Alati i radionice

Pa izgleda ovako ima jednu trofaznu i tri monofazne i na njemu neki lidi natpis 8000 ili nesto slično

Nasao sam jos bolji test kineskog generatora , ne moze da pokrene ni prazan motor od 1500W , ja probao 1100W ni taj nije mogao.
Gledajte na snimku kad ukljuci motor napon pada na 0 i motor treba da vrti 1400o-min , a vrti tek nekoliko okreta.

Evo da se ne ponavljam , ovakav sa alu namotijamima na generatoru i sa oko 200 kubika 4 taknim motorom kopijom honde , 3 fazna struja ne upotrebljiva sto se tice pokretanja 3 faznih motora , to ne radi.

Evo na allexpresu i pobuda za tag kineza ako je nekom otisla pobuda (AVR) , inace ako izgori rotor ili stator , alu zica ne vrijedi popravljati.

https://www.aliexpress.com/item/100...00030079465512!sea&curPageLogUid=dvZEhAm7XhkH

Ima i popravka istog , odnosno test da li je AVR otisao

Inace ima kod nas po oglasima nov od 200E pa do 400E pa tko kako pazari , inace u Njemackoj taj sa 3 faznom uticnicom zabranjen za prodaju , prvo elektricno neosiguran a drugo kod punjenja benzinom kad je motor vreo opasnost od pozara.

Pravo da vam kazem nisam se ni nadao da nije Kinez i kante nego me ubedjuju neki pametni kako moze da gura celu kucu ni manje ni vise.
Lako izračunaš koliko ti je snage potrebno,u računicu moraš da ubaciš i vrstu potrošača omski potrošači radi bez problema sa agregatom,dok indukcioni u startu povlači znatno više struje od deklarisane.

Uredjaji sa osetljivom elektronikom bez nekog regulatora brzo ima da završe ako se spoje na agregat.

To što piše na njima je uglavnom maksimalna snaga pod punim opterećenjem,a neće dugo poživeti ako radi u tom režimu konstantno.A i razvaljivao bi sa potrošnjom.Nonimnalna snaga im je daleko manja od navedene.

Kako vam se cini ova mala alatka?
Убаци ознаку тог пиштоља у "Јутјуб", па ће ти изаћи клипићи како се он чини неким људима који су га купили, ал' ако си решио да убудуће пазариш неке пнеуматске алате, можда ти ово буде интересантан део опреме - припремна група: регулише притисак, извлачи влагу, подмазује алат и то све за 2,5 'иљаде ( https://www.lidl.rs/p/efikasni-rado...pneumatskim-crevom-ili-pripremna-grupa/p52103 )

Успут, током те "тематске недеље" са пнеуматским алатима, имају и интересантну пнеуматску хефталицу за три 'иљаде - https://www.lidl.rs/p/efikasni-radovi-uz-pravi-alat/pneumatska-heftalica-pdt-40-g5/p52108

Na youtube-u sam vec gledao par klipova, niko ga nista spec ne kudi, jeste slabiji ali nije da cu da srafim konstrukciju hale sa njim :D
Ta pripremna grupa nzm sta je, proucicu malo pa cu da razmotrim a heftalicu nzm za sta bi koristio, ni onu obicnu za papir ne koristim xD

Danas poštar ostavio paketić.Zaboravio sam i da je naručeno.

Multimetar sa Aliexpresa za čitavih 0.80$ sa sve free shippingom.I što je najgore radi i što je još gore uporedjivan sa krštenim instrumentom i ne laže :ROFLMAO:

Multimetar sa Aliexpresa za čitavih 0.80$ sa sve free shippingom.I što je najgore radi i što je još gore uporedjivan sa krštenim instrumentom i ne laže :ROFLMAO:
Podeli link sa Aliexpresa, cenim da je dozvoljeno to uraditi na forumu.. Ako ne onda moze u PM sigurno, nedavno mi je jedan crkao a jedan kineski radi ali osecam da nece dugo..

Inace, podlegao sam pritisku.. :D

image.png

Podeli link sa Aliexpresa, cenim da je dozvoljeno to uraditi na forumu.. Ako ne onda moze u PM sigurno, nedavno mi je jedan crkao a jedan kineski radi ali osecam da nece dugo..
Ne vidim razlog da se korisna informacija ne objavi javno. Naravno, ako je kolega voljan. :)

Са ознаком 830 и сав коцкаст?
Da baš taj.

Nema link jer je bilo pre dobrih 2 meseca,a bila je očigledno neka akcija,sad vidim da je vraćena standardna cena od opet mizernih 3$,pa opet kome treba za prvu ruku zaista vrši posao.

Zaboravio sam da sam naručio kao i brdo drugih stvari,trenutno zarobljeno u našoj pošti preko 20 pošiljki.Ne znam šta rade,Kinezi braća pošalju odmah,stigne za 10ak dana i onda se vuče po pošti toliko da zaboravim na te sitnice.

Još ja skupljam one kupone preko aplikacije pa mi tako isto pre par meseci izletela probna lampa za 1din bukvalno,i stiglo sa free shippingom.Tako da što kaže moj komšija,majku im **greška kako im se isplati :D

Jbg ja neki dan našao set pajsera(plastični i metalni) za tapacirunge za 1,2 din i prosledim kolegi koji to petlja da mi uzme, on ne uzme taj vikend, i u ponedeljak ono vratili staru cenu na 380 din.
Takođe i mnogo dobar nosač za telefon koji se kači naretrovizor, bio dinar ipo, sada vratili na 400 i neki dinar..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Nazad
Vrh