Alati i radionice

Jbg punjač ide uz bateriju od 2Ah i košta 4 'iljade. Baterija od 4Ah košta 3700.
Znači da bi dao šansu tom parkside alatu moraš uložiti još skoro 8 'iljada.
Prevaranti visoke kategorije ovi iz Lidla..
Jedino što ima ta neka garancija pa ljudi troše ogromne novce na te zezalice.
Ja uzeo brusilicu, ali sam morao i baterije i punjač, tako da me opet izašlo 15 hiljada ta proba njihovog 'alata'..
Udarni nisam hteo uzimati, jer po netu vidim da se mnogi žale na iznenadno otkazivanje elektronike. Hilti, još razmišljam, jer mislim da mi ipak treba neka ozbiljnija jača mašina pa iako je na kabal. Mislim da je ova brusilica i ona trakasta testera što uzeh za prošlu novu godinu dosta..
Inače sam na makiti, i ništa od tog alata mi se nikada nije pokvarilo samo što je trostruko i više skuplje...

Ja mislim da lidl dobija od kineza u koferima komplet alat,baterija,punjac ,oni to posle otpakuju i prodaju vecinom posebno da jos dodatno zarade.

Jesu triput skuplje, al su pet
put bolje. Na baterije imam samo jednu bušulicu a baterija je crkla odavno pa sam i njoj utnuo kabl.
18d93752df37df5faa5272ad1d08ce39.jpg
2ff16adaa8250a6e64db8c0f0d5dfeee.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Imam parkside zeleni udarni odvijac
U lidlu bio 10000 sa baterijom i punjacem.
Bas sam se iznenadio koliko je mocan i koliko traje baterija. Sad sam brusilicu mali udarni odvinac i busilicu. Sve bez baterije i to mi bas odgovara jer imam od ovog prvog uredjaja komplet. I dokupim jos jednu bateriju i sad sam miran.

I ja sam o tome razmisljao.
Nemam neku potrebu inace bih kupio jos jedan zbog baterije i punjaca.
Za sad imam dva uredjaja i jednu bateriju, neka ideja je da nabavim jos jedan uredjaj razlicite namene i jednu bateriju pa ce kombinovanje biti odlicno.
Jako zanimljivo mi se ucinilo ono acu rende, mislim da je dosta prakticno.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

@ubovicratko A sto ne kupis nove baterije od makite,skupe ?.Kupi busilice,brusilice i ostali alat od makite kad ti se vec toliko svidja,samo odvoji par hiljada eura za sve prvo pa onda pricaj.Niko ovde ne kaze da je parkside kvalitetniji,ali da nije tih jeftinijih kineskih alata,pola ljudi ne bi ni imalo,,tj ni videlo nikakvog alata sem cekica i par kljuceva a kamoli kompletan alat sto kablovski sto baterijski.
Meni se pokazalo da je i polovna makita bolja od parksida, ili to se ne sme pisati?

A šta mislite u novim čije su komponente, kupio jesenas veliku brusilicu Makita zemlja porekla Rumunija.

Sad gledam Black&Decker (braća kinezi ga pravili) aku šrafilica+udarni odvijač sa 2 baterije i punjačem 100 evrića. Tako da mu ovo u lidlu dođe astronomski skupo.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Kad smo kod amaterizma... Jedan poznanik radi u woby hausu, i kaže da sav onaj njihov alat kada ga zaprimaju u prodavnicu vodi se kao "alat za jednokratnu upotrebu". Nije čak ni hobi alat...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ja sam tako kupovao razne brendirane el.alate dok nisam pop.zdeo.Sada uzimam Villager, ima garanciju kao i nazovimo pravi alati, odličan i brz servis, rade radnju bez problema.

Da, ima dva puta po pet baterija, možda se sa slike ne vidi dobro. Znači 4Ah kako sam napisao.
Svaki element kada se napuni do kraja je 4,2V. Znači napunjena ima skoro 21V
Na bateriji stoji 4V, pa njihovim računom dolazi do 20V
Nazivni napon je, naravno, 3,6V po elementu, a to izlazi 18V kao i kod ostalih brendova sa deklarisanim naponom baterije od 18V.
Ja naleteh 31-vog decembra uveče kada sam otišao u Lidl po pivo, baš izneli nešto malo tih baterija na rafove, pa reko da uzmem dve za brusilicu..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Znaci parkside baterije mogu da se kace na makita alate od 18V sa onim adapterom bez problema? I pune na makita brzi punjač?
Nego, otvarao sam neispravnu bateriju od makite, ali posto su punktovane u paketu, nisam se upuštao da ih "raspakujem" i zamenim neispravnu ćeliju, jer nemam sa čim da ih "upakujem".

Nazad
Vrh