Alati i radionice

Je l' može za mene neupućenog malo pojašnjenje termina "podloga", duduk sam u toj oblasti. Možda neki link, klip ili slično, da bar imam nekog pojma kad odem u farbaru...

Akrilna podloga, podloga za krecenje, odes u farbaru i pitas. Tebi bi trebala za spoljne zidove. Kako god, jeftina je a zacepi porozne materijale i na takvu podlogu mozes apsolutno sve da nanosis. Nema da se odlepljuje stiropor, nema plocice da se odlepljuju, glet da otpada... Koheziju obezbedi. Jeftina je a mnogo znaci i budes siguran.
Imas rastvor i koncentrat pa sta kupis

Da li sam ja baksuz i glup a svi ostali pametni sa robom iz lidla, ne znam vise.
Kupim prosle godine za neki projekat malu pumpicu za pretakanje goriva. Donesem kuci, isprobam na ispravljac - radi i ostavim je u stranu. Naravno, bacim kutiju i racun.
Sad je probam na akumulator od traktora i ne radi. Probam opet na ispravljac - radi. Unutra pumpa na koju je nakacen kolektorski motor, do motora zica sa prekidaca 0/1 a druga zica ide iz kabela sa minus pola. Izmedju prekidaca i motora u buziru bio mali staklenac od 10A, izgoreo kad sam probavao na akumulatoru. Izbacim ga i premostim - ista prica.
Sve ali bas bas sve sto sam kupio u lidlu se pokazalo kao lose, nekvalitetno i pride jos i zivce trosi

Da li sam ja baksuz i glup a svi ostali pametni sa robom iz lidla, ne znam vise.
Kupim prosle godine za neki projekat malu pumpicu za pretakanje goriva. Donesem kuci, isprobam na ispravljac - radi i ostavim je u stranu. Naravno, bacim kutiju i racun.
Sad je probam na akumulator od traktora i ne radi. Probam opet na ispravljac - radi. Unutra pumpa na koju je nakacen kolektorski motor, do motora zica sa prekidaca 0/1 a druga zica ide iz kabela sa minus pola. Izmedju prekidaca i motora u buziru bio mali staklenac od 10A, izgoreo kad sam probavao na akumulatoru. Izbacim ga i premostim - ista prica.
Sve ali bas bas sve sto sam kupio u lidlu se pokazalo kao lose, nekvalitetno i pride jos i zivce trosi
Lidl je samo sa kolekcionare da stoji i da se ne koristi. Barem električni deo alata. Ubode se nešto da valja ali retko.

Mom komsiji pre neki dan crkla velika brusilica iz lidla, a nije potrosila jos ni jednu celu plocu za secenje. On taman kupio jednu ili dve nove ploce i spremio se nesto da radi, al nije uspeo da odradi.

Kupim ubodne drzace za srafcigere - losi, ispadaju srafcigeri, ne smes taknuti, kad izvuces jedan ispadne jos 5-6. Bacio ih u tri majcine. Drugar mi kupi lemilicu. Nije radila par sati sve zajedno - izgoreo grejac. Kupim prosle godine gore pomenutu pumpu, ne valja. Taj alat nije jeftin, to je PRESKUPO. Dzabe te fore kao "vrate ti pare", meni je posao propao a usput i dan. Tako neke stvari mi oduzmu vreme a imam tacan okvir u danu kada sta planiram da radim. Na kraju cu kupiti isto kinesku varijantu koja ce raditi. Bice nekvalitetno napravljena kao i lidlova varijanta ali ce bar raditi i to za iste pare a verovatno i manje. Ostale artikle iz tog marketa necu ni da komentarisem. Hrana bezukusna. Kao karton da jedem. Konditori losiji od turskih a nasim proizvodima ne mogu ni da pridju. Voce bezukusno. Sve je ono jad i beda i hrana za kerove. Ukusnijih stvari mozes kupiti od svercera sto vuku iz Hu a i jeftinijih bogme

U početku je i bilo mozda necega zanimljivog(sto se tice hrane i pica),sada vise ne.Zadnjih par puta ulazio da uzmem Jeger,vodu i detetu neke socijalne virsle koje na zalost voli(vise ih nema).
Sto se tice alata samo uporediti cene sa nekim iz profesionalnog asortimana i sve ce biti jasno,malo glupo ispada da ce lemilica od hiljadu dinara da radi isto kao primer ersa koja kosta bar deset puta više.
Ja gledao te njihove aku udarne odvijace i na kraju uzeo polovnu Makitu jer i ako mi ne treba cesto ocekujem od nje da radi.

Realno gledano Parkside je Smeće za amatere koji koriste nešto jedan dan godišnje... Kupili brusilicu od 2000W iz zezanja. Upalili radila bukvalno 2 minuta. Izgorela totalno. Bacila dim. Bilo je danas kupljena sutra vraćena.

