Alati i radionice

Ja uzeh glodalicu, rezervni set glodala, one tri vidija 210 testere za drvo, brusne i rezne ploče, ploče za rezanje keramike..
Umesto planiranih 6, potroših preko 8 'iljada..:unsure:

Inače skoro mi podletele pod ruku neke Škorpion rezne ploče,neka domaća proizvodnja.I nisu loše.

Brusni diskovi (lepeze) su čak i odlične,ne usijaju se posle 5min.
Njih kriger ac koristi, normalno on ih koristi zato sto ga sponzorisu ali mi se cine ok. Lepeze nisu kao ove kineste od onog platna, pa da spadnu ona zrna i samo trljas platnom nego se fino trosi i uvijek imas kao novu lepezu. Isto mozes brusiti i coskove, a ako se potrosi taj dio koji viri samo plasticni dio diska prislonis na ivicu metala i bukvalno zbrusis dio ploce. I imaju dosta vrsta lepeza i granulacija, imaju neku vrstu lepeze koja skida isto kao standardni brusni disk. Nije sto je nase ali nisam vidio bolje napravljene lepeze, inace su iz stare pazove i drze ja mislim i opremu za zavarivanje. Jedino sto nisam naletio ovde kod mene na njih pa nisam imao priliku da kupim i probam, normalno sve sto naletim da valja nema kod nas...

Ja uzeo ove burgije pre nzm desetak dana,ili tako nesto ...uglavnom razbusivao neke rupe u 15-16mm plocevini,idu kao u sir,extra su.Imam i jos neke starije od prosle godine od njih burgije,isto sam jako zadovoljan,pogotovo onim jelkicama burgijama ,iako sam na svakoj slomio vrh,ali mojom krivicom,nije do burgija.
https://postimg.cc/Y474700Y]
20220317-160647.jpg
[/URL][/url]

Ja sa Parkside birgijama za metal i nisam nesto zadovoljan ali sam najvise uzeo zbog kutije jer su sortirane burgije po velicini i svaka ima svoje mesto, i kad mi se polomi neka odem i uzmem kvalitetnu na komad i ubacim, kao da su jako krte i malo u stranu i odmah puca. Uzeo sam i ono u tubi sto se okrecu a i u onoj plasticnoj kutijici na preklop, a kad smo kod burgija uzeo sam i onaj njihov ostrč burgija, odlicno radi, 12,10,8,6mm naostri da idu u metal kao u sir

Jel si ti bese kupio neku plazmu za secenje metala ili mi se cini? KZUBR, ako se ne varam.
Jesam, nije losa, do 15mm mozes da seces onako normalno da kazes polako, a do 25mm ako je nuzda da nesto prekratis-odradis da kazes, s.ebo sam jednu diznu, zaboravio da pustim vazduh :udri:... planiram da napravim okretni stocic da mogu velike otvore da prosecam kao i kontra, okretni drzac za pistolj, da komad stoji a njega u krug za kojekave rupe na kojecemu :ppozdrav:...

Pogledaj ko pravi taj ajvar. Ako pise Diem GP, Gevgelija, znaj da je odlican. Neko se dosetio pa poceo da uvozi iz MK njihov odlican ajvar i pri tome je cena ista kao u MK.
Македонски јесте, али не пише назив произвођача
BIo sam skeptican za kupovni ajvar sa patlidzanom ali ajde reko da probam po preporuci vasoj. Jel ovaj? Zaista je dosta solidan i povoljan.
b7209a452468e9e6bb48ffc96839b3661c3c55ab.jpg

ali ajde reko da probam po preporuci vasoj

Натерао си ме да одем да проверим своју теглу, Да, то је тај, тј. таква је етикета, али ја нашао стандардне тегле, не те мале са сличице. Да ти ниси поменуо, не бих ни обратио пажљу да је са патлиџаном.

Ал' да не побегнем од теме, ево свежа домаћа рецензија глодалице за дрво која је тренутно на рафовима у "Лидлу":

Evo ovakav, 2300 din sam ga platio
Успут, оштрач овакве конструкције постоји и у варијантни која се монтира на стандардну бушилицу и кошта (барем мене јесте пре неколико година) солидно испод једне чрвене. Ишао је са два камена, али и тог камења има да се пазари и посебно. Изгледа овако:
ostrac-za-burgije-ostrac-burgija-levior~3582.jpg

Али у "Лидлу" је било и другачијих, какви се мени више допадају, са све строгим позиционирањем и фиксирањем бургије.

Виђао сам код нас у понуди и других, такође хоби варијанти, да одају утисак глинџаве "фластичне" играчке баш као и овај зелени, али су били пофино скупљи од њега.

Не тако давно, неко са форума се распитивао о "Паксајдовом" аку ударном одвијачу из "Перформанс" серије (они црни). У четвртак 31 о.м. износе на рафове нови модел PDSSAP 20-Li B2, клот, без ба(к)терије и пуњача за шес''иљада.

Поређење претходног и овог модела:

Imam takav njixov ali onaj zeleni sa cetkicama motor,sluzi me odlicno evo druga godina,izlomio sam 4 adaptera na koje koristim nasadne kljuceve ,wurth,womax,nema neke razlike.Iskreno ovaj gore levi na video klipu je jako dobar jer je mali,na mnoga mesta nisam mogao prici sa mojim zelenim odvijacem gde bi ovaj bez problema odradio posao.

Успут, оштрач овакве конструкције постоји и у варијантни која се монтира на стандардну бушилицу и кошта (барем мене јесте пре неколико година) солидно испод једне чрвене. Ишао је са два камена, али и тог камења има да се пазари и посебно. Изгледа овако:
ostrac-za-burgije-ostrac-burgija-levior~3582.jpg

Али у "Лидлу" је било и другачијих, какви се мени више допадају, са све строгим позиционирањем и фиксирањем бургије.

Виђао сам код нас у понуди и других, такође хоби варијанти, да одају утисак глинџаве "фластичне" играчке баш као и овај зелени, али су били пофино скупљи од њега.
Imam ja ovaj kockasti Lidlov,al nikad ništa sem noževa nisam oštrio,još uvek je prvi kamen na njemu,a dobije se i rezervni.

Ima ga kolega, nije lose za manje sarafe kad se nesto popusti da odvrce.
Mada ide solo bez punjaca i baterija.
Bolje onda uzeti nesto korektno sa svom opremom.

Nazad
Vrh