Alati i radionice

Smatras da brenerom ne moze da se sece u sredini ploce
Moze , ali ovo sa ovom lidlovom plazmom sa njenim mogucnostima ti dodje usporedba sa teleoptikovim brenerom kao da pocinjes seci sa 50mm debljine od sredine ploce. Pricamo o sjecenju a ne kasapljenju kao po otpadima.

Pa mast je i leti gusta dosta. Ne znam, ne bih da pričam o nečemu što nisam probao, ali poprilično sam siguran da neće raditi ka što je prikazano na snimku. Takodje obični dekalamiti su napravljeni da guraju mast, a ne da je vuku. Kad bi obrno gumicu možda bi malo bolje radilo , ali ne . Po meni bacanje para mada probaj pa nam kaži kako radi. :)
Stavis mazalicu u kantu i vidis da li vuce, i taj poklopac ako malo poguras vjerovatno mazalica malo lakse uvuce. Treba vidjeti na aliju posto je.
Jel ovo to ulje koje se stavlja prilikom prodaje vozila? Gusto kao tovatna mast:

A bem li ga tog alata nikad dosta, i opet nešto zafali... Ne moš' sve imati... Al se trudim da imam svašta, da što manje zajmim...

Stavis mazalicu u kantu i vidis da li vuce, i taj poklopac ako malo poguras vjerovatno mazalica malo lakse uvuce. Treba vidjeti na aliju posto je.
Jel ovo to ulje koje se stavlja prilikom prodaje vozila? Gusto kao tovatna mast:
Stavljao sam i probao previše puta, posle uvek moram da nastavim punjenje sa kašikom, pa onda i rukama na kraju... :) Posle masti svuda po meni, oko mene i evetualno po još nekom ako mi pomaže pošto je mazanje dekalamitom obično posao za dvojicu, a dekalamit nikad skroz pun. Fala bogu pa samu uzeo pneumatsku mazalicu tako da nemam više tih problema.

Ja imam jednu mazalicu kod koje jako lepo funkcioniše zadržavanje šipke kad je povlačiš u nazad, pa nju napunim bez problema špahlom. Povučem malo nazad, npr 5cm, u stvoreni prostor lepo šplahlom napunim mast, ponovo povučem šipku nazad za novih 5cm i tako do kraja. Umaže se tek sam vrh mazalice o koji stružem špahlu da skinem mast sa nje.
A opet imam par komada kod kojih to ne funkcioniše, ili samo delimično funkcioniše, pa onda stežem šipku u šraftuk da se ne bi vratila. Pa ipak se desi da vrati i istera napolje svu prethodno unetu mast. E kad te punim onda par novina da okruže šraftuk pa ako se i desi da istera ne ode mast u propast...

Dal neko mozda zna jel ovo obicno kinesce ili je mozda nesto drugo?
57987999f2d9c30bfbd9a1cdec28bb09.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka

Dal neko mozda zna jel ovo obicno kinesce ili je mozda nesto drugo?
57987999f2d9c30bfbd9a1cdec28bb09.jpg

Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Evo ja sam u fazi kupovine agregata pa sam neke razgledao koji su vec u upotrebi i prikupljao iskustva majstora i korisnika,
Konkretno bas ovakav na trofaznoj uticnici ima max 2.8kw ali ne moze dugo da radi sa tom snagom, a na monofaznim je samo podeljeno na 3 znaci realno na monofaznoj jedva 800w. Tako sam dobio informaciju od majstora a i od kolega ovde na forumu. Jedan ima kod mene u selu ovakav tera muzilicu trofaznu od 1.5kw motor.

Pravo da vam kazem nisam se ni nadao da nije Kinez i kante nego me ubedjuju neki pametni kako moze da gura celu kucu ni manje ni vise.

Ima kvalitetnih...
Nego svima upadaju u oci ovi za male pare!!
Imamo monofazni, Rade Koncar generator, motor 14ks Lombardini, vojni naravno, izlazna snaga 5.5kw.
Za jedno domacinstvo gde ce se koristiti elektro motori je knap.
Jedino sto zvoni pola sela jer mora gas u patos al' jbg
Lenj sam da resim neki prigusivac, imam ideju ali nemam vremena.
E sad ima i onih fensi sto se ne cuje mnogo, pali na dugme, bla bla...
Ima poznanik jedan takav, dizel, mislim da je izlazna snaga nesto oko 5kw, bio nov cini mi se 1200-300€, pise na njemu LOMBARDINI ali kinez cist!
Kod trofaznog se dele faze na 3 dela pa ta snaga vise nije kao sto prodavci tvrde, em nema deklarisanu snagu em kad podelis na 3 dela dobijes struju za mikser.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Evo skoro sam snimio jedan "old school" vojni agregat od 15kv prizveden 1981 i od tada napravio 78 rh

Poslednja izmena:
Има али ти и коштају, другар је купио велики агрегат са перкинс мотором од 100кс
Има и код нас и мањих, ал опет тако великих белих кутија габаритима проближним замрзивачима. И то су "кинези", ал' код њих није толико изражен проблем декларисане и реалне снаге.

Evo ja sam u fazi kupovine agregata pa sam neke razgledao koji su vec u upotrebi i prikupljao iskustva majstora i korisnika,
Konkretno bas ovakav na trofaznoj uticnici ima max 2.8kw ali ne moze dugo da radi sa tom snagom, a na monofaznim je samo podeljeno na 3 znaci realno na monofaznoj jedva 800w. Tako sam dobio informaciju od majstora a i od kolega ovde na forumu. Jedan ima kod mene u selu ovakav tera muzilicu trofaznu od 1.5kw motor.
Nema sigurno takav , jer ovaj sa slike ne moze da tera ni 1kW prazan , stavljao sam jedno 10 linkova na youtube i opet neki pisu svasta.
Ima na videu onaj poljak sto ga testira sa neprikljucenim 3 faznim motorom koji ne moze ni da pokrene jer napon padne na 0 , jednostavno elektronika iskljuci pobudu.

Nazad
Vrh