Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako je (skoro) na 0 skidaj. Znaci da je napunio, ne "prima" vise struje - prosto receno, da ne moze prostije.
Pazi, skoro sam promenio ulje i umesto 15w40 sipao ovo 20w50 i mislim da osetno teze vergla pri prvom paljenju dok je hladan. Ulje definitivno utice na to. Nemam pojma oko duzine kablova. Verujem da je sve to u standardu.[/QUOTE]Sporo vergla, ali uprkos toga, dosta dobro pali traktor (mozda je do ulja). Na -10-12 to je zadovoljavajuce.
Koliki ti je? Mislim kabal od akumulatora do anlasera? I koliko je star?
Dao si mi dobru ideju da to proverim. Jos dok je ovaj akumulator bio nov, opet mi nikada na traktoru nije izazvao reakciju da vrti kao lud iako je eto jak.Marko mnogo znaci luft rotora u alnaseru . Kod mene je polako vrtio pogotovo zimi . Posle struganja novih piksni rotora za ne poverovati koliko lakse vrti . Pregledaj mozda je ovo a ne akumulator .
Od slabog kontakta najlakše plane.Sa ferge uvijek skinem akumulator kad temperature idu u minus a imam naviku i ljeti otkacit plus klemu kad traktor ne koristim par dana....kleme ne zatezem kljucom vec ih nabacim i malo uvrnem u stranu i dovoljno zategnu da pale traktor
Koju klemu i zasto bas tu treba odspojiti kad se traktor duze vreme ne koristi plus ili minus?
Od slabog kontakta najlakše plane.
Deo koji naleze na osovine rotora su biksne koje propadnu tj pojedu se i onda rotor kaci za stator i neretko dodje do velikih ostecenja da ili drugi alnaser ili remont rotora i statora. Biksne se po pravilu prave od grafitne bronze ali treba raditi po meri osovinica. Imaju dve biksne kod cetkica i bendiksa.
Kao sto kaze vica to su krajevi osovine rotora . To mora da zmiri na par stotih tolerancije i naravno treba videti dali se piksne mrdaju u kucistu ne samo u osovini . To strugar sa iskustvom zna pa ako ima lufta na spoljnjem delu istrnuje kuciste i nastruze nesto siru piksnu .
Nisam siguran da li telnett i ti mislite na isto? Ako postoji luft, onda se pravi biksna kako je telnett rekao kako bi luft nestao. A skoro sam zetov alnaser nosio kod mog starca da ga obradi na strugu. Imalo je uzvisenje ovde na ovom delu gde sam obelezio strelicom pa je to samo na strugu pipnuto i izjednacilo se sve. Verovatno na to mislis?