Alati i radionice

Hmm,nisam to znao jbg ...ali u upustvu pise i jedno i drugo,nije spomenuto letnji,zimski uslovi,ja sam mislio brze ce dizati kasiku leti na vecim temperaturama ako je 68-ca ...U upustvu tacnije pise hidraulik 50 i 70 za Rafinerija Beograd ,za Modrica Hidraulicno m 50 hd,65 hd i INA hidraol 50 i hidraol 70 hd.
Svejedno manje ce skoditi ovo nego staro da sam ostavio to je sigurno.

Izasao novi katalog u lidl-u. Koja je razlika izmedju zelinih i crnih proizvoda? Vidim da su sada sve masine u crnoj boji.

Evo neko je spominjao da ceka odvijac

f90e2d2b2d7122f51e30f557580dc76f.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hmm,nisam to znao jbg ...ali u upustvu pise i jedno i drugo,nije spomenuto letnji,zimski uslovi,ja sam mislio brze ce dizati kasiku leti na vecim temperaturama ako je 68-ca ...U upustvu tacnije pise hidraulik 50 i 70 za Rafinerija Beograd ,za Modrica Hidraulicno m 50 hd,65 hd i INA hidraol 50 i hidraol 70 hd.
Svejedno manje ce skoditi ovo nego staro da sam ostavio to je sigurno.
Ma nije problem, verovatno je starija mašina sa određenom istrošenošću elemenata pumpe, ali samo da znaš da za rusiju uglavnom ide 32-jka..
46-tica je neka optimalna vrednost za hidraulične sisteme većine građevinskih mašina

Просто они у недељу поподне-предвече на свом сајту објаве лифлет за наредну недељу, а ја се сетим да тада одем до сајта и прелистам тај лифлет у електронској форми... и видим да л' ће барабе да изнесу тај дихт-абрихтер кога сам се зезн'о да не купим прошлог новембра. :sta:
Jel brusilica acu ili na kabal?

Јел има разлике у батеријама црног и зеленог парксидеа ?
Nema nikakve razlike. Baterije idu iste na sve parkside aparate. Mislim ako je na 20V . Postoje i one oble baterije od 12 koje se koriste na manjim alatima.
Znači sve od 20V su iste i pasuju na sve alate stim što se prave od 2, 4 i 8 ampera. Mislim da ove od 8 kod nas nema još.
(vidim sad da prave i baterije iz performance linije koje se razlikuju u tome što su smart i manje su od običnih)

Izasao novi katalog u lidl-u. Koja je razlika izmedju zelinih i crnih proizvoda? Vidim da su sada sve masine u crnoj boji.
Razlika je u tome što su crni alati iz takozvane performance linije (kao što imaš plavi zeleni bosch) tj. napravljeni su nešto kvalitenije i sa boljim karakteristikama nego ovi iz zelene linije. Većina crnih ima motore bez četkica dok kod zelenih to nije slučaj. Naravno i cena kod crnih je veća nego kod sličnog alata iz zelene linje.

Просто они у недељу поподне-предвече на свом сајту објаве лифлет за наредну недељу, а ја се сетим да тада одем до сајта и прелистам тај лифлет у електронској форми... и видим да л' ће барабе да изнесу тај дихт-абрихтер кога сам се зезн'о да не купим прошлог новембра. :sta:
Jel brusilica acu ili na kabal?

Edit: Video sam sad, objavili na sajtu. Accu je crna, košta 7000 . Kupujem....

Poslednja izmena:
Da li je neko otvorio zeleni i crni uredjaj jedan pored drugog da vidi da li stvarno ima razlike medju njima ili je sva razlika boja,naziv i cena?

