Alati i radionice

Избор је велки, с цене још веће. Нема ништа испод 100€, једна батерија и пуњач.
14fe7de0a3bc82da66cca3e8487a1812.jpg
8ff2ebf293bd6142e888df3107065a5a.jpg

Послато са M2004J19C помоћу Тапатока

Stigla mi je Parkside lisicarka na kabal. Koji list testere I koja dužina je optimalna za kosti i meso. Da se rasece svinjce na 2 dela.

Ja sam ovu uzeo,sa sitnim zubima kao na bonseku.Sutra isprobavam pa cu videti dal valjda.
b8fc4edc286dfb74d824da7b09edd530.jpg
c857d162644c04cba79d6cfc6ec7e055.jpg
853f9d9a37af86c9a25cbe4087c373d1.jpg

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Stigla mi je Parkside lisicarka na kabal. Koji list testere I koja dužina je optimalna za kosti i meso. Da se rasece svinjce na 2 dela.
Ja sam uzimao one od inoxa , ima na pakovanju jelena , za sjecenje mesa, duza je od ovih sto se mogu kupiti za drvo, zeljezo ili aluminijum.
Reze dobro i krmacu , sve zavisi i od snage reciprocne pile, ali nevoli slaninu , brze se presjece ako se nozem rasjece slanina.
Jedini nedostatak skup list.

Taj list je 300mm duzine i oko 30mm sirine , ako uzimas obicne mora biti duzi i vecina su ofarbani i skidace ti se farba kod sjecenja.

Poslednja izmena:
Jel ima neka sustinska razlika izmedju onih besimnih kompresora i obicnih ?
Gledam neki od 50l tipa Kzubr i vidim sve su besumni.
Ili oni Parkside vertikalni besumni?

Има - ови бешумни су приметно тиши од стандардних клипних. Није то све. ти тзв. бешумни су и без уља, па компресор можеш да преврћеш по гепеку како ти воља, ако идеш нешто да радиш - нема цурења, нема могућности хидро-удара и слично. Код њих, тих бешумних, колико видим по томе шта се продаје код нас, један мотор тера две компресорске главе и то виђао сам и једностепена решења (обе главе дувају у рисивер) и двостепена (једна глава гура у другу главу, а она у рисивер). Главе су са изразито кратких ходом клипа, чини ми се са не више од сантима хода. Капацитет му је упоредив са капацитетиима свих тих конфекцијских кинеских компресора који се овде продају.

Ја сам у мају купио један "Парксајдов" таквог типа, са рисивером од 25 литара, са једним блоком од мотора и две главе, јер сам се тих дана исфрустрирао нешто са којекаквим гумама, а овај се баш појавио у продаји и са гаранцијом био колико и проближно исти "Кзубров" и био сам задовољан што испуњава моје захтеве (дува гуме, издувава алат и радни сто, ако шта радим око машина)... све док у септембру није прекинуо сараадњу и мотор престао да окреће, тј. уместо да се заврти како треба, оне је нешто траљаво почињао да окреће, па онда, када би мало подигао притисак у рисиверу, зауставио се и настављао да зујка у празно. Ено сад је поново упакован у кутију по ПС и чекам прилику да се у продаји поново појави тај компресор, да се позовем на гаранцију и заменим га. Да неким случајем имају сервисну службу, носио бих га тамо, јер ми се не чини да је неки велики квар, можда онај кондензатор или шта тако. Пишем ти све ово јер да немам гаранцију (какву немам када купим "Кзубра"), зезао бих се са тражењем мајстора, а овако нећу пуно да ломим главу шта ћу да радим.

Jel to onaj vertikalni kao bojler ?
Meni treba da duva gume na zmajevci 4 bara i izduva filtere traktora. Mooozda da grubo okrecim neku masinu tipa spartac i slicno

Не, овај мој је као обични од 25 литара, са све пар точкића и ручицом за вучу, али уместо класичне главе, има ту назови бешумну.

Meni se ne svidja taj princip rada, da kazem taj sistem na "suvo".
Tesko da tu bude nekog radnog veka...

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh