Akumulatori

Juče izdao Mustang od 100 ampera.Gledam jutros garanciju u julu mu bilo 2 godine, garancija 25 meseci.Baš su ga potrefili.
 
Код мене два мустанга гурају ево већ пуних 6 сад ће 7година,докле ће видимо
 
Koji je bolji akumulator (55Ah), Mustang ili Magnum. Imam na rusu 2 kom Mustanga već 5-6 godina, ali sa Magnumom se nisam susretao. Cena je ista za oba 5600 din, a imaju i neki FreeCell koji je malo skuplji (6000 din) ali ima tri godine garanciju za razliku od dve godine za prve dva.
 
Ja na to gledam drugačije, ne radi se o 400 din. već o boljem (ako je to ikako moguće znati) akumulatoru. Npr. ako se ne varam ovi Mustang su ruski (beloruski, ukrajinski, ne znam tačno), Magnum poljski, a ovi treći ne znam. Cena verovatno zavisi i od toga gde se prave, pa može da se desi da je neki skuplji od drugog zbog zemlje porekla, odnosno može da se desi da jeftiniji bude kvalitetniji. A što se tiče garancije, ona se teško ostvaruje (uvek se nađe neka začkoljica (npr. loše punjenje na autu i sl.) da se ne prizna garancija, pa onda na tu razliku u garanciji i ne gledam...
 
Firecell pravi Johnson controls,a onda opet prave i Mustang 😁 Magnum radi autoparts iz Poljske.Ali Johnson controls ima brdo brednova pa izmedju ostalog i Varta je njihova kao i Energizer.E sad kvalitet je dirketno vezan za cenu, a razlika iznedju Mustanga i Firecella je cisto vezana za politiku Johnson controls.U sustini dobijes isti akumulator samo drugacije brendiran, a razlika u ceni je zbog nekih ugovora i totalno nebitnih stvari za krajnjeg korisnika.

Sto se tice reklamacija sve je isto kao i nekada, saml sto se sada preverglavani akumulatori odbijaju kao neispravni tj oni sa zamucenim elektrolitom, to je nekada prolazilo 1/1 sada iz nekog razloga vise ne.Nekada je to bila standardna boljka kod taksista, reklama koja non stop svetli i stanica koja opet radi non stop, pa je mutan elektrolit bio neminovna pojava, sad mutan elektorlit ne prolazi kod reklamacija, prolaze samo lose fabricki formirani i oni sa fabrickom greskom.
 
Dukej iskreno da ti kažem skoro ni jedan akumulator mi po isteku garancije nije sastavio duže od par meseci pa zbog toga pišem da se uzme sa garancijom od 3 godine jer će valjda bar toliko trajati ako ništa drugo.
 
Ne znam jel smem da se pohvalim a da ne ureknem, traktor sam kupio sa 2 fire cell akumulatora,ovo je treca jesen kako su izvukli, a ne znam koliko su sutari jer papire od njih nisam dobio.
 
Ja sam na torpedu imao monbat i trajao je godinu dana a garancija 2. I bilo je, bogami, povuci potegni da mi zamene. Kad sam montirao zamenski traktor je upalio na zub. Taj akumulator je trajao 7 godina i proletos je zamenjen i stavljen CIAK. Za sad nema greske.
 
Nazad
Vrh