Alati i radionice

Provei napojni kabel. Ti simptomi hoce kad je on u prekidu. Pod jednim uglom pravi spoj pod drugim ne.

Hvala Sasa, pa ja sam proveravao, al nesto mi se ne cini, al hajd provericu jos jednom za svaki slucaj

Koju štipaljku za duvanje guma uzeti. Već jako pizdim od ovih koje nisu ni za k i obavezno mi treba 3 ruke kako bih pištoljem naduvao gumu.
Da li je neko probao nešto ovako gde vidim postoji šraf za blokadu.

Inače moja preporuka za kupovinu kompresorskog creva u Lidlu. Bilo je mislim 1000 din 10 m solidan protok (8mm). Mekano i savtljivo. Koliko znam slična se nemogu naći ispod 3000. Mogu samo ona kruta sa kojima je muka raditi.

Poslednja izmena:
Jel ono providno sa mrezicom kao ojacanjem? Dobio sam to uz pistolj i nije nesto, cim se dobija uz set vidis koliko je sati. Stalno oni baloni iskacu, prosle godine sam skratio 1m crijeva jer je puklo par tih balona samo od sebe, i kad ga motas dok je spojen zrak kruto je u pm. Ko hoce da bude miran neka pazari ono za plin i nece ga boliti glava.

Bilo je mislim 1000 din 10 m solidan protok (8mm).
Оно плаво? Да, рекао бих да је добро. И даље им је у рафу (видео га данас у продавници на панчевачком Котежу), ал' је унутрашни пречник 6,3 мм или нешто слично.

А што се "штипаљки" тиче, ја сам видео којекакве конструкције на "Алиекспресу", а поготово ме је привукла једна која је под 90 степени, али не заузима место изнад вентила. Као створено за неке глупаве вентиле на којекаквим точкићима које имам на свом пољопривредном инвентару.

Možda je i do samih ventila... Kod mene ta štipaljka nikad ne drži na određenim ventilima, a na drugima bude dobro..
Imam i plava armirana creva 2x10m,iz vobi hausa ili wba već 10ak godina, i imam ta iz lidla od 10m I 2 kotura, sem što neke brze spojke pomalo puštaju vazduh kad ništa nije prikačeno, ja nisam primetio da im nešto fali, pogotovo za te pare...

Ima li negde kod nas da se nađu prekidači za aku šrafilice, i da li je to uopšte isplativo raditi? Imam jednu aku bušilicu koja je prestala sa radom, ako mnogo puta stisnem prekidač možda ponekad zavrti motor ali jedva (polako), dok led za osvetljenje mesta bušenja radi redovno. Bušilica je sa BL motorom i problem je u prekidaču, rasklapao sam ga da ga naprskam WD-om ali je samo delimično pomoglo...

IMG-20220607-072659.jpg

IMG-20220607-072846.jpg

Ima li negde kod nas da se nađu prekidači za aku šrafilice, i da li je to uopšte isplativo raditi? Imam jednu aku bušilicu koja je prestala sa radom, ako mnogo puta stisnem prekidač možda ponekad zavrti motor ali jedva (polako), dok led za osvetljenje mesta bušenja radi redovno. Bušilica je sa BL motorom i problem je u prekidaču, rasklapao sam ga da ga naprskam WD-om ali je samo delimično pomoglo...

IMG-20220607-072659.jpg

IMG-20220607-072846.jpg
Ako imas mirne ruke treba rastaviti polako i osmrirglati kontakte vjerovatno. Jesi li ispitao multimetrom pa znas da je 100% prekidac ili nagadjas? Mozda je ustvari do elektronike..

Prvo sam proveravao elektroniku, tj. ono što sam mogao: mosfetove, osigurače, hladne lemove. Potom sam rasklopio prekidač, naprskao ga sa WD 40 uz višesruko pritiskanje prekidača da klizni kontakti očiste površine na štampanoj pločici, koliko se moglo toliko se očistilo. I posle toga je bušilica proradila, ali kako stiskaš porekidač u nekom položaju izgubi obrtaje pa daljim stiskanjem opet dobije obrtaje. Sad tako radi, ali povremeno opet neće da se uključi dok par puta ne pritisnem prekidač. Po meni prekidač...

Ja sam imao takav kvar na BL Makiti i ovlašteni servis je konstatovao da je elektronika a ne prekidač.
Isto se ponekad mogao uključiti..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Da li je moguće našrafiti nešto slično sa ovakvom glavom na zaključavanje na Villager kompresorski pištolj za pumpanje guma? Da opišem bolje situaciju. Ventili na biciklu su mi jako niski i klasično crevo pištolja ne može da pumpa gumu. Ručnom pumpom mogu najnormalnije, ali sam malkice lenj.
57915262f4b4c22a0127df15c4577554.jpg

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Verovatno da može. Ukoliko je potreban neki reducir,a ukoliko ga ne možete naći u prodaji,onda vam strugar to može napraviti :ppozdrav:

Da li možda postoji neki produživač ventila? Nešto što se šrafi umesto kapice i što će produžiti sam ventil i dati mi više prostora za rad?

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Postoji, guglaj "adapteri za duvanje gume bicikla" i onda ili poruči ili pogledaj isto po pijacama ili vašarima. Košta sitno novaca...

Nazad
Vrh