Alati i radionice

Dolazi kompletna, samo sto nije predvidjena za nase prostore. Mislim da sam u kini vidio te male mazalice.

Obično glava može da se malo raspusti kad se vršni deo odvije malo. Onda nailazi na svaku mazalicu ali oće da curi jer je manji stisak, zato kad se nabije glava na mazalicu pritegne se taj spoljni deo i onda je ko Bog...
Ma prebacio sam za sada sa rucne (koja sluzi bar 6 godina) ali moram naci neku kvalitetnu glavu. Ovo smece sto sam kupio ni raspusteno ne moze da se nabije na mazalicu.
@Arkadije to ti je dodatni trosak od 1500 dinara. Gumeno crevo i iole ok glava. Osim ako bas neces LockNLube glavu koja je odlicna ali i kosta...

Na vašaru prodaju Gekove glave mazalice, kopije LockNLube za 2800 din. Prva sa ovog linka https://univerzalalati.com/kategori...podmazivanje/oprema-i-delovi-za-podmazivanje/

Kad smo već kod mazalica, kupio sam mazalicu kao iz klipa dole. (Nije baš da mi je trebala, al' ne mogu da odolim. ::sramota:: ). Da li kartuše masti koje mogu da se kupe kod nas (negde, u selendri od Srbobrana nema nigde) odgovaraju ovima iz klipa (DIN 1284)?

Da. Pokratko im je to crevo. Bilo bi dobro da je malo duze da je ne vucaram stalno za sobom. Nezgodno vuci po rizli ssa malim tockicima :haha: .
Ovako mazalica je ok. samo jos nemam osecaj koliko masti se upumpa. I obavezno staviti neku dobru glavu na crevo. Ja kupio neku pa ni na jednu mazalicu ne moze da naidje...
Pritisak odnosno protok regulišeš sa onim točkićem kod manometra a valjda kod podmazivanja mast negde probije pored osovina i kućišta pa vidiš kad je dosta :unsure:

A te za 80-100 eura,ne vidim na oglasima da dobijete nastavak kojima mozete mazati lezajeve i sve ostalo gde ima one sisice kao male,ili kako se vec zovu lol.Na oglasima na tim jeftinim ima samo onaj dodatak koji baca mast u tankom mlazu ,za koji ce to kur.. da sluzi nemam pojma.
Kako ne vidiš? Ima ih na kupujem prodajem kolko hoćeš. Ili misliš da ne vidiš nastavak za sisice?
ne dobija se taj nastavak uz nju, ali verujem da je onaj koji ćeš dobiti uz onu žutu neko golo sranje koju ćeš u svakom slučaju morati da menjaš ako nećeš da ti curi mast svuda. To je investicija koju ćeš morati da uložiš ako želiš da ti sistem radi savršeno. Ima tih glava za 2000. i dobre su.

Ovih dana sam u potrazi za kompresorom, obisao sam par radnji i video uglavnom od 50l metabo,einhel,abac,womax,vilager koji bi mi preporucili da uzmem(uljni ili bezuljni)? Trebalo bi mi za sitne stvarcice poput za izduvavanje filtera,kabine,duvanje guma,podmazivanje,ponesto sitno ofarbam itd... 🙂

Ja imam einhel 50l,uljni već nekih 15ak godina sigurno, amaterski je al i ja sam amater izduvaanje kombajna, duvanje guma, ponekad nešto ofarbam ... Lepo me služi...

Издувавање? Гледај да има што већи рисивер. Ја не бих гледао мањи од сто литара јер мања запремина тера мотор да се укључује сваки час. А уљни или безуљни...? Ако ти ради посао проток од око 250 литара у минути, радиће ти било који од те две врсте. Е једино је безуљни баш доста тиши од ових класичних. Ја имам један такав и та његова одлика ми се допада.

Додуше, има још нешто што сам покупио по Нету покушавајући да сазнам нешто о компресорима уопштено - тип је упоређивао искуства са конфекцијским кинеским компресорима и рече да онај са V распоредом цилиндара, за разлику од оних са два паралелна цилиндра, зна да се теже покрене по хладном времену јер на тим "Кинезима" оба клипа V компресора иду са тактом сабијања у исто време, па се догоди да електромотору буде тешко да савлада ту "компресију". Ја сам имао пик управо на такав компресор са цилиндрима у V распореду због теоретски бољег хлађења цилиндара и глава, али по том типу испада да је у пракси бољи онај са паралелним. Пошто купио, по то и прод'о...

