Alati i radionice

Ja sam imao testeru lisičarku PARKSIDE pre 10g kupljena polovna, sekli svinje i ovce sa njom 100 komada godišnje i dan danas radi kod drugog vlasnika!!
Plazma me služi kao i bijax na vazduh

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Ljudima nikako ne mozes ugoditi, nece da plati al' bi da se klati.
Kome se ne svidja ima plavi Bosch, Makitu i jos dosta proverenih brendova.
Ovo je po meni super, socijalne cene a ima garancija pa nek sluzi koliko sluzi...
Kad prodje garancija ako ne krepa znaci da se otplatilo!!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Svakako, ne treba da crkne brusilica a da ne potroši ni jedan kamen, pa koliko god da košta...
Ja imam dosta Parkside alata, 90 posto aku... Zadovoljan sam... Šrafilica je recimo od 1500 šrafova trećinu uradila do prvog punjenja, a imam dve baterije tako da nije stajala taj dan, a evo već joj je treća godina...

Из радозналости узео пре недељу дана неки ајвар - јесте "куповни", али много бољи од нпр. "Подравкиног", кога сам некоћ покупио исто тако из радозналости.
Pogledaj ko pravi taj ajvar. Ako pise Diem GP, Gevgelija, znaj da je odlican. Neko se dosetio pa poceo da uvozi iz MK njihov odlican ajvar i pri tome je cena ista kao u MK.

Македонски јесте, али не пише назив произвођача

....А 125 плоче за сечење су 350-370 динара за 11 (?) комада.

Ово чисто да не будемо у оффу. ;)

Posto li su im ploce 230mm? Ja kupujem neke LONG LIFE 150 dinara komad, bem mu mater ako nisu bolje nego skoro duplo skuplje BOSCH. Jednom kupio BOSCH, oce da trese i vise ne bacam pare na njih.

Сремац, не играм се - сечем.

Види мој резон: то се продаје у великом ланцу под својим брендом и да би се избегле тужбе због дефектних плоча и последице које могу да изазову, пресуда за исплате огромних компензација и негативне рекламе према компанији, те плоче морају да буду БАРЕМ просечне, оно, да нит' смрде, нит' миришу. И такву количину плоча за "Лидлов" ланац у Европи не може да обезбеди некаква пакистанска мануфактура, већ повелика фабрика са одељењем за развој, испитивање, сертификовање и шта већ остало треба да има. Ако је и плоча таква да се поједе на метар реза, сигурно није крта и склона разлетању више од етаблираних марки.

Ацо, са свим алатом у "Лидлу" је ствар у томе да га износе кампањски, па великих плоча има када продају и велике брусилице, a по мојој евиденцији, то би требало да буде у мају.

Ljudima nikako ne mozes ugoditi, nece da plati al' bi da se klati.
Kome se ne svidja ima plavi Bosch, Makitu i jos dosta proverenih brendova.
Ovo je po meni super, socijalne cene a ima garancija pa nek sluzi koliko sluzi...
Kad prodje garancija ako ne krepa znaci da se otplatilo!!

Ova zadnja rečenica govori za kakve kupce je namijenjen alat iz Lidla. Ne za one hobiste koji ga trebaju jednom ili dva puta godišnje, a ostalo vrijeme skuplja prašinu, nego za one kod kojih će se u garantnom roku isplatiti. Opet nije niti za profesionalne majstore, jer si oni ne mogu dopustiti zastoje zbog kvara alata.
Relativno malo koristim alate i moje iskustva su različita. Neki proizvodi su ok, a neke sam vratio u garantnom roku. Najlošije sam prošao s malom električnom bušilicom. Zdimila se mjesec dana po isteku 3 godine i to kod brušenja noža od strižne kosilice. Dakle kod skoro nikakvog opterećenja. Nakon toga sam kupio bušilicu 800 W plavi Bosch koja je ubrzo zasmrdjela. Vratio sam je prodavaču jer je bila u garaniji i kupio Metabo približno jednakih karakteristika. Za mjesec dana su me nazvali iz Bosch servisa da je bušilica sređena i da popravak košta 550 kn (cca 73 eura). Kad sam im pojasnio da je bušilica još u garanciji, dostavili su mi je doma. Sad imam dvije obje kvalitetni brendovi, a posla nemam niti za jednu. :(

Jedino što mi je od njihovog električnog alata trebalo je on famozna tračna testera.
Ali nju sam detaljno rasklopio, podmazao svuda gde nije bilo maziva, a trebalo je. Već sam srezao jedno 150kg kutija, bez problema.
Sa njom cevi sečem bukvalno u deo milimetra, i zaista mi je olakšala posao.

@iwanho
Majstor naravno da nece dozvoliti da posao stoji zbog jednog alata jer on ima vise istih alata i proizvode iz Lidla takvi ljudi sigurno nece ni pogledati.
Sve opet zavisi od iskustva do iskustva.
Za mene plavi Bosch number 1.
Ne bezim ni od drugih zvucnih imena ali sa ovim alatom sam prezadovoljan!
Kod tebe je mozda bila neka fabricka greska ili tako nesto, ali budi siguran da ce te dobro sluziti, a u svako doba je mozes prodati.

Prvo što sam kupio u Lildu bio "Hilti" crkao na trećoj rupi,problem bio u hladnom lemu,sredjeno za 15min ali mnogo živaca koštalo.

Ubodna testera se pokazala dobro,sem naravno lasera koji ni na jednom njihovom uredjaju nije kalibrisan već mora da se šteluje.

Ona bušilica za bitove sa brzim futerom je možda i najbolja kupovina do sad.Skroz prakična stvar.

I što je najbitnije sve kupljeno za smešne pare.

Jedino što je završilo u kanti je ona mala libela sa laserom,ne da je neprecizno nego je tako kriminal.

Danas svratio da kupim vodu i vidim ključevi za 500din,skoro kao pakla cigara i šta ću kupim dva komada i neku led lampu na baterije isto za 500 ili 600 din,pa još dobiješ i baterije 3kom.Za manje od 2000 ključevi i led lampa skoro kao na vašaru :D

Ona torba za gepek što su prodavali je tako korisna stvar da ne znam kako sam živeo bez nje,a košta 500din.

Danas sam prekršio obećanje dato sebi i opet kupio brusilicu u Lidl-u . Razlog je šmirglanje profila i jedne cisterne za farbanje tako da će biti stavljena na solidan ispit.

Nazad
Vrh