sinisa1979
Član
Takodje. Imam i jedan iskrin negde ali je neispravan. Mozda ga bacim u oglase.....Baš takav je kod mene. Moram samo promijeniti kućište osigurača, ono fabričko se malo razdrmalo pa ponekad gubi kontakt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Takodje. Imam i jedan iskrin negde ali je neispravan. Mozda ga bacim u oglase.....Baš takav je kod mene. Moram samo promijeniti kućište osigurača, ono fabričko se malo razdrmalo pa ponekad gubi kontakt.
Pratio sam ovu temu pre, i koliko se secam, da ne jurim sada po celoj temi, nema potrebe skidati akumulator sa traktora u ovom zimskom periodu jer mu "utopljavanje" nista ne pomaze vec ga treba odrzavati tako sto se povremeno sa nekim potrosacem isprazni pa se dopuni i tako.. ako sam dobro razumeo.
Sad bas gledam garantni list.. Kupio sam 03.03.2014. godine ciak akumulator od 110ah i 1000 ampera sa 25 meseci garancije i sa cenom od 11.000 din. To je bio najjaci akumulator u tim dimenzijama koji je mogao da se smesti u kutiju traktora i od tada ga nisam ni pipnuo, ni dopunio, a nisam ga ni video jer je zatvoren u kutiji evo vec skoro 3 godine. Mislim da jeste malo oslabio pri verglanju, ali ni jednom nije izneverio.
Sad razmisljam da ga dopunim, pa se pitam da li ima neko preporuku koji punjac bi trebao da koristim za ovaj akumulator, koji ce u isto vreme moci da puni i manje akumulatore? Koliko ampera? I da li da prvo akumulator malo ispraznim sa svetlima ili ne?
Vidim da su oglasi puni jeftinih punjaca sa opet velikom amperazom pa smatram da to nije stvarna vrednost.
Evo, skoro da sam siguran da je u pitanju bas ovakav akumulator.