Alati i radionice

Ja rucno srafkam,verna sipka od 2m i kljuc-provereno dobro8-).Ima i cev kao nastavak ako treba, ce`olabi tocak sa svemirskog broda.

Kako je uopste preneti takav alat ovamo, da li ima neke carine i ostalih nameta od nase TIGAR drzave?
Burazer ima prijatelja koji bi nam mogao poneti tako neki alat.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Do 100€ uz račun ne plaćaš ništa,ako je za ličnu upotrebu,a to zavisi od raspoloženja carinika kako te proceni,uglavnom ne prave problem.

Polovan alat opet zavisi od raspoloženja carinika.

Ovaj ne putuje tako cesto pa shodno tome verovatno nema nekog svog "coveka"

Zavisi na koga naletiš,ali bukvalno ako je neko ko nema pojma o alatu onda prolaziš,ako je neko ko se razume onda imaš problem.

Nisi prvi koji im tako dolazi pa znaju sve scenarije :D Meni su za stvar od 20€ pravili problem jer carninik cenio da je to mnogo skuplje,ali kolega mu razuman čovek pa srećan put.

Sve to zavisi kako te procene i tu nema pravila,može da baci pogled na gepek i teraj,a može i da skida gaće.

Meni jedan reko "za 10 evra mogu da ti prenesem sta oces samo da nije droga i oruzje".
Meni je jedan isto rekao 10e putni kofer, koliko znam ne bitno je sta je u njemu. Inace lik prevozi kombijem ljude, pa ovako naplati 10e kofer ovima sto salju rodbini poklone iz njemacke. Kaze da bi vamo mogao prevesti od alata do auta vrlo jeftino, ali nema nikog svog ovde.

Ma rade svašta,vade iz kutije,valjaju u prašinu,namerno grebu i ostalo da izgleda kao staro i može da prodje,a i ne mora.

Meni jedno rekao jedan carinik,po naglasku Madjarskog porekla "nemate staro gvoždje dole" :D

Ma meni prijatelj dolazi na odmor sa ženom i decom,pa bi to ubacio sa stvarima,ne mogu mu nista,moze da kaze da nosi kuci nesto da popravi i da ga vraca u Nemacku. To je njegov licni alat.

Može tako ako ga prijavi pre izlaska iz zemlje i dobije overen list,kao i za sve vredno što se prenosi preko granice.Samo sa pričom o tome,kako mu se zalomi.

Uglavnom tolerišu,ali nekad naidješ na nekog izdrkanog.

Prebacivao sam sa likom poljo meh iz slo vrednost ogromna ali nas covek, dobije stoju i nema carine, vozimo staro gvozdje, ne vredi nista.
O ovome nisam razmisljao alat kad je rasklopljen van kutije je polovan ma kako da izgleda, sad kako vrse procenu bem li ga, opet najbolje imati nekoga

FB-IMG-1645428101392.jpg

Nazad
Vrh