Alati i radionice

Eh kad bi svi imali takvu lepsu polovinu...
Ja sam skoro menjao kline na drljaci, samo za taj posao mi je vredeo para, sve rdjavo, morao bih seci matice, ovako sam zavrsio za cas.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Eh kad bi svi imali takvu lepsu polovinu...
Ja sam skoro menjao kline na drljaci, samo za taj posao mi je vredeo para, sve rdjavo, morao bih seci matice, ovako sam zavrsio za cas.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Zbog takvih stvari sam i gledao da uzmem udarni. Drljača, setvospremač, raonici, točkovi na mehanizaciji. Treba da remontujem kikindu, a uzengije koje drže gibnjeve zapekle i tako nekih sitnica.

Ja sam tih lemilica elektricnih promenio nekoliko,prosle godine kupio gasnu Dremel ,dalje od toga vise ne trazim.Extra je,radi sve,krpio sam hladnjak sa njom,lemio zice,grejao i savijao neke stvari,ja prezadovoljan sa njom.

Iskreno pojma nemam,nisam nikad probao,ima onih dodataka nekoliko u kutiji.Pogledao na netu na brzinu, ovaj na klipu direktno plamenom spaja plastiku,sad jel to pravilno ili ne ....Moja je ista ovakva ,versatip.

H7ChlU.jpg

Kupila žena za rodjendan 😀
Kvalitet plastike nije ni blizu DeWalt-a, ali je svakako iznad čekivanja. Masivan 2,6kg bez baterije, opet to ne mora da znači ništa.

Malo guglao, kažu da je taj udarni verovatno najkvalitetniji proizvod koji je izbačen na tržište pod logom Parkside. Verziju A1 hvale za dugovečnost, a ovo je B1, malo da kažemo unapređena. Motor i prenos su isti ostali, male promene su u vidu dosta preciznijeg potenciomera, nove kontrolne ploče i navodno, realnih 400Nm(kod prethodnika je bilo oko 350).
Ima na YouTube dosta nekih diletantskih testiranja na točkovima automobila. Zatim neku rđu koju nađu po dvorištu odvrću, zavrću. Ima i poređenja sa brendiranim mašinama itd.
Ohrabrilo me je to što sam uspešno raspustio sve matice na brezonima zadnjeg točka na Rusu, trebalo bi da je M22. A po guvnu ima i te rđe kojekakve koju treba remontovati, pa će olakšati posao. Tri godine je garancija uz račun, a za tri godine ću mu verovatno otkriti limit.
A i poklonu se u zube ne gleda 😀
Ma šta ti bre tu izvodiš!!!! Ovo je najbolji alat koji može da se kupi za te pare, Kupila ti žena i još se buniš.
Meni žena u Lidlu kupila neki smrdljivi plavi miris (parfem ili nešto suprotno od tog imena, ne znam baš :)) koji ću verovatno da koristim kad mi ponestane WD sperja :).
Kako bre ja nemam ženu koja će alat da mi kupuje? Mislim nije mi žena al tu je.
Ja sam njoj iz najbolje namere kupio digitalnu vagu. :) (Iz nekog čudnog razloga poklonom baš i nije bila oduševljena. :))

Ma šta ti bre tu izvodiš!!!! Ovo je najbolji alat koji može da se kupi za te pare, Kupila ti žena i još se buniš.
Meni žena u Lidlu kupila neki smrdljivi plavi miris (parfem ili nešto suprotno od tog imena, ne znam baš :)) koji ću verovatno da koristim kad mi ponestane WD sperja :).
Kako bre ja nemam ženu koja će alat da mi kupuje? Mislim nije mi žena al tu je.
Ja sam njoj iz najbolje namere kupio digitalnu vagu. :) (Iz nekog čudnog razloga poklonom baš i nije bila oduševljena. :))
Žena je majstorsko dete, a i ja zaljubljenik u bravariju i u nju 😀 Lako se prilagodila.
A ima i onog, kad godinu dana kukaš kako ti treba neki alat a nema se para, neko to čuje.😀 Prošli mesec mi kupila Womax-ovu automatsku masku za varenje.
Ne budite ljubomorni 🤣

Žena je majstorsko dete, a i ja zaljubljenik u bravariju i u nju 😀 Lako se prilagodila.
A ima i onog, kad godinu dana kukaš kako ti treba neki alat a nema se para, neko to čuje.😀 Prošli mesec mi kupila Womax-ovu automatsku masku za varenje.
Ne budite ljubomorni 🤣
Ma kukam ja 15 godina!!! Inače moram da se požalim opet. Skoro mi je kupila dukser u second hand iz Švedseke. Stvarno kavlitetan , nikad obučen . Jedini probel je što po njemu ima ogrome jegulje, broj telefona i nešto na Švetskom što kad sam prevo znači da sam radnik u nekoj ribarnici ako oga nosim. :) Eto, sreća moja ipak mi je kupila neki alat pošto taj duks ne mogu nositi nigde van radionice i njive. :)

Kada se setim samo koliko smo platili Flesh veliku brusilicu osamdesetih godina prošlog veka.. Bila je to investicija reda veličine današnjih preko 1000€. Toliko je koštala i nova iskra..
A danas sve dostupno da se gađaš sa njima za male pare..

Ne budite ljubomorni 🤣
Kakve su womax-ove automatske maske ? Ja sam razmisljao da kupim u Lidlu ali cujem da iskustva nisu bas sjajna..

Uzeli smo onu prozirnu zelenkastu od 2 ipo hiljade. Radi solidno. Maltene momentalno zatamni vizir (samo taj mali prozorčić). Nema nikakvog štelovanja nivoa zatamnjenja niti koliko brzo da reaguje ali, bar meni odgovara DIN(pretpostavljam da je 9 ili 10-nije previše tamno). U suštini sam zadovoljan. Nisu me glava ni oči nijednom zabolele do sad i, nakon ručne poluizgorele maske koju sam dobio kad sam kupio Uljanik ovo je preporod. Kvalitet varenja se popravio bar 20 posto, pošto sad vidim šta radim 😀

8mmRk5.jpg
evo slike.
Kum je profesionalni varioc, i radio je nekoliko godina sa Womaxovom od 30ak evra. Kaže lepo ga je poslužila, pa prešao na Beler.
Vidi, moja je neka filozofija, da izbegavam hobi alate koliko god mogu. Jednostavno, cenim kvalitet. Nemam potrebu svakodnevno da koristim, ali kad mi treba, onda mora da izdrži kad se zapne, a ne da se upuva nakon pola sata (nisam siledžija). Od pokojnog dede koji je bio mehaničar ostalo mi je par ključeva marke Unior i Gedore, to nema vek trajanja. Uzeo sam taj udarni iz lidla samo zato što je 3 godine garancija, i što su iskustva takva da firma ispoštuje garantni rok prema kupcu ukoliko bude problema. Opet, naglavna maska bi bila poželjna Esabova, Sverige. Ali radi i ova. Da je para, cela radionica bi bila žuto plava od boja Esab, DeWalta, GEDORE i Uniora.😀
Ovako se "patim" sa 25 godina starim Boš i Metabo brusilicama i bušilicama, sam bog zna koliko matorom Uljanik Pula švajsericom, ali izgleda da su ih nekad stvarno pravili da traju.😀

Poslednja izmena:
Taj tockić sa strane za regulaciju zatamnjenosti stakla je dobra stvar, koristim dosta, kad recimo varim napolju kad je sunce ili kad sam negde u mraku, one male za osetljivost i sta jos ima nisam nikad dirao

Nazad
Vrh