Alati i radionice

Ja sam se zagrejao bio dobro za JCB 4CX, od poljoprivrede slaba vajda pa da se hvatamo na vreme cega pametnijeg.
Jedini razlog odustajanja od te ideje je cena takvog stroja.
Pre svega je problem naci u pristojnom stanju, da nije lomljen, varen itd, da mu nista ne fali i da nema preko 20k r/h, bez skrivenih mana gotovo nije ni jedan itd itd.
Takav krsten stroj ide preko 40k €.
Prvo cega se svako zapita, kad ce se otplatiti??
Drugo, ubrzo ce se javiti potreba i za kamionom, kiperom, koji su takodje na nebu sa cenama, tako da nisam pametan.
Gledali neki bager, pokvaren, raskopan, stoji tako preko 10 god, prilicno oronuo, motor duva, sva creva trula, gume trule itd, jednostavno ima mnogo ulaganja, vlasnik i pored toga ceni kao da je u punoj kondiciji...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Ako mislis da ce biti posla kupis mali imt skip pa polako ides, i da kupis jcb sta ces sa njim ako nemas posla. Klapna gasa je samo 500e za starije modele, ostalo se ne mora spominjati. Senzore ne mozes prebrojati koliko ih je, a jedan kao par dnevnica.

Znam za delove, informisao sam se dobro...
Posla bi bilo.

Obišao sam celu Nemačku i Austriju,ne može da se nadje ništa da vredi ispod 20 hiljada.Gadjam Atega 16 18,pravi kamion za posao 16t bruto,10t nosivost.Zagledao jednog dva puta i neće Nemac ispod 23 da spusti makar poginuo pored njega :D

Iveco može da se nadje za 12,ali Iveco ko Iveco enterijer na svakom kao da je preživeo dva rata.

Sto bezis od Iveca?
Nisu losi, nadji samo sa cistim vazduhom kocnice.
Atego i Man su precenjeni.

Znaci bitniji enterijer od deset hiljada eura.
Ako nisu mogli enterijer da naprave da traje šta misliš kako je ostalo kvalitetno :D Svaki Iveco ima problem sa strujom i u koji kod da sedneš svetli EDC i ABS,kao što ne možeš da nadješ MAN-a da ne svetli bar jedna lampica.

A mečka je mečka pa čak i kod kamiona,ne drži bez potrebe Atego cenu,a tek DAF koji je i kvalitetniji od Atega je papreno skup.

Gledao kod nas Iveca Eurocargo 700 i kusur na satu,milerova kipa,sanduk sav u koroziji na oko deluje površinski,ali ni to nije mali posao dovesti u red.

Atego je najbolji samo ako je kabina zdrava, retko na kom je zdrava.
Delova najvise za njega ima.
Man je u stopu za njim, cena sve govori....
Iveco je negde pri dnu lestvice ali kad se sve sabere i oduzme nije ni on los!!
Za mene je Man najbolja i najlaksa kupovina, u kvalitet nema sumnje.
Seljace slikacu ti instrumet tablu le 180 sa 700.000, nikad ni jedna lampica niti greska nije bila upaljena.

Mini bagera u inđiji ima more jedno i opet kad ti nešto treba ne bi došao na red da si pita koliko posla imaju...ali ni jedan ne ide bez bar dva crnca u pratnji...
Dobar drugar moj kupio 4ku jcb,i ubrzo zatim i jedinicu, ne znam ni da li ih ima u Srbiji...ljudi moji kakvo je to zlo od mašine,menja i taj mini bager vrlo lako,priključaka i opcija čudo božije, čak i behaton može sam da postavlja...a cena tek,ajme,pre poskupljenja sa srednjom opremom oko 120k...i jbt otplaćuje sam sebe vrlo brzo koliko posla ima,ko bi rekao...

Jedino ja izgleda krčim iz hobija..
Najteže vaditi bagremove panjeve, kod njih žile otišle na sve strane, čak i vertikalno naniže..

Jedino ja izgleda krčim iz hobija..
Najteže vaditi bagremove panjeve, kod njih žile otišle na sve strane, čak i vertikalno naniže..
Mi krcimo zbog profesionalne deformacije.
Imamo neku ruku za traktor proizvodnje 14 Oktobar, vise je izvadila panjeva nego bilo koja kombinirka.
Mahom su bagremovi panjevi, i po mom misljenju najgori su za vadjenje...

Može da se kupi adapter za sve baterije, ali je budzašto. Mislim da prave 3D štampačima

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Može da se kupi adapter za sve baterije, ali je budzašto. Mislim da prave 3D štampačima

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Naručiš preko AliExpres-a...
Izuzetno kvalitno odrađeno, nije 3D štampa...
Ja naručio za Makita Lithium bateriju 18V koju sam nakačio na staru Einhell šrafilicu...
Oko 400 dinara je adapter...
H2e3e4de16468408b87a0b6168caf7c69p.jpg

Kupio ovakav kutni udarni odvijac kao na videu. Proizvodnja je korea , putovao oko 40 dana , nema carine u jednoj EU zemlji prelijepe ponovno odrediste. Platio 95E bez baterija , koristi makita baterije 18V , plastika jako kvalitetna , baterija se ne klima u lezistu, radio sa njim , zadovoljan kako radi , nisam testirao koliko je jak u odnosu na klasicni te snage motora , ali trebao bi biti zbog same konstrukcije malo slabiji.

Nazad
Vrh