Alati i radionice

Mercedes medju kinezima. 😁
Ima jedna slicna prica.
Naime, zet u Austriji radi u Amag-u (livnica aluminijuma) u istom krugu je i Borbet (proizvodjac alu felni). Video jednom prilikom dve palete felni napolju. Potpuno iste. Pridje i pita za njih. Jednih je cena jedna a drugih je visestruko manja. Na pitanje zasto je tako velika razlika u cenama, dobio je odgovor da one skuplje imaju izliven VW znak a druge nemaju i to je jedina razlika. 😉

Ma i sa kinezom se odradi dobar posao,za te pare koliko kostaju vrede preporuke.Vise je tu bitan majstor nego aparat...ako se setim cu okacim fotke sto jedan majstor radio kod mene sa kzubr i bazicnom\7018.

E kad smo kod kineza , imam kineza inverter 5,6,7god , tad placen 70e , noname bukvalno ne pise nista . Svi se smijali . U selu non stop , radi i radi.
Dosao sa dosta kratkim kablovima , skracivani vise puta ,i masa i klijesta raspali . Zato pitam , preporuka za povoljne kablove , osrednje duzine , da rade posao a da su povoljni , da ne dajem para kolko vrijedi aparat ?

Znaci dobar kabel puno...imao kablove neke za paljenje nisu za nista samo par licna a okolo debeo izolir,greju se i nista ne mozes sa njima da upalis...napravio od jednog sto sam imao 50mm bakarni licnasti pun presek ma nabiven strce licne bas kvalitet :) moze raketu da upalis sa njim ne oseti...

Nebitno , od 61mm do 80 recimo .
Radim sam nesto za bager , kao kasika recimo , pa za prihvat . Idu dva bolcna fi58 , pa mi trebaju 4 "rupe" fi 58,3 do 58,5 da bude rucno ubacivanje .
Kod nas su strugari cudni , i namaju vremena pa da uvarim neke kosuljice ili slicno ?
A razmisljam da porucim ploce 50mm sa rupama da mi izrezu vodom , i da ne ubacujem nikakve cahure ?

6gJtRCD.jpg

Nazad
Vrh