Alati i radionice

Dewalt kopija kao sto i sam znas vjerovatno. Ono sto ti ja mogu reci jeste da ti u te baterije idu dosta jeftine celije, koje ne mogu izdrzati godine kao neke jace marke.
Naravno kolko para tolko i muzike,mislim da mi to nece biti problem uzeo sam je da bih je koristio za rasecanje polutki svinja i secenje rebara oko 10 svinja godisnje i ako odsece par grana u vocnjaku . zanima me koje testerice koristite posto ove sto sam dobio u paketu nisu nizasta,nemogu granu da preseku...

@vasovac. Koliki je hod klipa na toj pili. Što je veći hod brže sječe. Imao sam jednu s 20 mm hoda. Sadima dvije jednu s 28 a druga ima 32. Osjeti se razlika. Doduše i masine su jače

Naravno kolko para tolko i muzike,mislim da mi to nece biti problem uzeo sam je da bih je koristio za rasecanje polutki svinja i secenje rebara oko 10 svinja godisnje i ako odsece par grana u vocnjaku . zanima me koje testerice koristite posto ove sto sam dobio u paketu nisu nizasta,nemogu granu da preseku...
Koristim takav alat drugog proizvodjaca, ali nisam bas nesto sekao drvece sa tim. Mislim da nije bas za to. Ok moze da presece neku letvu, dasku i slicno ali to je sporo sa tim. Ja sam sekao plastiku, neke mekse metale i slicno. Testere sam kupovao svuda po malo (mislim da je poslednji put kupljeno u woby haus-u), cak je i lidl imao u ponudu neki set za razlicite vrste materijala. Ako seces polutku mozda da uzmes one duze testerice i sa krupnijim zubima?

"Линда", од четвртка, плазморез са интегрисаним компресором, 25 'иљада - https://www.lidl.rs/p/efikasni-radovi-uz-pravi-alat/plazma-sekac-sa-kompresorom-ppsk-40-a1/p52099

Ovo je najbolja prezentacija , bolje receno antiprezentacija:)
Da bi plazma sekla , isti princip kao i kod autogenog mora da pocne sa ruba i da plazma izduvava na drugu stranu, i onda pomjera mlaznicu i to ne brze nego sto presjece , a ne da vraca uzareni mlaz nazad na mlaznicu , to ne trpi ni hajpertermova a ne kamoli ova:) Kod probijanja se pocinje pod kutem.

Sto ?,ja mislim da hoce,samo ne zimi mozda kad je mast gusca.
Pa mast je i leti gusta dosta. Ne znam, ne bih da pričam o nečemu što nisam probao, ali poprilično sam siguran da neće raditi ka što je prikazano na snimku. Takodje obični dekalamiti su napravljeni da guraju mast, a ne da je vuku. Kad bi obrno gumicu možda bi malo bolje radilo , ali ne . Po meni bacanje para mada probaj pa nam kaži kako radi. :)

Nazad
Vrh