Alati i radionice

Dužina trake je bitna zbog trošenja šmirgle. Ako neko želi da forimira profil noža ili da re-profiliše neki koji je već uništen neprvilnim oštrenjima, plus ako je kvalitetan , teško da će se to uraditi sa tom najkraćom trakom što postoji. Iz nekog razloga troši se mnogo brže i nije proprcionalno samoj dužini trake. Npr. ako je dužina ove male 50 cm za očekivati je da će se šmirgla se istrošiti 4X brže nego na brusilici koja ima traku od 2m. Ali ne u realnosti se iz nekog razloga troži da kažem 10X brže.
Što se samog pregrvanja čelika tiče ... Dužina trake ima nekog uticaja, ali je zanemrljiv. Brzina mora da se reguliše. I ne , to što ne vidite da je nož krnuo da menja boju ne znači da ga niste pregoreli. ;)
Mislim da je 80 ali nisam 100% siguran.

Evo npr kako to izgleda. Navodno je napisao mu je grit na traci 120. Mada mi ne deluje tako. Nema nigde varnica. Ipak je i Dick napravio nešto ovako.

Kolege da li su ove produzene gedore dobre za parkside-ov odvijac?
f2c06023d41d19a8f30da712caff082e.jpg

Jesu. Imam iste samo narandžasta kutija i ima 3 više nastavaka. Koliko su ove? Ja sam platio 3500 ovakve . Jeste da ove sa 10 nastavaka mogu da se nadju i za 2000 ipak 27,30,32 trebaju za zvašta. A one su veliki i skupe kad ih kupiš posebno. Ova 32 ima nekih 200g rekao bih.
Kvalitet sigurno nije vrhunski, ali više nego dovoljno za sad već kultni Parkside odvijač.

Beton kao i sve ostalo na ovom svetu "diše" i armatura se vezuje zbog dilatacije pod uticajem promene temperature i vlage. U suprotnom bi armatura pukla

EDIT.. za težinu 32-jke duboke za udarni odvijač. Težina je ustvari 400g a ne 200. Al sam ga ocenio :). Ta dodatna masa očigledno dosta znači udarnom odvijaču.

Danas kod mene odvijač imao vatreno krštenje, skidao prednje točkove na imtu a nisu skidani sigurno neke tri četiri godine a ja kad ih zatežem stavim okasti ključ i nogom stežem sa nekih stotinak kg u sebi, dakle dobro stegnuto. Odvijač prošao ispit. Ja zadovoljan , za moje potrrebe više nego odličan.

Kad smo kod odvijaca jel ima negde da se kupi jos jedna baterija po nekoj normalnoj ceni ili da kupim jos jedan odvijac pa da dobijem bateriju 🤔

Kad vec pominjete beton, "majstor" mi je betonirao jedan objekat od 60m2, 4+1 šljunak/cement. Posle nekog vremena beton se kruni, danas sam čistio metlom i izbacio sigurno punu lopatu okrunjene prašine.
Ima li rešenja za taj problem?

Gledao sam ta lidlova ali svaki ima falinku sa reduktorom I da kamen skakuće. Tako da na to ne može da se izvuče bas neka žica. Sta znam. Ne patim sad da moram da japansko sečivo, već da mogu koliko toliko izvučem žicu i posle održavam masatom.
.
1fb69f663885728fb91360ff1cf7f410.jpg

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Kad smo kod odvijaca jel ima negde da se kupi jos jedna baterija po nekoj normalnoj ceni ili da kupim jos jedan odvijac pa da dobijem bateriju 🤔
Можда, али само можда можеш да нађеш на стелажи у некој од продавница неку преосталу батерију, али они их износе када износе алат који користи те батерије. Ја као пратим те њихове каталоге, па када приметим да их рекламирају, сетићу се да ти јавим.

Ne moz pre, danas tek uzeo alat u palanci... imam i drugi futer sa tri pakna, dobio uz strug, ali sa ovim je stigao... hebe me samo nosac 25x25 za wnmg plocice, ne moze da prodje od pocetka da radi od kirnera, pa cu morati nesto da resavam, da napravim nov duzi vrh itd....

Pločice koje ti je najpraktičnije koristiti su DNMG i CNMG.
Uzmi po kutiju pločica i po nosač za spoljnu obradu i nosač za unutrašnju obradu za cnmg.
Nemožeš sve kupiti na vašarima, mogu te povezati sa čovekom koji ima sve po povoljnim cenama.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Sve sam to uzeo , ali za wnmg :osmeh: ... polako ovo je za pocetak, za osnovne stvari... sledece jedno po jedno sta mi bude trebalo nabavljacu, uzeo sam i za navoj unutrasnji - spoljasnji nosace i plocice , i jedan nosac sa plocicama za kanal unutra za zegere...trebace mi jos za odsecanje - kanale spolja i jedna manja bor stangla , kasnije to ....

Nazad
Vrh