Alati i radionice

Pre par dana sam video da je OKOV imao neku akciju HIKOKI brusilica 125mm i brusilica 230mm za 12000 dinara. Po meni povoljno.

Odavno traje ta akcija, ne znam da li je jos uvek aktivna.
Po meni nek sluzi 2 god za 3 crvene ekstra

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ne znam da li je baš za ovu temu, ako nije neka moderatori ubrišu ili premeste.

Zamenio sam stare drvene prozore sa novim PVC. Posle ugradnje sam nožem odstranio višak pur pene i rezultat mi se ne sviđa. Po spoljnoj površini pur pena je zatvorena ali kad se preseče vidi se da je unutrašnja struktura rupičasta. I sad bih da ja tu rupičastu penu nečim zatvorim, tj. da nanesem nešto na nju tako da zatvori pur penu i napravi lep spoj prozora sa ciglama. Kao kad bih na primer silikonom zatvorio taj zazor između prozora i zida. Sa unutrašnje strane sam polepio lajsne od stiropora ali sa spoljašnje strane to ne mogu jer je novi prozor "tanji" od starog drvenog i na zidu do samog prozora su izbočine od maltera koje onemogućuju priljubljivanje nikakve lajsne (dalje, ka spoljašnjoj ivici zida nema izbočina od maltera jer su uređene fugne na fasadnoj cigli). Znači konkretno pitanje je da li postoji kakva masa koju bih poput silikona naneo na pur penu i oblikovao tako da napravi lep spoj prozora sa zidom? Ukoliko ne postoji onda bih to možda rešio silikonom, ali ne znam da li sme silikon da ide na pur penu?

IMG-20220321-144332.jpg

IMG-20220321-144822.jpg

IMG-20220321-144444.jpg

Na tu pur pjenu možeš nanositi gotovo sve. Najbolje ja kakava glet masa. A može i malter i cementno ljepilo. Ja bi tu nanio glet masu. Izravnati sve lijepo. Poslije obojiti bojom za beton da se slaže sa ciglom.
A ima ovdje sigurno dobrih građevinski majstora. Koji znaju više.

Pur penu su doneli majstori sa prozorima, ja nisam ni znao da postoji više vrsta pena.

Jesu li ti bar zatiplali prozore? Ako jesu, i ako si voljan ili ih cimaj da pokidaju svu staru penu pa novu da ti odrade sto rece mirosti ili cepaj ti. Spolja sad resenje neko sa fasadnim lepkom da polepis stirodur recimo 2 ili 3 cm zavisi od debljine supljina pa preko fasadnu mrezicu i lepak i oboji. Gde ce doci donja okapnica ili podnjaca sad kako ko zove napravi sa blagim padom prema dvoristu zbog vode ili izlij beton pa na njega zalepi pvc ili metalni pocinkovanu okapnicu ili i to radi stiroporom ili stirodurom isto da blagim padom ali ispod svega na ciglu odradi bar neku hidro podlogu ili klasican kondor ,ter ili premazi neki tipa ceresitovi

Глет масу нанеси и офарбај бојом за бетон,како ти је колега Босонога предложио. Ја сам исто тако решио огулио пур пену, изглетовао и зафарбао.

Jesu li ti bar zatiplali prozore? Ako jesu, i ako si voljan ili ih cimaj da pokidaju svu staru penu pa novu da ti odrade sto rece mirosti ili cepaj ti. Spolja sad resenje neko sa fasadnim lepkom da polepis stirodur recimo 2 ili 3 cm zavisi od debljine supljina pa preko fasadnu mrezicu i lepak i oboji. Gde ce doci donja okapnica ili podnjaca sad kako ko zove napravi sa blagim padom prema dvoristu zbog vode ili izlij beton pa na njega zalepi pvc ili metalni pocinkovanu okapnicu ili i to radi stiroporom ili stirodurom isto da blagim padom ali ispod svega na ciglu odradi bar neku hidro podlogu ili klasican kondor ,ter ili premazi neki tipa ceresitovi

Ništa ja tebe druže ne razumem. Kakvo kidanje pene, betoniranje i ostalo. Prozori i ugradnja su bez greške, i tiplovani su, i okapnice su stavljene i sve kako treba. Lepo su mi ljudi rekli da stavim ukrasne lajsne i to sam i uradio iznutra. Iznutra su zidovi glatki i lajsna se lepo priljubila i uz prozor i uz zid i to dobro izgleda. Spolja ne mogu jer nije gladak zid, novi prozori su uži od starih i taj grbavi deo zida je bio unutar štoka starih prozora, a sad je van prozora. zbog te grbavosti ne može staviti nikakvu lajsnu jer ne može lepo da legne na zid, a ja neću da štemam zid jer ću napraviti samo gore nego što je sad. Za to mi je trebao savet o nekoj masi kojom ću prekriti pur penu a istovremeno i estetski povezati zid i prozor. Za neku budućnost planiram stavljanje izolacije na zidove pa onda taj spoj (estetski) zida i prozora se više neće ni videti, samo je stvar u tome kad će mi komšiluk to dozvoliti. U naredne dve - tri godine cenim da neće. :osmeh:

Dukej al planiras fasadu da radis?
Ja bi ako ostaje tako uradio u krug stiroporom, naravno mora da uhvati stok prozora oko 1-2cm.Lepak i mrezicu preko i oboji.

Nisam video zadnji post, ali nema veze.Komsiluk zakonski mora da ti dozvoli postavljanje skele i da radis fasadu.Moze skela biti u njihovom dvoristu.

Ma namazi podlogom i preko toga lepak za stiropor. Mozes i bandaz traku da utopis ako hoce i kad se osusi prefarbaj. Mozes i da smriglas lepak kad se osusi a i podlogu idi obavezno izmedju svakog namaza. Podloga je zakon za sve

Miltone kupio sam skoro HUGONG PMIG 200 PULSE. Isprobao malo sa Co2, vario neke U profile i mogu ti reci brije na suvo. Isprobam ga i sa elektrodom na istim profilima, topi pa rastura. Nisam imao ni potrebu, a ni vreme za sad sa njim da malo vise radim jer WALMER 180 i dalje saliva.

Hvala. Nisam prijavio, reko malo vise da radim sa njim da vidim kako se ponasa pa onda.
Nego imam problemcic da je ono crevo za gas sto dolazi uz njega malo veceg precnika i kad steze selna na manometar ne moze bas propisno da ga pritegne. Kad se pomeri crevo u neki polozaj pomalo pusta gas. Ne znam da li si ti sa onim tvojim imao taj problemcic?

Bas to crevo, moracu izgleda i ja tako da ga resim. Mislim da taj fuseraj uvaljuje uvoznik kod nas, jer gledam aparat kvalitetno odradjen, a ono crevo i kablic za masu losi.

Dukej,izvini na nesporazumu,isto sam ti predlozio kao i Miksan s'tim sto sam mislio da je i problem i kvalitet odrade pur pene pa nju rekoh da iscackas i napunis boljom ali posto ne zelis tako onda je najbolja solucija po meni Neskova,Bosonogina ili Draletova i najbrza

Nazad
Vrh