Alati i radionice

Неки мали аматерски трафо? И ја сам свој успео да отерам у заштиту. Није неки посебно тежак посао.

Kolege jel ima neko mozda neki od ovih jeftinijih startera i punjaca.
Vidim ima ih po oglasima da se gadja sa njima i svi su isti samo nalepnice drugacije.
Dal mogu da "startuju" traktor ili tako neki veci motor?

Имам идентичан, ал' нека друга марка.

Шибнеш га у заштиту док трепнеш. Ал' нисам бравар, па да ми таква његова интермитенца смета. Можеш да му поставиш неки капацитетнији вентилатор позади од овог постојећег, па нешто мало помогне.

Ja i dalje ostajem pri tome da je onaj mali aparatić iz Wobija dobra kupovina.
Na 100% je 92A prava, što znači da 2,5 može variti neprekidno, a 3,25 vrlo dugo.
Mislim da za 80 i neki evro nema bolje..
Ima Wobi i za 12 ili 14 'iljada aparate od 160 odnosno 200A, ali su glomazniji..
Dobra opcija je i amaterski Hugong 160, ali on je oko 120€.
Svi imaju garanciju 2-3 godine.
Kzbur nema, pa bih ga ipak izbegao.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Iz ugla garancije jeste tako,mada opet nesto minimalno sto bi inverter trebao da tera je 3.25 rutilnu i 3.25 bazicnu tipa ako treba nesto da se navari.Jer za neke radove da uzimas 2.5 navarnu je malo igranje.

Ovo je aparat najmanjih dimenzija i težine samo 2,5kg. Tera 3,25 bez problema a probao sam i bazičnu i prohromsku 3,25.
Ima i mogućnost lift Tiga.
Ovo sam uzeo namenski radi veličine, bukvalno staje u veći džep.
Imam jači inverter od 200A(pravih) koji tera 5, ali je on skoro 6kg.

Realno gledano i 6 kg je lagano. Jednom rukom uzmes i nosis bez problema. Moj je isto tu negde oko 6-7 kg i nikad nisam pomislio da je tezak ili da kupim neki slabiji jer je laksi. Kad se samo setim da sam mogo da prodjem kao kolega SDF da sam slusao neke strucnjake i kupio trafo.

Mislim da se ne bih igrao sa stvarima kao sto su garancija. Cela ta igbt prica jos uvek (iako je poodmakla) ne moze da pridje trafoima po pitanju dugovecnosti cak ni u najskupocenijoj varijanti. Nece svako da se uzme posla da popravlja a i ako se nadje, popravke prevazilaze cenu novog jeftinog aparata

Onda odlicno...koji je taj od 200A?
Ovo je navodno mađarski varstroj..
Fortrans Arc200. Ima ga u toj firmi još uvek kupiti..
6e5e0ae06a6326d9d0344aefc3adc1c9.jpg
2494afc71cd382647231f65afe8ac25d.jpg

niko ne spominje onaj grafit aparat. Gledao sam njegove recenzije i majstori kazu da je odlicno napravljen aparat. Nikoga ne reklamiram samo mi je zapao za oko...cena je oko 170 evra sa garancijom naravno

Nisi dobro vidio napon.
Nije 154A na 220V nego na 26V.
Mnogo brzo diskutuješ..

Može biti, a može biti da je 26v napon otvorenog luka na 154 ampera. 230v je ulazni napon aparata... Ovaj aparat bi onda mogao 4mm elektrode jednu za drugom ceo dan, a to je malo verovatno...ne razumeš šta komentarišem...

Ok, i šta sad želiš reći?
2,5 vari sa 60A, a 3,25 sa oko 100.
Moje mišljenje je da ima deklarisane tačne parametre.

Kolege jel ima neko mozda neki od ovih jeftinijih startera i punjaca.
Vidim ima ih po oglasima da se gadja sa njima i svi su isti samo nalepnice drugacije.
Dal mogu da "startuju" traktor ili tako neki veci motor?
Imam ja vec 7-8 godina,placen 150eu radi poso odlicno,pali traktore bez problema,palio sam i truk doduse dopuno sam ga 15 min pa posle palio

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Ok, i šta sad želiš reći?
2,5 vari sa 60A, a 3,25 sa oko 100.
Moje mišljenje je da ima deklarisane tačne parametre.

Već sam rek'o ali nisi video jer si ovo shvatio kao napad na tebe, ali ponoviću, sa 154 ampera na 100% intermitencije se može variti 4mm elektroda ceo dan jedna za drugom bez da se pregrije...to je malo verovatno za čajna aparate.

Poslednja izmena:
Cisto sumnjam da je stvarno 100% na 154 A. Narocito ako je VARSTROJ jer je ovaj kod nas vise izvikan nego sto je stvarno dobar. Mada, realno moze da topi 4 mm bez problema na duze staze po mom misljenju.

Nazad
Vrh