Шта конзилијум? То су ти оне комшије?Ajmo jedan konzilijum
Протегли ноге и иди да испипаш апарат, испитај трговце, ако мислиш да има користи од тога, па сам реши.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Шта конзилијум? То су ти оне комшије?Ajmo jedan konzilijum
A sta je onda ovo?Lakši,ne bolji![]()
Po pravilu trebalo bi kuica da se savije, žica obmota pa kukica vrati. Mada mislim da mu neće ni ovako smetati.Nisam ovo nikad radio i nemam iskustva kako bi to trebalo da se uradi, pa bolje da pitam ako neko ima iskustva...
Na rotoru električne testere jedan namotaj je bio u prekidu, žica je pukla tik do lamelice. Ja sam tu žicu zalemio za lamelicu, bilo je taman toliko slobodno žice da se žica nasloni na obod lamelice.
Može li to uopšte tako, hoće li lem tako držati pod obrtajima? Sad razmišljam da li sam npr. trebao napraviti omčicu na tom krajičku žice pa je nastaviti sa parčetom druge žice koju bi redovno upresovao u lamelicu (plus zalemio)? Treba li da oturpejišem višak lema sa gornje strane zbog evenualnog balansa?
https://postimg.cc/SY7G7CHQ]
[/URL][/url]![]()
Pa kako drugačije da je zalemim?Po pravilu trebalo bi kuica da se savije, žica obmota pa kukica vrati. Mada mislim da mu neće ni ovako smetati.
Problem je zašto se otkičala žica. Teško da ona može fizički da pukne. To hoće kad ima neki spoj pa izgori tu.
Jel radil testera nekako? Dal si se setio da skineš izolaciju sa žice pre nego što si je zakači?
Da li si rešio problem ?Prvo sam proveravao elektroniku, tj. ono što sam mogao: mosfetove, osigurače, hladne lemove. Potom sam rasklopio prekidač, naprskao ga sa WD 40 uz višesruko pritiskanje prekidača da klizni kontakti očiste površine na štampanoj pločici, koliko se moglo toliko se očistilo. I posle toga je bušilica proradila, ali kako stiskaš porekidač u nekom položaju izgubi obrtaje pa daljim stiskanjem opet dobije obrtaje. Sad tako radi, ali povremeno opet neće da se uključi dok par puta ne pritisnem prekidač. Po meni prekidač...
Joj kiraj puno se igras, nemoj da se uvrijedis.Da li si rešio problem ?
Znaš da sam probao da "pakujem" stare baterije sa litijumskim ulošcima.Stavio sam u njih i BMS 40A i tada je nastao problem .Sve lepo funkcioniše ali u momentu prekine sa radom ,deluje da prekidač zeza a u stvari BMS prekida .Izbacio sam njega i radi normalno.
Možda je i kod tebe otkazala elektronika.