Alati i radionice

Ja bih koristio za neko fino brusenje. Koristim brusilicu za drvo, smirglam pa mi se ne svidja na velikim obrtajima mi ujede dosta nekad a treba samo malo da skinem, mislim da bi tu bio od koristi.
Negde kod skidanja korozije na nepristupacnom mestu da se umanje obrtaji, itd.

Nego, jel zna neko kad ce biti u Lidlu ostrac za suvo i mokro ostrenje, videh jutros na reklami?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja bih koristio za neko fino brusenje. Koristim brusilicu za drvo, smirglam pa mi se ne svidja na velikim obrtajima mi ujede dosta nekad a treba samo malo da skinem, mislim da bi tu bio od koristi.

Nego, jel zna neko kad ce biti u Lidlu ostrac za suvo i mokro ostrenje, videh jutros na reklami?

Sutra

Uzeo sam novu malu brusilicu Bosh GWS 9-125 S prošle godine sa potenciometrom,garancija 3 godine.
Potenciometar koristim za brušene sitnijih delova iz ruke,sečenje nekih plastika, limova,dobra stvar.
Obrtaji se kreću od 2800 do 11000...

Smanjene obrtaje traze nastavci za fina brusenja i poliranja, (lepeze, filcevi)... Kada brzinu razvrnes do kraja onda se jako brzo trose i greju nastavci i obradjivani materijal. Menja boju, haba se umesto da se polira... Uglavnom je to kod prohroma zastupljeno.
Svaki nastavak ima propisane odredjene obrtaje. Npr zicana cetka takodje trazi smanjene obrtaje jer se u protivnom razleti u praznom hodu

Zato te brusilice sa potenciometrima su puno jace , ja sam uzeo nazovimo je "malu" metabo od 125mm a motor je od 1400W ili 1500W.

Ima metabo male brusilice ,bez potenciometra ,od 1400-1500 w.Koristimo je dugo godina a kupljena je polovna.

I ja gledam "malu" metabo od 125 mm i 1700 w. Polovna naravno, cijena joj nije mala. Jedina mana joj nema potenciometar.

Je l ima neko ono Lidl tocilo za suvo i mokro ostrenje. Vidim na stranim YT kanalima neko hvali neko kudi. Je l može to da naostri fino nozeve, pošto mi za njih treba prvenstveno?

I meni iz tog razloga treba, za nozeve.

S tim točilom mogu se naoštriti na grubo. Ako je nož previše debeo da se stanji. Za pravo oštrenje trebaju mnogo sitnije granulacije. Koje za obično točilo se ne može naći.

Može se staviti kolut za poliranje. Dok dođe nož do poliranja. Treba mu izvući žicu sa sitnijim granulacijama postepeno 1000, 2000, 3000. Za klasično točilo nema tih granulacija. Za noževe najbolje je tračna brusilica. I naručiš sebi trake u granulacijama koje ti trebaju. Jos za poliranje staviš kožni remen.

Komsija ima ovakvu samo je enhel, ostri godinama nozeve na nju.
Kamen sto se kupa vodom polako se okrece i nije toliko grub.
Drugi sto ide na suvo ima veliku brzinu i moze se koristiti za svasta nesto.
U svakom slucaju korisna sprava pa sve i da se ne moze koristiti za ostrenje nozeva!

Danas stigao, sutra proba.
e7a4471933280a8c2e14a238c5b39ebc.jpg

Danas pokusavao da nadjem problem zasto ima toliki veliki luft na ukljucivanju posmaka , vlasniku prije se odvio vijak za stelovanje, a i us put da rijesim instalaciju sa druge strane kad je raskopana. Busilica BST-3.
Strana od mjenjaca posmaka , izvadjena osovina za ukopcavanje posmaka i iskopcavanje i na toj osovini otisao O ring a i brtve poklopca treba sanirati jer gubi ulje.

IMG-20220331-174208.jpg

Nazad
Vrh