Xone
Član
Tacno i ja sam primetio da je motor kod ovih agregata slaba tacka. Moj tast ima agregat kineski trofazni dizel od 10kva snaga dizel motora 186f koji je na njemu je oko 10-12ks povezan je na kucnu mrezu. Bas pre neki dan je radio u isto vreme laktofriz trofazni i muzilica trofazni motor od 1.1kw a kada je ukljucena velika ringla na sporetu opasno su pali obrtaji i motor se zagusio prilicno. Sve ukupno nije bilo vise od 4 -4.5kw opterecenja.Nemoj da gledas koliko pisu kVA jer su pogresni podaci, usko grlo im je snaga benzinskog motora. Recimo vilager i napise neke realne podatke , ali ovi made in germany i ostali kinezi ni priblizno.
Probaj da nadjes kolika je snaga motora ali i tu lazu , najbolje je naci preko zapremine motora ali vecinom i toga nema ali vecinom imaju na benzinskom motoru ispisan hod klipa i precnik, vecinom ispod rezervoara , pa preko toga izracunas kubikazu i smanjis snagu za jedno 25% u odnosu na kubikazu honde ili nekog brendiranog agregata koje potpisuju za njih.
Ja sam prije kupio kineski agregat na kojem pise cak 6,5 ks na benzinskom motoru , ali ne moze da pokrene 3 fazni motor od 1,1kW ni prezan , odnosno sa motora je skinuta remenica, jednostavno benzinski motor nema snage i jedva vrti, zanimljivo agregat ima 3 faznu uticnicu i 3 fazni osigurac , 15l rezervoar i podosta je velik ali max moze da okrece 0,75kW monofazni motor pod opterecenjem(muzilica), mislim radi dobro i moze satima da radi, recimo mala kutna brusilica , veliku nisam probao. Mislim da vilager takave velicine prodaje kao 2,8kVa ili cak 2,5kVa ali monofazne.
A i ovo da ima 2 uticnice ne znaci nista jer dolaze sa jednog namotaja agregata , tako da ako nema 2 osiguraca pretpostavimo i preko jedne uticnice mozes povuci max snagu koju moze da proizvede.
Gledao sam par vojnih Končar agregata od 7, 15 i 30 kva i svima su motori oko 3 puta jaci od snage koji daju. Po toj logici da bi dobio 1kw stvarne snage struje treba da uložiš 3kw.
Ako je tacno da ovaj kinez sa dve utičnice daje max na bilo kojoj cak i da ima stvarnih 2-2.5 kva mislim da ce to biti dovoljno za pokretanje el. motora monofaznog od 1.1kw
Na ovaj agregat sam mislio snaga ovog motora je oko 6.5kw tako da mislim da bi realno mogao da izgura 2kw struje naravno na svim ovim generatorima pise da je faktor snage 1 sto je po meni nemoguce.
Poslednja izmena: