Alati i radionice

" I make a lot of bucket pins and bosses for excavator and bucket manufacturers.Normal clearance at 90 to 120mm dia is 0.25mm.The high quality guys want 0.15mm.
This is on pins 650 to 950 long.
These guys are welding the bosses in with no boring after."

Ovo je jedan odgovor , na stranom forumu u vezi toga , ovo sto kaze Mirosti je vjerovatno pravilo , i u vezi korozije , pa podmazivanje i to , ali prakticno znam da je tesko uglaviti bolcn sa takvom tolerancijom na terenu bez obzira na konus na vrhu

Što bi rekli ameri: so far so good..
U slobodnom prevodu: ako je tebi dobro i nama je.
Mislim, radiće to i sa milimetar lufta, ali iz iskustva znam da ako sada ne uradiš sve što možeš, tako će ostati jer se više nećeš vraćati na to.
A to je baš koristan priključak..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kad pravis caure gledaj da debljina zida bude sto veca, narocito ako ides na malu toleranciju. Kad budes zavarivao caure moze da dodje do deformacije sto uz malu toleranciju moze bas da oteza ubacivanje ili vadjenje klina.

Znam sve , al problem je sto kasiku ne mijenjam na radnom stolu , nego na zemlji , i sam . Mogu velikim pajserom da podignem i dotjeram rupe u ravan , al onda da drugom rukom da uguram bolcn , ako moram tezim cekicem da udarim to je vec 2 covjeka pola sata operacija . Nebi to zazelio po cijenu korozije i habanja nekog

Dali dolazi u obzir , prilikom varenja caure , ako je nesto tanja , 7mm ili cak 5mm a hocu malo veci zazor od std , npr 0.3 , da ubacim ulozak u cahuru veci od bolcna , npr za 0.3 , pa da ga kasnije izbijem , da var ne smanji precnik?

Možeš koristiti neke limene uloške, koje posle varenja izbaciš.
Ali sve je to lutrija. Pravilan postupaj je obrada posle varenja.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

I tako svaki plan od jednostavnog ode do komplikovanog .
Kao ovi sto su napravili betonski krst sa dobrom namjerom , poruka pripadnosti i hriscanstvu , a u kombinaciji sa brzom voznjom , mrtva glava . Sad ce neko reci trebao krst od neceg mekseg i sporija voznja ? Ko ce znati sta ce se desiti .

Ovamo kod nas po Srbiji ima nekoliko ljudi koji imaju mobilne, da tako nazovem borverke, i bave se samo obradom čaura posle zamene na građevinskim mašinama.
To je u stvari jedan pogonski reduktor sa dugačkom osovinom sa nožem, vođicom i navojnim vretenom, koji se učvršćuje na konstrukciju bagera/priključka i koji završno obradi obe čauru. Dakle, ostvari predviđeni zazor i pravac.
Koliko znam to je 'po rupi' koštalo po 70-100€. Mislim da ti terenski 'mašinisti' postoje i kod vas..

Meni za dve rupe,tj centralni zglob na ult trazili 800-1000eur da razbuse,ubace caure i sta vec sve tu ide,tj sve njixov rad od razdvajanja masine do ponovnog sastavljanja.A ta masina za razbusivanje oko 1500 eur na oglasima video je par puta.

Znam,ima posla tu sigurno puno.Jel ta masina sto je kao strug za te rupe moze i da navaruje novo "meso" ili je to posebna masina koje se mora kupiti ?.

Novo meso u tvom slučaju se navaruje ručno.
Ja imam nekoliko mašina koje sam pravio za kružno i pravolinijsko automatsko varenje ali to nema svrhu kod tebe.

To navarivanje tebi neteba, jer nabavljaš bronzu prema prečniku koji ćeš dobiti obradom.
Ako je otvor cilindričan, nema potrebe za vraćanjem na 'standard'. Navarivanje se uglavnom radi kod teško oštećenih otvora koji imaju ovalnost i nemogu izaći u cilindar.

Ja sam na centralnoj od jednog trapa posle nabijanja caura uradio rucnim rajborerom neznam kako se to drugacije zove, ima svaki podesavanje nozeva sa navojima recimo od 28-34mm sledeci opet recimo od 33-38mm i tako.. islo je sporo ali je bilo pasent.

Neko je pitao za glave sad vidim da je 1. Jel zna neko od cega je visak ova plastika?
https://ibb.co/Tb6wXsB]
20221223-101425.jpg
[/URL][/url]

Nazad
Vrh