Alati i radionice

Дуле, а јеси ли завирио у "наводило за упорабу" те маске или си је просто извадио из кутије, ставио на главу, а она прорадила? Питам те то јер сам којегде налазио на то да су их људи враћали јер нису радиле. Шта ли је било у питању, неизвађен целофански језичак из лежишта батерије, лоша батерија... не знам. А шта им је она трачица (и чему служи) са предње стране, а личи на соларну ћелију?
Naravno da sam čitao uptstvo jbg. :). U njemu piše pre puštanja u rad skinuti zaštitu sa prednje i zadnje strane vezira što sam i uradio. Nigde ne piše da ima zaštita i sa unutrašnje strane tog zaštitnog stakla koji ide iznutra.Nju možeš skinuti jedino kad izvadiš to staklo a pritom je providno zelena isto kao i UV filter. Žurio sam malo da varim kapiju dok se vidi pa nisam detaljno gledao tad.

Kod mene nije bilo zaštite na bateriji i da, radila je kad sam je izvadio iz kutije.

To što liči na solarnu ćeliju je upravo to. :) E sad koja joj je uloga nisam pročitao nigde. Pretpostvljam da koristi solarnu tj energiju koja nastaje prilikom varenja i čuva bateriju. Ne znam čemu drugo bi mogle biti te solarne ćelije.

Ja imam tu masku iz lidla, evo već dve godine radi ko sat, tj, znam ja da, esab ili šta ti ja znam koja već je bolja, i bolja je za oči, al meni koji ne znam da varim je spas, oči me ne peku, a sa onim starim običnim maskama malo malo pa se "uhvatim", jer zaboga neće var da krene pa ja da pogledam zašto on se predomislimo pa pogledam u njega i tako to... Kažem, još se učim, al čovek koji je varioc je isto redovno koristi tu kod mene u garaži i ne žali se, a znali smo da varimo po ceo dan...
E sad usput sam kupio i nov inverter, I nov co2, pa mi I učenje ide lakše....

Ja imam tu masku iz lidla, evo već dve godine radi ko sat, tj, znam ja da, esab ili šta ti ja znam koja već je bolja, i bolja je za oči, al meni koji ne znam da varim je spas, oči me ne peku, a sa onim starim običnim maskama malo malo pa se "uhvatim", jer zaboga neće var da krene pa ja da pogledam zašto on se predomislimo pa pogledam u njega i tako to... Kažem, još se učim, al čovek koji je varioc je isto redovno koristi tu kod mene u garaži i ne žali se, a znali smo da varimo po ceo dan...
E sad usput sam kupio i nov inverter, I nov co2, pa mi I učenje ide lakše....
evo ja refleksno zatvaram oči kad krenem da varim. :)

Колико сам видео, на рафу су биле две варијанте, једна заобљена, као лакирана и мислим мало ишарана, а друга црна, матирана и ћошкаста. Која од тих варијанти вас добро служи и да ли сте код њих приметили неке разлике у оном механизму који ради затамњење? Да ли им се оне дугмасте батерије мењају простим скидањем поклопца и чупањем напоље или мора да се расклапа све та катавасија?

Ja imam tu išaranu, a baterije su dve obične od volt ipo, one manje AAA, oko glave sasvim lepo stoji, i lako se šteluje zatamljenost i brzina reagovanja...
Bem li ga, ja sam zadovoljan...

Ja kod moje Optrel nzm ni gde su baterije,sad ima mislim 14 meseci kako je kupljena,koristim je cesto,ne samo za varenje nego i kad brusim,secem nesto,kad radim sa autogenim ....

A ko je rekao drugačije?I ko je tvrdio da je jedno jače od drugog?
Jedni su pricali o vezivanju zicom i punktovanju armaturne mreze a drugi o varenju i nastavljanju nosece armature i o tome sta je jace, ja sam samo konstantovao da su to dva razlicita pojma jer tu zica ili punktovanje samo drzi armaturu dok se ne nalije betonom i da ona ne trpi nikakvo opterecenje dok je varenje nosece armature vec nesto drugo

Vari se i armatura pogotovo kod velikih konstrukcija koja zahteva debelu žicu koju je nemoguće lepo vezati onda po dokumentaciji mora da se vari.Bez obzira dal je noseći element i nije.Probaj 20cu da vezuješ žicom,muči se i električni alat,a tek kleštima.

Priča se povela jer naš narod veruje da se armatura nikako ne vari,a to jednostavno nije tačno.

Ok je varenje nosece armature za zengije ili podeone ali bukvalno nastavljanje u nosecem delu ne znam dali se radi

Колико сам видео, на рафу су биле две варијанте, једна заобљена, као лакирана и мислим мало ишарана, а друга црна, матирана и ћошкаста. Која од тих варијанти вас добро служи и да ли сте код њих приметили неке разлике у оном механизму који ради затамњење? Да ли им се оне дугмасте батерије мењају простим скидањем поклопца и чупањем напоље или мора да се расклапа све та катавасија?
Kod mene ta sarena i obla, nije htela..

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne razumem se u stege ali drug je u kompenzaciji dobio pa prodaje,manja je 7000 a veca 12 000 din
https://ibb.co/x6T4whK]
IMG-20221116-193059.jpg
[/URL]
IMG-20221116-193054.jpg
[/URL]
IMG-20221116-193011.jpg
[/URL]
IMG-20221116-192957.jpg
[/URL]
IMG-20221116-193006.jpg
[/URL]
IMG-20221116-192951.jpg
[/URL][/url]

Ja kod moje Optrel nzm ni gde su baterije,sad ima mislim 14 meseci kako je kupljena,koristim je cesto,ne samo za varenje nego i kad brusim,secem nesto,kad radim sa autogenim ....
Moja ima integrisanu litijumsku,nema im zamene,kažu da im je rok 5-7 godina.Dogodi se nakon dužeg stajanja mora prvi var da se zažmuri posle toga radi bez greške.

Ne secam se da li sam pisao da sam kupio novi model\seriju aparata za varenje od Kzubr 400n model,nisam u skorije vreme ali iskustva pozitivna.Navelo me na to pre svega kad je jedan dobar majstor radio sa starijom serijom i nije stedeo a lepo radi a video sam i te iste crvene(starije) kombo aparate da koriste ljudi koji se bas bravarijom bave i verovatno 99% posla sa njima odrade,ako njima odradi posao i meni ce.Nije bas toliko lagan izgleda da su ga stvarno nesto poboljsali naspram ranije serije ali opet pored starog trafo sto treba 2 da nose ili na kolica guras zbog nekih eventualnih sitnica tj par elektroda je ogromna razlika...lepse vari,laksi,mozes osim rutilnih po potrebi i druge elektrode da koristis- za 100 +- evra se isplati i da ti ne treba.Jedino kablovi su previse kratki i prakticno beskorisni.

Kzubr-u treba spomenik podići.Kablove odmah baci i onako su alu sa bakarnim premazom.

Ja moj teram do krajnjih granica i odbija da crkne.Za 110€ isplatio se X puta.Navarivali smo i zube na kašici,što bi rekli mladi overkill dur 600 4mm,to mu već uzima meru svaka druga počinje da se hladi.Ali taman se radi po svetskim standardima dve elektrode pa 15min pauza za mleko.

Nazad
Vrh