Alati i radionice

Ja te poslušao I probao... I nisam se nešto oduševio... Al čika miletov komentar na to je bio "džaba, nije ti to slobodin usisivač"... 😊
Moguće da ovaj usisivač nema toliku usisnu moć, al ima ogroman kapacitet za smeće pa mi paše za usisavanje kabine...
Moras prilagoditi nastavak na crevu da lepo leze na filter

I snimak! Steta samo sto nisam snimao prvi put, mnogo vise prasine izaslo. Nego dok se ja setih...

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Kakva je ta okretna spojka na kraju? Okaci neki link ili nam slikaj kraj,naravno ako hoćeš. Nije losa stvar za filtere.

To su one T spojke za vazduh. Kao sto je kolenasta koja se okrece, tako ima i T. Ova je navoj 1/4, a creva idu 6mm. Ovi bakarni krajevi su valjda od nekog zamrzivaca, bilo baceno pa sam iskoristio. Tacno su 6mm. Blago sam ih iskrivio da bi se rotirali i malo spljeskao na izlazu. Idu i dva reducira 1/4 na 3/8 i dva mesingana prelaza 3/8 na 15mm na koje se vari bakarna cevka. Sve to kostalo manje od crvene. Mozda moglo i jednostavnije ali ovo je imalo u radnji gde se prodaje grejanje pa sam tako izreducirao.
8e4a7b8ff1c232f7c5fb5ce042a65dbc.jpg

Gdje se mogu naci te t spojnice koje se okrecu?
Svaka cast za ideju! Mozda bi bilo bolje ako bi se umjesto pistolja stavila slavina..

Odlična ideja, nisam imao ni pojma da postoje spojnice koje se okreću!
Ja sam takođe hteo da realizujem takvo izduvavanje filtera pa sam kupio neku staru mesinganu prskalicu za travnjak, ima tri kraka tako usmerena da pod pritiskom vode rotiraju nosač na kom su postavljeni ti krakovi. Međutim, prskalica je baš matora i pohabana i ima previše lufta između rotirajućeg i fiksnog dela pa sam batalio tu rabotu. A i nemam ni jedan takav filter koji bih izduvavao, ono, videla žaba da se konj potkiva pa ... 🤪

Kucaj na YT air filter blaster, odatle mi ideja. Kod njih je na slavinu, ali kad vec imam pistolj nisam hteo da kupujem i slavinu, samo skinem cevku za izduvavanje sa pistolja i zavijem ovu. Pogledaj tamo de se prodaje oprema za pneumatiku i hidrauliku.
eb89cbe2427beaff9a8e23641d8c8fa1.jpg

Kucaj na YT air filter blaster, odatle mi ideja. Kod njih je na slavinu, ali kad vec imam pistolj nisam hteo da kupujem i slavinu, samo skinem cevku za izduvavanje sa pistolja i zavijem ovu. Pogledaj tamo de se prodaje oprema za pneumatiku i hidrauliku.
eb89cbe2427beaff9a8e23641d8c8fa1.jpg

Znam da to postoji odavno, ali svaka cast sto si se sjetio to sve iskombinovati. Predlozio sam slavinu zbog mozda veceg protoka zraka. Za to cudo samo treba dobar kompresor

Problem im je to, baš velik. Brata izdao Milwaukee one key 1/2.

Tista vulkanizer iz Temerina prešao na Makitu udarne odvijače kaže neću Milwaukee da kupim dok ne srede to, a slao u servis par puta uvek isto.

Nas naš i dalje služi ali se slabo i koristi.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Kolege jel imate preporuku za neku stubnu busilicu. Zanima me nesto od starijeg kova. Od 0,5kw do 1kw. Ako moze da nije skupa :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

E ja sam danas u rumi prosao dobro...nasao sam kvalitetnih kljuceva i klesti za male pare...maan kljuc za filtere sa celicnom trakom za 100din... bolji kljuc u zivotu nisam probao a imam ih svakakvih
Takodje kupio duplo stono tocilo elektro bekum za 5000din bas dobro stanje

Koliko sam ukapirao to ne bude stalno na alatu, nego samo na pocetku stavis da ga podmaze. Meni je najlakse tako sto u prikljucak za vazduh naspem malo ulja, valjda 10 kapi ako se ne koristi duze vrijeme. Bude masno na izlazu za vazduh ali ulje nekad bude i poprljavo.
Pripremna grupa je ekstra stvar ali je problem sto bude crijevo masno, pa moras koristiti dva crijeva.

Dovoljno je kapnuti 3-4 kapljice ulja kroz prikljucak na alatu pre kopcanja creva za nekolioko minuta rada.Trebalo bi i ona mala mazalica na alatu da se podmaze.

Koliko sam ukapirao to ne bude stalno na alatu, nego samo na pocetku stavis da ga podmaze. Meni je najlakse tako sto u prikljucak za vazduh naspem malo ulja, valjda 10 kapi ako se ne koristi duze vrijeme. Bude masno na izlazu za vazduh ali ulje nekad bude i poprljavo.
Pripremna grupa je ekstra stvar ali je problem sto bude crijevo masno, pa moras koristiti dva crijeva.
Stalno bude na alatu i po malo dozira.
Za crevo si u pravu, zbog toga se stavi ovaj zauljivač na pištolj da nebi crevo mastio sa pripremnom grupom.

Nazad
Vrh