Kupio sam i ugradio digitalni ampermetar-voltmetaru onaj stari punjač, nije radio par mjeseci i crk'o je sam od sebe, punjač nije išao u kur*nje po selu i šire...
Ljudi, braćo, kolege, jasno je meni sva ta priča s PRC kineskim proizvodima, ali verujte, nikada ne bih ništa njihovo kupio da nisam se sopstvenim očima uvjerio da te stvari RADE, kako-tako, s osiguranjem (PP aparatom na dohvat ruke
) ili bez, ALI RADE...
Ovaj moj punjač gore sa slike, NE MOŽE napuniti akumulator od 143Ah, čak ni posle 2 dana priključenim na akumulator, a ova PRC skalamerija MOŽE...
Kako, i koliko kvalitetno, NE ZNAM, ali ga napuni, za neko razumno vrijeme......
Zato je i kupljen, a posle iskustva sa koleginim takvim sličnim, ali od 20A...
Ovaj moj je od 50A, nem'o se vređamo...
Dajte konstruktivne prijedloge, pošto ste očigledno svjetlosnim godinama daleko od mene s znanjem materije, kako da unaprijedim, ili makar osposobim ovaj "punjač" da koliko-toliko mogu imati uvid u kako i koliko odrađuje punjenje akumulatora...
Ove igračke od pokazivača su smiješne, unutrašnjost takođe, nisam dijete pa da ne vidim očigledno...
Cena mu nije neka, da bih sada dramio tu, ovaj stari punjač je odrađivao sve povjerene mu zadatke tolike godine, ali jednostavno, ne može da puni akumulatore prijeko 100Ah, dok ovaj može, PRIOVJERENO, samo ne smiješ da ga natjeraš na prekidaču preko 4-ke, sa "snagom punjenja"...
Ventilator počinje da stenje....