Alati i radionice

U nedelju sam preuzeo Parkside udarni odvijač od kolege @aca74. Kupio mi je u njihovom Lidlu jer je u NS rasprodat. Veliko mu hvala za drugarsku pomoć. Isti dan je proban, bez dopune baterije. Menjao sam točkove na autu. Od 16 šrafova, 14 je odvrnuo bez problema, oko jednog se namučio baš dobro a jedan nije uspeo da odvrne. Taj jedan nisam ni ja mogao bez cevi na ključu.
Jel si koristi ove nastavke što si dobio uz njega?

Imam Geko duboke nasadne i odvijac 600 Nm i nema uopste da se ovako razbucavaju. Jedino sam uhvatio sebe gde je nepristupacno ubacam odvijac pod kosinom i tad bi mogla da nastanu ovakva ostecenja, ali za sad se drze.

Imaš mislim i finije. Ako nema dimenzija napraviš. Ima i one trake za poliranje na koje se nanose sredstva za poliranje. Za šta ti konkretno treba ovo?
Hoću da oštrim moje nozeve. Znam da nije po pravilu i da treba sporo tocilo I voda. Ali jeftino naći takvu stvar je nemoguća misija. Pa sam se okrenuo ovome. Kontam da finija granulacija će manje da pali oštricu. Gledao sam dosta klipova po YT gde tako oštre. Tskodje onaj fazon sa MDM pločom i i onom pastom za poliranje mi je vrh.

Hoću da oštrim moje nozeve. Znam da nije po pravilu i da treba sporo tocilo I voda. Ali jeftino naći takvu stvar je nemoguća misija. Pa sam se okrenuo ovome. Kontam da finija granulacija će manje da pali oštricu. Gledao sam dosta klipova po YT gde tako oštre. Tskodje onaj fazon sa MDM pločom i i onom pastom za poliranje mi je vrh.
Pa ne baš da će finija granulacija manje da pali. ustvari suprotno je. Što možeš da uradiš je da napraviš potenciometar za regulaciju brzine. jeste da ćeš izgubiti snagu ali za ovo što hoćeš nešto mnogo snage ti i ne treba,
Plus pre bih ti preporučio traku nego bilo koje tocilo jer je mnogo zahvalnija pogotovo za poičetnike.

Pa ne baš da će finija granulacija manje da pali. ustvari suprotno je. Što možeš da uradiš je da napraviš potenciometar za regulaciju brzine. jeste da ćeš izgubiti snagu ali za ovo što hoćeš nešto mnogo snage ti i ne treba,
Plus pre bih ti preporučio traku nego bilo koje tocilo jer je mnogo zahvalnija pogotovo za poičetnike.
Naleteo sam na Lidlovo kombinovano tocilo (disk+traka). Pa razmišljam na traku da "oštrim" a na disku da poliram, visoki sjaj. Mada videćemo kada stigne mašina.

65c6446a493c18aa619fc0bc0fe4df5f.jpg
c479e6745ea567fe97ef2167e6046cb9.jpg

Nazad
Vrh