маржи којекакви...

Што се тиче самог алата, поседује више комада различитих и цеома сам задовољам, за то за шта мени треба одличан...
Neko reče da je garancija ipak 3 godine, iako na ambalaži stoji 5 godina.
Navodno lidl ne uvažava više od 3 godine.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kamo lepe sreće da smo svi mi (poljoprivrednici) u mogucnosti pa da koristimo ceo aku program od recimo Bosch, Makita, Dewalt, Milwaukee… nego se u grabimo za čistokrvne kineze.

Zeleni alat ima 3 godine a crni 5 godina garancije

Ja sam na kasi pitao coveka bas za to i kaze on na te crne performance alate je 5 godina a na zelene je bilo 3 ....mada sam i ja bas skeptican po tom pitanju,5 godina je vise nego profesionalni alati,smesno je da neki obican kinez daje vecu garanciju.Nek bude i 3 godine garancija i opet je najbolja kupovina od tih kineza.

Imam neku kinesku brusilicu navodno 900w,plastika spolja dosta kvalitetna i teska je...obicno koristim za brusenje kamenom i onim flap diskovima...solidno kinesce za njakanje.Za neko precizno secenje sa na primer 1mm kamenom verovatno nije ,kad rukom obrnes kamen ima dosta prazno dok se ne `ukljuce` zupcanici.

Ja sam na kasi pitao coveka bas za to i kaze on na te crne performance alate je 5 godina a na zelene je bilo 3 ....mada sam i ja bas skeptican po tom pitanju,5 godina je vise nego profesionalni alati,smesno je da neki obican kinez daje vecu garanciju.Nek bude i 3 godine garancija i opet je najbolja kupovina od tih kineza.
Moze da da i 20 godina garanciju za alat kad je tu najskuplja stavka baterija , a ne alat , jel daje i za baterije 5 godina garanciju.

Ovdje lidl daje 6 mjeseci garanciju na parkside baterije. A recimo ljudi koji koriste svaki dan baterijske srafilice na krovu profesionalno kazu da kupuju od makitinog zastupnika alat i baterije, garancija je 5 godina i da toliko i traju.

Kako je baterija najskuplja ?,alat ovaj crni je 7+ hiljada dinara ,baterije su od 4ah bile 3700 mislim....

Па ја знам да је на зелени било 3 а на црни 5, чак и ови јутјубери говоре тако...

Први алата који сам купио од парксајда је била црна шрафилица 20 в имала ону задњу ознаку C2 ( сад је била пред нову годину опет), а ја сам је купио оре годину дана и то са батеријом од 2 ах.
Нема шта с њом нисам радио, шаљовање било чега сам радио њом...
Ради ко сат...

Ovdje lidl daje 6 mjeseci garanciju na parkside baterije. A recimo ljudi koji koriste svaki dan baterijske srafilice na krovu profesionalno kazu da kupuju od makitinog zastupnika alat i baterije, garancija je 5 godina i da toliko i traju.
Ти који сваки дан раде на крову нетреба но да купују Парксајд, то је јасно ко дан...

Иначе у Србији је на све гаранција 2 године (од алата).

Моје прво и последње искуство са кинезима је то да сам купио копије аку ударног одвијача и аку брусилице са натписом макита (има их на фејсу, рекламирају се).
Одвијач је после једног радног дана (растурио и саставућио верат на комбају) цркао.
Брусилица је направила пар резова на цевима и од тада чим се мало стисне, угаси се и одма испразни батерију, или неће да се укључи неко време...

Једно плаћено 6000 једно 7000 динара...

И ниједно неради и никакве гранције...

Nazad
Vrh