Alati i radionice

Imam neki malo stariji ABAC kompresor ali recimo da je slicnih karakteristika kao ovaj na slici. Motor radi lepo, duva ali kao da ne pravi kompresiju, duva tek toliko da moze da oduva prasinu po betonu nekih pola metra-metar uopste nema onaj pritisak koji je nakad imao.. Da li neko zna sta moze da bude problem i gde traziti majstora za kompresor, mozda neka prodavnica/servis ?
b87cfc4e-6385-47cd-a725-f4b6838b8ed2

Jednostavno je, meni se recimo iskidao dihtung na glavi pa sam crvenim silikonom za motore zadihtovao, ne mora da znaci da su karike, imaju oni i one limčiće koji imaju ulogu ventila, nahvata se prljavstine pa ne dihtuju. Pricam za Einhel kompresor od 25L, star preko 15 god, radi dobro. Nema tu sta rasturi ga sam slobodno

Znaci da ne razmisljam mnogo nego da rasklopim pa da vidim kakvo je stanje.. Nadam se da cu lako naci karike za njega, ne znam koliko su standardizovane i da li ih ima i na trafici ili cu morati da porucujem ali o tom po tom kad vidim sta moze biti problem..

Ja sam karike premerio i po dimenziji nasao na Aliexpresu, cena nesto smesno 1-2€, ali kad sam skinuo stare bilo su ok i kompresor radi isto i sa novima, malo mi sporije nabijao pritisak, treba mu malo duže da nadruka do 8bara da iskljuci sklopka

Znaci da ne razmisljam mnogo nego da rasklopim pa da vidim kakvo je stanje.. Nadam se da cu lako naci karike za njega, ne znam koliko su standardizovane i da li ih ima i na trafici ili cu morati da porucujem ali o tom po tom kad vidim sta moze biti problem..
Proveri da ti nije slučajno problem u crevu ili pištolju za duvanje. Svilena buba što zna da zapuši creva to niko ne zna.

Jedno pitanje u vezi kineskih elektroagregata, da li bi onaj monofazni kinez od 4.2 Kva mogao da pokrene pumpu hidrofora, motor 1.1kw?
Ima dve monofazne utičnice kako sam cuo ovih navodno 4.2 je podeljeno sto mu dodje oko 2kva po uticnici.
Nemoj da gledas koliko pisu kVA jer su pogresni podaci, usko grlo im je snaga benzinskog motora. Recimo vilager i napise neke realne podatke , ali ovi made in germany i ostali kinezi ni priblizno.

Probaj da nadjes kolika je snaga motora ali i tu lazu , najbolje je naci preko zapremine motora ali vecinom i toga nema ali vecinom imaju na benzinskom motoru ispisan hod klipa i precnik, vecinom ispod rezervoara , pa preko toga izracunas kubikazu i smanjis snagu za jedno 25% u odnosu na kubikazu honde ili nekog brendiranog agregata koje potpisuju za njih.

Ja sam prije kupio kineski agregat na kojem pise cak 6,5 ks na benzinskom motoru , ali ne moze da pokrene 3 fazni motor od 1,1kW ni prezan , odnosno sa motora je skinuta remenica, jednostavno benzinski motor nema snage i jedva vrti, zanimljivo agregat ima 3 faznu uticnicu i 3 fazni osigurac , 15l rezervoar i podosta je velik ali max moze da okrece 0,75kW monofazni motor pod opterecenjem(muzilica), mislim radi dobro i moze satima da radi, recimo mala kutna brusilica , veliku nisam probao. Mislim da vilager takave velicine prodaje kao 2,8kVa ili cak 2,5kVa ali monofazne.

A i ovo da ima 2 uticnice ne znaci nista jer dolaze sa jednog namotaja agregata , tako da ako nema 2 osiguraca pretpostavimo i preko jedne uticnice mozes povuci max snagu koju moze da proizvede.

Evo da nastavim o kineskim agregatima , pricam o ovakvom kao sa ovg klipa, prakticno identicni ali ima i trofaznu uticnicu.

Amer ga je opteretio sa 1500W grijalicom , idealno opterecenje i radi , za motore vazi smanji ribu:)

Evo jos jedan post o generatorima moj je identican kao sa ovog linka, ima 3 faznu uticnicu, sad sam se setio pa ja nikad nisam provjerio jel to uopste pravi 3 fazni generator instrumentom , tip ga probao sa 2 alata , pretpostavljam u praznom hodu ne vuku ni 500W oba. U tekstu dolje jedan tvrdi da ne moze da pokrene ni alat od 750W.

A da
Imam neki malo stariji ABAC kompresor ali recimo da je slicnih karakteristika kao ovaj na slici. Motor radi lepo, duva ali kao da ne pravi kompresiju, duva tek toliko da moze da oduva prasinu po betonu nekih pola metra-metar uopste nema onaj pritisak koji je nakad imao.. Da li neko zna sta moze da bude problem i gde traziti majstora za kompresor, mozda neka prodavnica/servis ?
b87cfc4e-6385-47cd-a725-f4b6838b8ed2
A da li ti sacekas da on naduva pritisak u boci ili ga samo upalis i odmah duvas na crevo?

Evo jos jedan test istog kineskog agregata na tubu , radi se o kopiji hondinog agregata sa gx200 4 taktnim motorom, isto kao i ovi sa prijasnjih linkova , osim pokusaja kopiranja drugih slicnosti nema.

Na ovom linku busilica i mala brusilica rade , ali u preznom hodu , pretpostavimo 500W opterecenja.
Grijalica od 1800-2000W mu je puna kapa , slusajte da motor tek jedva vrti dovoljno.
Treci test nesto sa motorom od 2800W , motor ne moze ni da vrti.

Evo jednog bisera koji ne zna ni sta radi , prikljucio 3 grijalice , voltaza pala na pola kao i frekvencija ,i on pokazuje prstom odlicno :) jedan lik mu dolje izracunao da u najboljem slucaju ima max 2500W na izlazu , ja tvrdim ni toliko jer je ovaj racunao da je napon pao samo na 150V , pao je i vise. Napon pao na pola a frekvencija za jedno 30% najmanje.

Tko kupuje generator ove zime za pokretanje motora , najbolje da uzme one generatore koji se pokrecu na kardan(traktor) ,ovi najslabiji mogu da vrte do 5kW 3 f motor, jedino kostaju vise od ovih kineza i mora traktor da radi , za krace vrijeme rada, ok , za duze treba za nesto ozbiljnije investirati i u ozbiljniji generator.

Nasao sam jos bolji test kineskog generatora , ne moze da pokrene ni prazan motor od 1500W , ja probao 1100W ni taj nije mogao.
Gledajte na snimku kad ukljuci motor napon pada na 0 i motor treba da vrti 1400o-min , a vrti tek nekoliko okreta.

Nazad
Vrh