Ja imam villager od 50l s jednim klipom uljni, jedina mana je velicina. Kad izduvavam kombajn zacas ga ispraznim, mislim da ne bi mogli na njega neki alati poput pneumatske slajfarice i brusilice. Ja inace na ovom koristim pneumatski odvijac i pistolj za farbanje bez ikakvog problema.
Sta ce mu biti tesko da savlada, iako je kineski kinezi su ga napravili da radi kako treba. Koliko znam u klipu i ostalim crijevima za punjenje do onog ventila se ispusti zrak kad se ugasi sklopka, ne vidim sta bi mu trebalo biti tesko. Gotovo svi vulkanizeri koriste takve kompresore

Hoce ulje da se zgusne pa mu je teze da startuje a ako je monofazni motor na njemu onda jos teze.
Kinezi u V izvedbi i uopste svi kinezi dobro lazu sa deklarisanim protokom.
Redni dvoklioni kompresori su na svim "krstenim" markama kompresora.
Ko ima dobar budzet onda ne treba da gleda nista osim Abac, Fini, Ceccato i naravno Trudbenik Doboj (polovan). Ne mora to da bude ceo kompresor markiran, dosta je da nosi neku od tih glava. Boca ko boca...
Za kineze slabo ko ima delove a ako se koristi cesto, lutrija je velika.
Znam za Abac da ga kinezi kopiraju pod imenom Abks. Sve je iskopiranu, od boje do logoa ali glave su lose.
Birati sto veci protok glava. Koliko litara boca, bar duplo litara da ima glava protok

Imam jos uvek Einhell kineski ,15ak godina,24 litre,radi kao prvog dana kad je bio nov.Sto je problem litraza za izduvavanje i slicno ?.On kad radi drzi pritisak na oko 4.5-5 bara,vise nego dovoljno da se izduvava kombajn,nebitno sto kompresor radi non stop.

Meni je barem malo 4 bara za izduvavanje, i kod mene spadne na 4 pa niti ide gore niti dole. Stvarna litraza villager 50l kompresora je 133 litre ako se dobro sjecam, nasao sam formulu na internetu i izracunao.

Hoce ulje da se zgusne pa mu je teze da startuje a ako je monofazni motor na njemu onda jos teze.
Kinezi u V izvedbi i uopste svi kinezi dobro lazu sa deklarisanim protokom.
Redni dvoklioni kompresori su na svim "krstenim" markama kompresora.
Ko ima dobar budzet onda ne treba da gleda nista osim Abac, Fini, Ceccato i naravno Trudbenik Doboj (polovan). Ne mora to da bude ceo kompresor markiran, dosta je da nosi neku od tih glava. Boca ko boca...
Za kineze slabo ko ima delove a ako se koristi cesto, lutrija je velika.
Znam za Abac da ga kinezi kopiraju pod imenom Abks. Sve je iskopiranu, od boje do logoa ali glave su lose.
Birati sto veci protok glava. Koliko litara boca, bar duplo litara da ima glava protok
Ovo je tacno za protok stvarno lazu kinezi i to puno. Niti jedan kineski cak ni ovaj sa v glavama od 100 l. ne moze da napaja brusilice, busilice, peskare i polirke bez čekanja, ali za udarne odvijace izduvavanje i poneko farbanje za nas hobiste zavrsava posao s obzirom na cenu, ozbiljni kompresori ozbiljno kostaju.

Za kombajn ona duvaljka za lisce - SPAS. Izduvas na njivi ceo kombajn. Kod kuce ostane samo filter vazduha da izduvas.
A kucne potrebe zavrsava obican jednoklipni kompresor od 50l bilo kog kineskog proizvodjaca. Mislim da su svi isti. Ovaj nas je za 2 godine ofarbao 2 traktora, 1 kamion i gomilu sitnih farbanja. Bukvalno svaki dan radi. Nista mu ne fali. Mislim da bi ga mogao obradovati novim uljem

Nazad
Vrh