Realno gledano Parkside je Smeće za amatere koji koriste nešto jedan dan godišnje... Kupili brusilicu od 2000W iz zezanja. Upalili radila bukvalno 2 minuta. Izgorela totalno. Bacila dim. Bilo je danas kupljena sutra vraćena.
Sad sve mašine rade na dim. Kad ga nestane mašina prestaje da radi. 🤣

Jbg ali lidl opet ima nekih alata poput plazme i one tracne testere, koji stvarno vrijede. Ali bih elektro alat tipa busilicu izbjegao, i einhell sam poceo izbjegavati..

Mene to nekako cudi jer pratim na YT kanal ZONA ALATA, gde kolega Gagi testira razne alate iz Lidla i vidim to radi. Znaci covek sprovede ozbiljan test i odradi sve kako treba. Ovamo ljudi koje znam kupe nesto i ne radi. Nije mi jasno kako?

Ne znam svasta sam kupovao i sve radi.
Kupio busilicu za 2400din, sta ocekivati od nje ?
Stavio sam stepenastu burgiju i probusio rupe 16 i 18mm u debelozidnoj cevi. Ima 2 brzine i potenciomer mala i lagana ispunjava sva ocekivanja. Pre nje greskom kupio neku sa cekicem ta je bila prevelika htela ruke da pokida.

Meni su brusilice pocrkavale nakon dva-tri meseca korišćenja. Da li ih i taj čovek na yube-tube toliko dugo testira?

Префињени, не претерујте!

Ја релативно често одем до "Лидла" и добар део робе коју продају под своим брендовима имао прилике да испробам, прво из радозналости, а потом и што су нам се допали. Сад, друга је ствар што има оних којим је потребно да им и обична конфекцијска млечна чоколада мора да буде светски познатог бренда. Ено читав програм замрзнутог поврћа, типа миксева за чорбе и ђувече, руску слату, грашка, смрзнуто воће - читав је јако добар, ИМХО, на нивоу онога што је код нас еталон таквих производа, "Фрикома". Кисели краставчићи су им одлични, поготово они немачки са слачицом и режњевима црног лука. Из радозналости узео пре недељу дана неки ајвар - јесте "куповни", али много бољи од нпр. "Подравкиног", кога сам некоћ покупио исто тако из радозналости.

Месне прерађевине су и домаће, типа "Јухора", "Ђурђевића", а има којечега из Чешке и Мађарске, Румуније такође, чак и Хратске. Бираш, па видиш шта ти се допада. И те поменуте "социјале виршле" (у ствари, постоје две врсте) у паковању од киле "препишавају" лагано "Вуди" и које год да сам пробао, а да су као скупље. Млечни производи су "Меглеови", из Крагујевца, има ту и немачких тврдих сирева (типа траписта и гауде), који су ОК. Уз то, не тако давно појавили су се и домаћи производи од малих произвођача у некој посебној линији, па опет постоји избор.

Од слаткиша има свега, па опет треба направити избор. Мени су чоколадне плочице са ментом одличне, они мали "кенди барови" (оно типа "Марс", "Твикс") у кесама од по' киле или нешто такво, ми се допадају. Оне купице а-ла шампите преливене чоколадом су исте онакве какве сам претходних година налазио којекуде. Медењаци су добри, без да ти остаљају некакав опори "афтертејст", којекаква чајна пецива која сам пробао за сво ово време су просто нормална, каква и на другим местима. Ено данас сам купио пар кутија грчке ћетен-алве и то ове стандардне за наше крајеве, од сусама и не оставља опори укус у устима како то оставља већина домаћих, и "куповних" и занатских, иако сам се бесповратно навадио на оне украјинско-руске ћетен-алве које су од сунцокрета.

Тестенине ('талијанске и хрватске) су им изнад просека домаћих трговинских ланаца. којекакви зачини, прашкићи за пецива, ванилин шећери и слично, као и чоколаде за кување су стандардни, код грицкалица може свашта да се одабере (само не купујте бели чипс у великој плавој кесици - то је за вегане или како се већ зову они гастрономски перверзњаци). Има гомила тога чега сада и не могу да се сетим, али моја поента је да осим личног става према дотичном ланцу продавница, реално је "Лидл" сасвим простојан ланац.

Што се алата тиче, морате да бирате. 'Еби га, оцените какав обим и фреквенцију посла имате, погледате рецензије, жалбе, прелистате форуме и извагате. Што кажу - simple as that! Ето ја сам имао пик на "Парксајд" ручну трачну брусилицу, али видим да има рекламација на њу, па сам одустао од куповине. Вероватно ћу у неко доба пазарити сличну "Кзуброву" и то је то.

А сам имам неких "Парксајд" електричних алата који су "мање фреквентне употребе" - реноватор, електрично ренде, убодна "без дршке" и све то... пу, пу... ради како треба. Ево сетио сам се да сам скоро пазарио и шрафилицу "на струју" и очекујем да ће бити и попут ових алата од раније, а ево данас сам пазарио и глодалицу за дрво и онаква је каквом су је описали разни рецензенти на "Јутјубу". Сутра ћу да просечем неки жљеб и оборим неку ивицу, па да видим како ми то ради.

Nazad
Vrh