Alati i radionice

Ipak napraviti piksne i ubaciti u ove rupe , a mozda cak izrezem gotovu cijev umjesto piksni. Kontam da imam lufta radi lakseg ubacivanja i vadjenja bolcnova , u kranu je manja tolerancija i podmazano , tu se i okrece bolcn , a ovamo ...
Neznam jos , radim pomalo kad stignem.
Za rezanje vodom mi preskupo bilo , a laserom mi nije ni javio pa cu primitivnije .
E sad razmisljam kako cu spojiti kontra pipke,prste , hvataljke pomicne , sa ovom korpom sa kanzdama , dali cu tu morati staviti kucista i lezaje ili drugacije .
Mozda cu skicirati pa da vidim sta vi mislite

Ove hvataljke i prednja rupa radnog organa idu na zajednicki bolcn u rupu u kranu A.
Jedan prihvat ce biti siri od drugog i idu na istu osovinu .
Sad dal da budu spojeni preko neke okretne cahure ili lezaja ili da budu razdvojeni , ..

zVqHj19.jpg

Jel ti nece biti previse za snagu pumpe bagera ono sa 3 kao noza sto si napravio,malo deluje veliko na slici ?.Mozda taj deo da iskoristis za hvataljku kao,a glavni deo koji ce cupati korenje bi najbolje da bude od nekog podrivaca samo jedno telo ,nesto slicno kao dole na ovim klipovima.Opet nzm kolike panjeve ces vaditi,ako su manji onda ok.
To sto si zaokruzio,na jednoj osovini se nosi i hvataljka i taj glavni deo sto cupa zile,to je za brzu spojku,ima ih vise tipova,ako si na to mislio da ti je nejasno.

Poslednja izmena:
Za vece panjeve cu nabaviti taj riper sa jednim kljunom , zasad ga mogu i pozajmiti od druga . Ovo ce biti gustis , grmlje ,manje drvece i male i srednje panjeve od vrbe ,topole i to.
Imam neke zemlje u nebranjenom, a zbog promjena tokova rijeka te starace i povrsine se ne plave vise , a zemlja je vrh.

To okruženo radiš da je klizno naleganje u obe čaure.
To se na tim mašinama radi sa malim zazorom, ne više od 0,1mm. Trebale bi biti bronzane čaure u čeličnim, i radi habanja a i radi korozije.
To treba uraditi propisno kada već praviš, jer kakvo vreme ide i sve zarasta, imaćeš krčenja koliko 'oćeš..
Evo i ja bih na proleće jednu njivu od 35 ari imao da čistim od trnja..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nije li mozda brze i jeftinije kod tih zbunja i tanjih drva sa malcerom proci ?.
Momo trebas kupiti autogeno i pravis sta ti volja,ja sam kupio sestar za autogeno pre par meseci,mogu seci kruzne rupe jako precizno sa tim.

Nije bas tako tanko , a ozbiljniji malcer nebi iz vise razloga .
Traktorski neprilazan , problem sa visokim rastinjem , bagerski ozbiljan kosta da kupim zemlju cistu za to.
Opet iza malcera ostaju zile i panjevi u zemlji .
Ovim ujedno neko , ili ja motorkom pokrati vrh drveta ako je upottebljivo , ili neko sa zemlje vec, uhvatim i dignem na prikolicu

Zid čaure na tom prečniku ti je 10mm, po standardu. Znači, ako je unutra 60, spolja je 80.
Ako moraš možeš smanjiti zid do 7 mm ali ne manje

2 iste cahure u oba orudja sa poravnatim "sesirima " ako dodje do aksijalnog dodira , ili sistem cahura u cahuri povezano ?
U oba slucaja sa tako malim luftom bice mi sporo i komplikovano stavljanje alata.
Razlika je sto je na fotografiji kasika sa tzv brzim kopcanjem a kod mene je klasicno i onaj bolcn u okruzenom dijelu se vadi i kad poravnam rupu krana unutra gurnem bolcn . Sto manji zazor teze pogoditi i nabiti cekicem.
Edge , 14t, tockas

Imaš na bolcnu onaj početni ugao 15 stepeni na dužini 5mm za lakši ulazak.
Na bagerima kada zazor stigne do 1mm po prečniku, radi se biksnovanje i popravka

Nacuo sam , kazem nacuo , da su u zadnje vrijeme kod novih bagera povecali taj zazor na novim kasikama , ubacivanje rukom bolcna olako . Samo na kasikama naravno ne na zglobovima

Momo to sto ti oces i za sta ti je potrebno slobodno radi kao sto si zamislio. Znaci ne trebaju ti bronzane caure i u praksi ih niko i ne stavlja. Luft slobodno ostavi 0,5mm lako ce da ide klin, a ne smeta u radu. Jedino kad varis moras da sve to osiguras da ti ne povucu varovi i ne poniste te luftove i da ti opet zapinje klin kad stavljas ili izvlacis.

Nazad
Vrh