Alati i radionice

Чек' бре, па ово заиста шрафилица, а не ударни одвијач по ПС-у!?

А ја помислио - види како напредује техника, кад су успели да направе овако компактан ударни одвијач. :ROFLMAO:

@zorge To da nije udarni odvijac davno bi riknulo kolega..
Udji na jutjub testove i vidjeces da je motor tek 1/3 cijelog odvijaca, napredovala BL tehnologija. Rekao bih ta je to kopija dewalt-a posto su oni prvi izbacili tako mali odvijac.
To nije za odvratanje tockova sa zmajevke ili te vece sarafe, cim ima taj sestougaoni prihvat znaci da je predvidjeno za bitove a ne za 24mm saraf. Normalno mozete sa adapterima odvrtati ali nije predvidjeno za to, snaga se ne moze prenijeti sa sestougaonim nastavkom kao sa pola cola gedorom direktno na izlazu. Za te odvijace su predvidjene gedore koje su iz jednog dijela sa adapterom, i uglavnom idu do 13mm kao sto je paracinac napisao. To vecinom koriste limari koji montiraju lim ili panele..
Kome treba za nasadne kljuceve neka saceka i kupi neci sa 1/2 prihvatom, ovo je za nekog ko postavlja limove, radi dosta sa krstacima, torx-ovima itd..

Чек' бре, па ово заиста шрафилица, а не ударни одвијач по ПС-у!?

А ја помислио - види како напредује техника, кад су успели да направе овако компактан ударни одвијач.
I ja sam na prvu pomislio da je udarni odvijac ali na videu videh da je srafilica.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja imam takav Hitachi, i odlična je stvar.
Dok netreba velika sila, vrti ga normalno, a kada počne pritezati počinje sa udarima i odmah rastereti ruku..
Mala, lagana stvar ali efektivna za sve pare..

Ja se ohladio od odvijaca na baterije, uzecu uskoro neki na vazduh od onih kratkih. Hteo sam prvo wurth, jer imam stari koji sljaka preko 20 god, ali mi je Hazet jeftiniji pa cu verovatno njega.

Meni su brusilice pocrkavale nakon dva-tri meseca korišćenja. Da li ih i taj čovek na yube-tube toliko dugo testira?

Odavno se ovaj čovek opekao sa jeftinim brujama pa ih ni ne testira za sad Dosta alata ostavim sebi, za sad riknula zelena baterijska (potenciometar gecrkt) a bila mi mnogo zgodna za roto četku i za loncastu. Ništa drugo nije ni bilo na njoj od testa do povratka u lidl. U testu sam preforsirao onu malu 12v busilicu kojoj je spao ventilator pa sam je vratio. Crna ubodna mi je džigericu pojela, jedva sam dočekao da je vratim drugi put. Ako se setim još nečega napisacu
Generlno za te pare uz garanciju ok alat. Ne svi ali ih ima dobrih. Ali kako su nam poslovi koje radimo različiti, način rada različit, normalno je da ni alat ne bude svima isti. Uz to zacinimo kineskom kontrolom kvaliteta i to je to.
U testovima se trudim da pokrijem koliko mogu i koliko mi vreme dozvoli i nastojim zaista biti objektivan jer nit alat proizvodim niti ga prodajem što bi rekli nemam tu neki ćar a i da imam ne bih voleo da obmanem nikoga, jednostavno nisam takav. Više volim svoje gledaoce od proizvođača alata
Tako da kolege drage sve vas puno pozdravljam i ne zamerite što nisam malo aktivniji ali ne stižem - kratak mi dan

Danas sam prekršio obećanje dato sebi i opet kupio brusilicu u Lidl-u . Razlog je šmirglanje profila i jedne cisterne za farbanje tako da će biti stavljena na solidan ispit.
Brusilica je pala za slobodu. Ošmirglala je oko 10m2,malo sekla neke vinklice 30x30 i ispala su joj dva segmenta sa kolektora na rotoru tako da ide nazad u prodavnicu. Jbg, bas sam se nadao da će bar ovaj jedan posao obaviti kad ono cvrc.

Majku mu plavi bosch bio za crni petak 5100 ili 5300 mala brusilicA. Želja mi je da je kupim, imam malu blekendeker, dobro radi, a hteo bi i jednu profesionalnu, ova počela da baca u stranu, a vec isla kod majstora

Dakle Makita ga5030 za 6300din i teraj
Sada sam otišao da vidim šta je odradilo ostatak cisterne kad ono baš model iz komentara .
bc1d656588f2c5599a3b8392771e848b.jpg

Majku mu plavi bosch bio za crni petak 5100 ili 5300 mala brusilicA. Želja mi je da je kupim, imam malu blekendeker, dobro radi, a hteo bi i jednu profesionalnu, ova počela da baca u stranu, a vec isla kod majstora
Pre neki dan videh zeleni Bosch oko 5500 na akciji, koje snage i da li vredi ne znam.
Meni bi dobro dosla neka sa potenciometrom

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Samo da vas pitam:za čega služi taj potenciometar na brusilici? Za koji priključak na maloj brusilici treba da se smanjuje broj obrtaja i za koliko se on smanji?

Nazad
Vrh