Rasklopim ja moj cilindar . Onako kako je mirosti rekao ,zrakom. Cak se sjetim dok sam to radio da sam tako nekad ranije vec radio , mislim od pluga .
Uglavnom cudi me i da je radio , polomio se dio klipa .
Cilindar za divno cudo izgleda ok mada nisam jos detaljno gledao.
Taj dio klipa je bio ispucao ali stajao na mjestu. Kad je izasao napolje tad se raspao .
7hvfMKt.jpg

Ovo kod tebe je retka situacija, odnosno ovo pucanje klipa. Nebih smeo garantovati da je ovo nešto nekada neko petljao, ali mi čudno da je ovako fabrički.
Dalje, čudno mi je da je omegat, odnosno vodeći deo klipa(onaj rasečeni) na kraju a ne na sredini. Na jednom i drugom kraju klipa bi trebale biti manžetne okrenute u smeru da daju zaptivanje pri pritisku.
Ništa, sada obriši te delove od ulja, još jednom sve pregledaj, i počni praviti ključ za odvrtanje te navrtke. Proveri da navrtka nije osigurana nekim malim vijkom-crvom, obično bude imbus..
U veliku stegu stegni ušku klipnjače i kada odvrneš navrtku, skidaj klip sa klipnjače. U klipu opet imaš gumicu koja dihtuje uz klipnjaču.
Klip napravi u nekoj boljoj radionici. Materijal preporučujem Č.4732.4 (po jus-u) ili 42CrMo4 (po DIN-u), poboljšan na 850N/mm2.
Vidi tamo kod tebe ko drži taj zaptivni materijal, pa to pripremi, nije to skupo. U Bg-u su ti firme MF-seal u Leštanima i Hap fluid u Dobanovcima.
Nebi bilo loše da, kada si već sve rastavio, zameniš i zaptivke u poklopcu..

Inace cemu bi moglo sluziti jedno tanko crijevo ide pored donjeg debelog na neku kocku , kod donjeg debljeg dijela ? Mozda neka dodatna komanda , uslov ,ili mozda za neki pokazivac ?

Ma nije problem, verovatno je starija mašina sa određenom istrošenošću elemenata pumpe, ali samo da znaš da za rusiju uglavnom ide 32-jka..
46-tica je neka optimalna vrednost za hidraulične sisteme većine građevinskih mašina
Pumpu sam remontovao u ce-hid :LOL: ...nije meni za bure ulja,mogu u toku sledece godine kupiti 46-cu.

Inace cemu bi moglo sluziti jedno tanko crijevo ide pored donjeg debelog na neku kocku , kod donjeg debljeg dijela ? Mozda neka dodatna komanda , uslov ,ili mozda za neki pokazivac ?
Kocka bi mogla biti blokirajući ventil. Znači, kada podesiš radni organ na određenu visinu, obično na gornji položaj i ostvariš izvesni pritisak kroz crevo, kada otpustiš komandu taj pritisak ostaje i drži sve dok ne odblokiraš ventil.
Odblokiravaš preko tog malog voda, tako što podigne kuglicu ili konus u toj 'kocki'.
To tanko crevo bi trebalo biti vezano na vod od druge strane cilindra(ako je predviđeno ovo što sam napisao).

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Prvo moram vidjeti za ovaj klip dal mi se uopste isplati .
Pokusacu polovno ili cilindar kompl ili mozda ovaj dio traziti. Zanima me i zasto je puko i to ovako cudno

fYYjN5U.jpg

Mirosti , u pravu si , to tanko crijevo obicno treba da ide sa jednog kraja na drugi , a kod mene samo jedno odnekud dolazi .
Moram jos malo istraziti

Poslednja izmena:
Moja preporuka ti je da popraviš tvoj cilindar. Ako je unutrašnja površina ok, pravljenje klipa i zaptivke nebi trebale koštati više od 200€.
I onda znaš šta imaš.
Polovan cilindar, pod jedan verovatno se razlikuje, a pod dva neznaš kakav je.
Posebno ako već imaš dodatnu hidrauliku na njemu, mnogo je petljanja sa drugim cilindrom.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh