Alati i radionice

Odakle ti ideja za wnmg?
To je pločica prilično ograničene primene, iako izgleda obećavajuće.
Uzmi DNMG i prilazi do šiljka(ili ti kirnera) bez problema..
Na CNMG možeš koristiti 16 reznih ivica(doduše sa dva nosača), što nepostoji ni kod jedne druge..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

@dusanboss Koliko ja znam moze se variti,ako mislis na nastavljanje armature,ali kao svaki var,ako se ne uradi kako treba pukne i onda si najeb....mnogo je lakse koristiti zicu i preklapanje armature ,kolko ono bese 30-40 puta njenog precnika,tako nesto ....

Kriger kad je radio svoju halu vario je armaturu, napomenuo je to i rekao da je tako radio preko. Ima logike da beton dise i da se treba stavljati zica, ali sta onda raditi kod kocke mreze koja je u komadu i zavarena(punktovana)..

Kriger kad je radio svoju halu vario je armaturu, napomenuo je to i rekao da je tako radio preko. Ima logike da beton dise i da se treba stavljati zica, ali sta onda raditi kod kocke mreze koja je u komadu i zavarena(punktovana)..
To i mene buni i zato sam pokrenuo ovo pitanje. Ipak mislim da kod mreže suština tog vara nije da drži neki eventalni teret već da se ne bi redjale armature unakrs tj. da se olakša i ubrza posao.

Da se ne pravim pametan o nečemo o čemu apsolutno nemam pojima, ali misli da se to "nema varenja" pravilo odnosi na povezivanje nekih glavnih "nosećih" armatura. Ovako, pokušavam ali ne mogu da vidim razliku medju vara i vezivanja paljeneom žicom... eventalno što neko napisa da je veziivanje žicom dosta elastičnija veza nego var.

Ja sam zavarivao armaturu i za sad gradjevina odoleva, a pojam "beton dise" mi nije bas jasan. Sta to znaci? Kakve veze ima sto je zica elasticnija od vara kad beton ima izuzetno malu elasticnost? Da ne kazem nikakvu.

Zašto sam negde čuo i da li je istina da se armatura ne vari? Da li to važi valda kad želiš nešto da nastaviš na već postojeću konstrukciju ili?
A što onda vare mrežu i binor :D

Ako imaš uslove niko ti ne brani da variš.Ako nemaš uslove paljena žica radi isti posao.Zamisli da svaki armirač nosi i švajs aparat sa sobom pa da vuče kabal i trista čuda.Ovako kotur žice i klešta i udri.Čista praktičnost,a efekat isti.

Kod napregnutih elemenata se preklop radi u zavisnosti od veličine sidrišta,ali o tome treba da brine neko ko radi mostove i ostale velike konstrukcije,za klasičnu gradnju je to previše detaljisanja.

Kod preklapanja je bitno da se spoj vrši armaturom ne manjom od 50% prečnika armature koju spajaš.Dakle 14cu spajaš armaturom koja je do 50% manjeg prečnika.I ostavlja se luft zbog diletacije koji se opet proračunava za svaki slučaj posebno.Ali ko to još radi za klasične i sam svoj majstor poslove,niko.

Ево код нас раде брзу пругу и сва арматура се вари, поготово она што иде у шипове.

Gde ima još tih odvijača? Ja kupio drugaru kad ono baterija neispravna, pa sad moram sve komplet da menjam. I jel moze u bilo koki lidl da se zameni, ili mora bas u koji je kupljen?

Koliko košta taj famozni Parkside odvijač? Priča se da će kod mene u blizini (Bijeljina) da se radi Lidl :)
Trenutno je 9000. Ovde u vš ga vidim skoro svaki put kad odem.

Neki dan uzeo Lindravu masku za varenje. Probao sam je dva puta i zadovoljan sam time kako stoji na glavi, mogćnost i spuštanja jednostavnim klimanjem glave (Uvek sam to želeo da uradim, tako mi je delovalo kul kad gledam na TV :)). Lepo se vidi krz nju kad ne zatamni ... tj. sad se vidi kad sam skino i drugu zaštitnu foliju koja je bila sa untrašnje strane stakla. :) Ne magli se staklo ni malo što me je iznenadilo.
Šta znam ovo je prva samozatamnjiva maska koju koristim tako da nemam sa čime da je poredim, ali deluje mi skroz OK. Verovatno je u rangu ovih od 50-ak € ,a bolja od onih najefnijih od 20€. Inače ova je 3800.

Дуле, а јеси ли завирио у "наводило за упорабу" те маске или си је просто извадио из кутије, ставио на главу, а она прорадила? Питам те то јер сам којегде налазио на то да су их људи враћали јер нису радиле. Шта ли је било у питању, неизвађен целофански језичак из лежишта батерије, лоша батерија... не знам. А шта им је она трачица (и чему служи) са предње стране, а личи на соларну ћелију?

Ja sam je uzeo i vratio, jednostavno nije htela da radi.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Jesi siguran? Trebao je i ovde kod mene da se otvori ali zbog ovog stanja nema nista od toga..
U Bijeljini ga prave kod stare željezničke stanice, već je počelo planiranje oko toga šta se ruši i šta premješta od zgrada i firmi. Ako znaš gdje je tržni centar Fortuna (tu je bio nekadašnji Panaflex), to se sve ruši i premješta a na to mjesto idu stambene zgrade jer je vlasnik (lokalni političar, malo veći igrač) skontao da će uzeti veće pare na prodaji stanova koji će biti uz sami novi Lidl.

Nazad
Vrh