Alati i radionice

Možda i nije problem u visini, već u samom ventilu. Kada pritisnem samo crevo na ventil neće da prestane da ispušta, šušti i da pokaže pritisak. Isto kad pokušavam da pumpam ne ide kroz ventil u gumu već ide sa strane.
Sa onim starim ručnim pumpama koje imaju glavu kao sa slike pumpa normalno.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Početak žetve je blizu, vreme je da se radi žitna adaptacija kombajna New Holland CX5090. Ako ste pratili moje video klipove znate da sam se na ovogodišnjem sajmu dogovorio sa Ivanom iz firme ALATI MNS da testiramo kod mene u gazdinstvu MILWAUKEE alate te sam iskoristio priliku i pozvao ih da donesu alate i da ih testiramo za vreme adaptacije kombajna. Odazvali su se napoziv, došao je i Vlada Krička, predstavnik firme Milwaukee i uz male probleme uspeli smo da isprobamo sve planirano sem RAČNE od 81 Nm. Ovim putem zahvaljujem Ivanu iz ALATA MNS , Vladimiru iz Milwaukija i Nikoli iz servisa Željko na saradnji a kako je sve izgledalo pogledajte u videu ... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal!

Da li je moguće našrafiti nešto slično sa ovakvom glavom na zaključavanje na Villager kompresorski pištolj za pumpanje guma? Da opišem bolje situaciju. Ventili na biciklu su mi jako niski i klasično crevo pištolja ne može da pumpa gumu. Ručnom pumpom mogu najnormalnije, ali sam malkice lenj.
57915262f4b4c22a0127df15c4577554.jpg

Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Može, ja sam uradio isto. Samo skineš košuljicu pažljivo sa pištolja da ne oštetiš deo gde je navučeno crevo. Posle samo navučeš crevo i stegneš ga šelnom.

Jel ono providno sa mrezicom kao ojacanjem? Dobio sam to uz pistolj i nije nesto, cim se dobija uz set vidis koliko je sati. Stalno oni baloni iskacu, prosle godine sam skratio 1m crijeva jer je puklo par tih balona samo od sebe, i kad ga motas dok je spojen zrak kruto je u pm. Ko hoce da bude miran neka pazari ono za plin i nece ga boliti glava.
Nije providno.
Оно плаво? Да, рекао бих да је добро. И даље им је у рафу (видео га данас у продавници на панчевачком Котежу), ал' је унутрашни пречник 6,3 мм или нешто слично.
Da, to je. Dobro je skroz. I spojnice su činimi se ok kvaliteta. Moguće da mu je to unutrašnji prečnik. Ja sam ovako od oka napisao.

Jel slao neko baterije od Aku srafilice na reparaciju.Imam jednu šrafilicu koja je baš dugo stajala,ostavljena je ispravna sinoć naletim na nju reko daj da vidim dal radi,stavim bateriju da se puni celu noć stavim je vrti,izbušio bukvalno 3 rupe u čamvu letvicu i prazna,probam drugu ista pesma.

NiCD, NiMH, ili Li-ion?

Meni bi trebalo NiMH baterija (pojedinačnih ćelija), 2000-2600 mAh. Imam više uređaja sa tim baterijama i uglavnoim su sve već za zamenu. Ne znam da li ima negde da se kupe kod nas i pošto su?

Bolje ti je poslati litcu ili nekom drugom, to su ipak ljudi koji imaju profi masine i daju garanciju na svoj proizvod. Razlika u cijeni da pravis sam sebi ili da platis nekog drugog nije velika barem ovde ako ne i ista..

Nije to bas tako lako kao sto izgleda, nisu dzaba i hobi aparati po 200e. A pored ostalog aparat je samo jedna stavka, treba imati profi punjac za balansiranje, raditi sa debljim i pravim niklom kojeg ti kinezi zavare samo na oko dobro.
Trebao si traziti da ti vrate pare, to se negdje zagubilo u transportu..

Imaš li neki predlog (link) za samogradnju punkt aparata za baterije? Ja bih baš voleo da imam punkt namenjen samo za baterije.

Pa jedan momak ovde radi baterije od romobila sa onom elektronikom za koju treba transformator od mikrovalne, kaze da je zadovoljan. Ali ja nesto nemam povjerenja u to pa sam narucio sebi sunkko od 3.6kw. To je vec solidan hobi aparat. Ali kao sto sam vec napisao, punjac za balansiranje je obazen.
Za spajanje baterija su najbolji cdw aparati, to su aparati koji vare kondezatorima. Oni u veoma kraktom vremenu puste veliku struju i zavare sa malim unosom toplotne energije. Ali je mana sto kondezatori vremenom odu, i jedina pouzdana firma sto se tice njih je kweld. Ali za njih se nisam raspitivao jer je to njemacka pa je pitanje kako ce transportovati.

Imaš li neki predlog (link) za samogradnju punkt aparata za baterije? Ja bih baš voleo da imam punkt namenjen samo za baterije.
Treba ti elektronika sa allexpresa i jedan trafo malo veci da stane 4 namotaja 25 kvadrata licnastog kabla i onaj nosac na koji idu 2 bakarna spica na kraju. U stvari za jedan slucaj najbolje lemilica.
Za punkt za baterije ovako nesto ili neki od drugog proizvodjaca
https://www.aliexpress.com/item/328...416556703191251255e176e!12000026936237769!rec

To sam i napisao. Njihova mana je sto ne vare bas najbolje deblji nikl koji je potreban za aku alat..

Poslednja izmena:
Transformator od mikrovalne je slab da bi punkt aparat radio treba vece jezgro. Slab aparat napravi vise stete nego posla.

Nazad
Vrh