Alati i radionice

Ima recenzija od našeg člana Gagi, na kanalu Zona Alata, i nisam primećivao da staje.
Meni i makita stane kada stavim bateriju od 1,5ah, a navalim jače.
Ipak ovo nije alatka da se navaljuje, već onako, malo laganije.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Izgleda da hoce stati ako se optereti malo a baterija poprazna...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

A propos "црног Парксајда": у чешљању неког од "Лидлових" каталога по околним земљама, видео сам и велику брусилицу (да л' је плоча стандардна 230 или можда 180, то нисам обраћао пажњу) из "црне" серије, ал' са две батерије.

Nista,probam sutra sa punom baterijom.Da se razumemo ne stane ona jer motor se preoptereti,jednostavno u sred brusenja ili rezanja se ugasi,kao da sam iskljucio na prekidac,a on ostane ukljucen inace.Tek kad iskljucim na prekidac i posle ponovo ukljuc,ona proradi.

Reko' da malo podmažem zupčanike, otvaram i imam šta videti:

f4993292dda4853fc6441094a0d6ae17.jpg

Zupčanici duplo mršaviji nego na pravim brusilicama. Na makiti su značajno jači..
Odlivak kućišta tanak, šrafići M3,5..
Opet imam isti utisak: dobio sam tačno onoliko muzike koliko sam i platio..
Nije makita džabe tri puta skuplja..

Nista,probam sutra sa punom baterijom.Da se razumemo ne stane ona jer motor se preoptereti,jednostavno u sred brusenja ili rezanja se ugasi,kao da sam iskljucio na prekidac,a on ostane ukljucen inace.Tek kad iskljucim na prekidac i posle ponovo ukljuc,ona proradi.
Ova navodno ima 10000 obrtaja, mada merenja pokazuju 9150, pa je time i snaga manja.
Makita ima 8500 obrtaja(pravih), i jači obrtni moment, drugačije zupčanike..

Ja sam na staroj brusilici velikoj nakon drugog seta zupcanika ,jer se mast razleti na sve strane samo je ne bude gde treba,pomesao malo sae90 sa nesto masti,dobio nesto poprilicno bistro,ali stavljenjem silikona kao dihtung na poklopcu glave,evo 2 godina kako to radi bez problema.

Je l' postoje kakva iskustva sa tim crnim Parkside udarnim odvijačima za bitove (kao ovaj na Arkadijevim slikama), možda sa nekih stranih foruma? Voleo bih da imam takav odvijač, al' generalno ne volim brushless alate. Koliko sam video tu isplative opravke nema, a izgleda da češće crkavaju nego oni obični (sa četkicama) alati. Pa računam možda ima kakvih iskustava tipa "rikno je posle pet korišćenja" :) pa da ga ne kupujem...
Za te bez cetkica ako imas brendirani alat postoje rezervni djelovi , za kineske genericke imas na allexpresu elektronike i motora koliko hoces.

Ima za ovu parkside brusilicu neka navodno dvostruko jača elektronika sa potenciometrom i promenom smera za 15-20$.
Dalje, neznam zašto ovu njihovu bateriju vode na 20V, sada izmerim i ono 18,2V. Makita koja se vodi na 18V, ima 18,5.
Bar da znam da mogu koristiti Makitine baterije..

Ja menjao na malu bosch mast,imala dosta ali rekoh ajd i onako ne ide puno...obicna LP2 mast.Nema veze ako razbaca okolo sve je to dobro,bas jedan pricao kako to nema veze....nisam bas slusao sta pricao:rolleyes: ali mi delovao ubedljivo🦡 -smajli jazavca nepovezano sa celom pricom ali simpaticno deluje...

To se koristi za ležajeve na teretnim vozilima ostalo, pa je previše gusto za prenosnik brusilice.

Ja sve podmazao gadusom,eno ga radi kao sat,ne treba preterivati u količini.Štemalica Villager ištemovao sve za instalaciju u radionici,fabrička mast se dezintegrisala posle 30min,gadus stoji i nakon završenog posla.Brusilice isto nikakva promena u radu.

Pre sam mazao belom litijumskom u spreju,Al nakon dužeg rada krene da se topi.

Има ли ко искуства са овим апаратима 4u1(MIG/MAG,TIG, PLAZMA) Stahlwerk, Kovax....Који компресор узети од 50l : metabo, Abac, Vilager....уљни или безуљни?

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

@SeljakizGrada
Jel to sigurno si koristio s3 gadus ?,jel si otvarao posle brusilicu nakon nekog koriscenja da vidis kako stoji mast,jel su suvi zupcanici ili ne ?.Ja imam bure gadus s2 kuci,vidim po specifikacijama na netu da i nema neke velike razlike u njima,pogotovo viskozitet koji je isti ,reko nema sanse da to moze u brusilice ...

Има ли ко искуства са овим апаратима 4u1(MIG/MAG,TIG, PLAZMA) Stahlwerk, Kovax....Који компресор узети од 50l : metabo, Abac, Vilager....уљни или безуљни?

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Mirko, ako vec nemas kompresor bolje kupi 100l sa dve glave. Nije los VILLAGER za cenu koliko kosta. Mada ja sad imam jedno dve godine WOMAX, zavrsava i on poso skoro svakodnevno.

Burazer mi malo pre u uzeo busilicu za beton u Lidlu na Karaburmi, kaze ima sve od alata sem baterija.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh