Alati i radionice

Кад већ реч иде о компресорима за идувавање и "Лидлу", има ту нешто што се мени много више допада за издувавање кабина и чега све не - усисивач/дувач лишћа, ал' "на кабл" - https://www.lidl.rs/p/pripremi-bastu-za-jesen/elektricni-usisivac-duvac-za-lisce-pls-3000-a1/p51585

Ја сам пре неку годину пазарио једна такве врсте (не и марке), где се скидају и стављају цевке на одговарајућа места, па ствар не буде кабаста како зна да буде када су и дувач и усисивач у "пакет аранжману". Ствар има невероватан проток, али свакако мањи притисак од компресора, који за издувавање баш и није потребан. Коме не сметају габарити самог апарата, свакако бих му препоручио један.

Da li neko ima na traktoru tpms senzore, (za pritisak u gumama)?
Razmisljam se da ugradim, nije neka cifra, nije mi bitan toliko pritisak, koliko da ne vozim ako je zadnja guma iz nekog razloga ispustila, prednje ionako vidim.

Ima villager ulje, koji evro kosta bas za kompresore. Ja sam mijenjao kad sam kupio, bilo je poprilicno opiljaka. Sad mozda ponovo uzmem da zamjenim, neko mi razbio flasu i prolilo se. Ima cak i fam ulje za kompresore ako se dobro sjecam

Jedno pitanje u vezi kineskih elektroagregata, da li bi onaj monofazni kinez od 4.2 Kva mogao da pokrene pumpu hidrofora, motor 1.1kw?
Ima dve monofazne utičnice kako sam cuo ovih navodno 4.2 je podeljeno sto mu dodje oko 2kva po uticnici.

Jedno pitanje u vezi kineskih elektroagregata, da li bi onaj monofazni kinez od 4.2 Kva mogao da pokrene pumpu hidrofora, motor 1.1kw?
Ima dve monofazne utičnice kako sam cuo ovih navodno 4.2 je podeljeno sto mu dodje oko 2kva po uticnici.
Cini mi se da bi sa om reakivnom snagom da gura do nekih 1.5kw al ope neka me ispravi neko strucniji

Sto se tice izduvavanja filtera kombajna ja to vise ne radim kompresorom nego sa starim slobodinim usisivacem usisam ga spolja...dosta brze i lakse
Zanimljivo,..., imam neki industrijski usisivač baš velike usisne snage pa ću ovo probati, inače mi nikad ne bi palo na pamet.

Koliko često mijenjaš ulje i koje koristiš?
Za mali klipni sasvim je dovoljno obično motorno ulje.Jer se klip i pogon podmazuju zajedno iz uljne kade.Moze cak i hidrol.Ako radis lake poslove i povremeno ga koristiš,ali mora da se koristi monogradno ulje.

Ako cesto radis onda ili turbinsko ili kompresorsko ulje.Meni je fabricka preporuka VG100 ali sipam VG60 jer se radionica ne greje stalno,pa hoce da se zgusne kad je mraz.Uzimam Nisov kompresol.

Zar nije lakse platiti flasu 3e koja je dovoljna za dvije zamjene? Moze i sae30 kao sto sremac kaze, to pise u upustvu. Ali nije litra 20e pa da se stavlja motorno ili kombinuje neko trece. Rodjak je isto tako mislio sta ce mu biti i naspe za kosacice, kaze da vise nije isti. Da li mu je ulje sta sjebalo ili je jednostavno oslabio tokom godina ne bih znao, ali on vise ne bi sipao neko trece.

Nazad
Vrh