Alati i radionice

To znam,nego u rednom vezivanju snaga ostaje ista kao jedan komad baterije a ovde je komad od 2Ah ako ja dobro vidim. Kod paralelnog vezivanja bi ova baterija imala 3,2-3,4V i 10Ah. Ne slaze im se reklama sa stvarnošću. Ova baterija ne moze dati 20V.
Ako ima 10 komada kao sto pise Dukej onda ima 4Ah. Ali i dalje nema 20V.

Vidiš da su ove dve okrenute,verovatno su one vezane paralelno da se izvuče snaga,ali svakako nije 20V :D već 14,4V,ali su bar ispoštovali 4Ah

Da, ima dva puta po pet baterija, možda se sa slike ne vidi dobro. Znači 4Ah kako sam napisao.
Svaki element kada se napuni do kraja je 4,2V. Znači napunjena ima skoro 21V
Na bateriji stoji 4V, pa njihovim računom dolazi do 20V
Nazivni napon je, naravno, 3,6V po elementu, a to izlazi 18V kao i kod ostalih brendova sa deklarisanim naponom baterije od 18V.
Ja naleteh 31-vog decembra uveče kada sam otišao u Lidl po pivo, baš izneli nešto malo tih baterija na rafove, pa reko da uzmem dve za brusilicu..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Odakle ideja da daje 18V . Zar nije neko napisao da je toliko izmerio? Moja pokazuje 19,3 V. Nije puna 100%.
Za kapacitet 4Ah verovatno lazu, ali ne vidim razlog što bi oko napona lagali.

Da li ima tih brusilica još ili da kupim od nakupca. Oko ovog nisu bezobrazno toliko. Njihov jutarnji odlazak do lidla košta samo 1000 din. mada vidim da ima onih koji je prodaju i za 12000

Vidi na fb grupi, pitaj da nema neko da bi prodao...
Mozda se javi neko ko je kupio recimo 3 kom a pravu potrebu ima za 2 pa bi jednu prodao...
Ja sam tako dosao do udarnog u vreme kada ga nije bilo na rafovima u Lidlu...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Odakle ideja da daje 18V . Zar nije neko napisao da je toliko izmerio? Moja pokazuje 19,3 V. Nije puna 100%.
Za kapacitet 4Ah verovatno lazu, ali ne vidim razlog što bi oko napona lagali.
Napisao sam ti već:
Nazivni napon: 3,6V x 5 elemenata =18V
Maksimalni napon: 4,2Vx5 = 21V
Najniži napon: 3,2Vx5=16V, tada elektronika isključi elemete da nebi došlo do oštećenja.
Jel sada jasno?
Kapacitet nebih komentarisao, ali mislim da je tu negde uporediv sa ostalima.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

@Dolovac Ozb nisi znao za meki start ?.Kod tih malih brusilica nema pritiskanja,nece dugo motor ako uvek gubi obrtaje pri radu.Kupi neku staru mrcinu kao fein,bosch i slicne ,kod njih mozes kako hoces.

Kad udarni odvijac Milvokijev prekine da radi i pokaze da je baterija prazna ista baterija na maloj brusilic radi jos baz problema.

Nazad
Vrh