Akumulatori

Samo da napisem par reci hvale za Tesline akumulatore! Crko je mesec dana posle isteka garancije i to crko totalno da ni kontakta nema!

Pro atomic mi je na traktoru vec 7 godina. I prezadovoljan sam , i 36 meseci garanciju imao

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Meni Tesla od 100 ampera vrisnuo mesec dana pred istek garancije.Naravno od zamene ništa.Pro Atomic isto od 100 ampera naduvao se nakon 4 meseca ni govora o zameni.Prešao sam na Top Start akumulatore,jedan zamenjen u garantnom roku bez ikakvih problema,natezanja i naravno priznate greške sa njihove strane.Obično te otkače jer je greška uvek do tebe a do njih jok.

Samo da napisem par reci hvale za Tesline akumulatore! Crko je mesec dana posle isteka garancije i to crko totalno da ni kontakta nema!
На том акумулатору је само Теслина налепница,а то на шта је налепљена је неко мађарско срање од акумулатора.довозе из мађарске и само налепе етикету..уништише онакву фабрику и квалитет.

На том акумулатору је само Теслина налепница,а то на шта је налепљена је неко мађарско срање од акумулатора.довозе из мађарске и само налепе етикету..уништише онакву фабрику и квалитет.

Ma djubre nevidjeno...Sta kupiti sada od 180ah?

Meni Tesla od 100 ampera vrisnuo mesec dana pred istek garancije.Naravno od zamene ništa.Pro Atomic isto od 100 ampera naduvao se nakon 4 meseca ni govora o zameni.Prešao sam na Top Start akumulatore,jedan zamenjen u garantnom roku bez ikakvih problema,natezanja i naravno priznate greške sa njihove strane.Obično te otkače jer je greška uvek do tebe a do njih jok.
Jesi merio koliko ti volti daje alternator ? Da ti ne prepunjava pa se zato duvaju, ja sam jedino imao problema sa bleck horse, crkne tacno mesec dana po isteku garancije, sad koristim Vartu, i proatomic i zadovoljan sam, exide su isto dobri.

Kad kupujete akumulator gledajte struju u kratkom spoju da bude sto veca brze ce verglati, amper casovi su manje vise bitni.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ja jutros sa popraznim akumulatorom od 45ah upalio Meckinog dizela od 2000 kubika. Rec je o nekom KBK koji je identican Slovenackom Starter Vesna akumulatoru. Mislio sam da nece moci jer je motor hladan, ali bez problema je upalio.
Na jednom kamonu imam 2X Black Horse 135ah. Jedan 2010 (ili 2011), drugi kraj 2012. Na drugom kamionu 2X Pro Atomic 110ah 2013. godiste. Svi i dalje dobro pale. Nije bilo nikakvih problema, samo sto sam povremeno dolivao sestilovanu vodu.
Sad sta preporuciti, nisam siguran jer obicno kupujemo najeftinije. Oni Midac ne i trebalo da su losi. Dolaze iz Italije, ali nema od 180, vec ima 150 ili 200ah.

Kako utvrditi da je akumulator zavrsio svoju karijeru?Nekom tehnikom bez majstorskog alata...jer me majstor je...e vec danima.

Upali traktor ili sta vec , upali svjetla recimo kratka , odspoji minus akumulatora dok motor radi , svjetla moraju da svjetle, odnosno alternator puni , a ako sljedece jutro akumulator ne moze startati motor a bio pun onda je aku gotov, vecinom uzrok voda ispari i nivo elektrolita opadne i dodje do ostecenja. To bi bilo bez upotrebe nekog elektricarskog alata.

Jel za kombajn?

Da za zmajcinu!

- - - - - - - - - -

Ja jutros sa popraznim akumulatorom od 45ah upalio Meckinog dizela od 2000 kubika. Rec je o nekom KBK koji je identican Slovenackom Starter Vesna akumulatoru. Mislio sam da nece moci jer je motor hladan, ali bez problema je upalio.
Na jednom kamonu imam 2X Black Horse 135ah. Jedan 2010 (ili 2011), drugi kraj 2012. Na drugom kamionu 2X Pro Atomic 110ah 2013. godiste. Svi i dalje dobro pale. Nije bilo nikakvih problema, samo sto sam povremeno dolivao sestilovanu vodu.
Sad sta preporuciti, nisam siguran jer obicno kupujemo najeftinije. Oni Midac ne i trebalo da su losi. Dolaze iz Italije, ali nema od 180, vec ima 150 ili 200ah.

Ma ovaj nije imao struje ni za kontakt lampice...Ja mislio kleme izgubile spoj ili sklopka...Skino ocistio naspricao sprejem,opet nista...ja stavim glinericu na polove akumulatora ona sijalica od glinerice ckilji....Prikljucim punjac,dodje kontakt,ostavim sat vremena pokusam da zaanlasujem,prc nista,skinem punjac opet nema kontakta... Znaci crko totalno...mesec dana posle garancije,katastrofa!

Ako ti je dobar motor u zmaju uzmi Banera od 80 ah i neboj se. Celo leto smo radili sa 74 ah i sa losim motorom pa drzi ko blesav. Po meni najbolji od svih a nisam cuo jos uvek reklamaciju na njega jedino

Ako ti je dobar motor u zmaju uzmi Banera od 80 ah i neboj se. Celo leto smo radili sa 74 ah i sa losim motorom pa drzi ko blesav. Po meni najbolji od svih a nisam cuo jos uvek reklamaciju na njega jedino
E to i jeste,motor nije bajan,prvo paljenje pogotovo po hladnijem vremenu mora prvo grejac jedno 30 tak sec,pa onda malo zavergla 4-5 sec pa upali. Bojim se da slabiji akumulator nece imati snage...

Meni je usled rada na Rakovici crkao jedan akumulator. Samo sto to odmah nisam skontao (mislio sam da cvrci jer je prepunjen a to je akku sa samoodrzavanjem, no opet ima odusak na koji je sistalo) pa sam spalio punjac. Sva sreca nije bio neki, ali je ipak punio.
U Bosni mogu povoljno da se kupe akumulatori. Taj Midac od 150ah kosta 15800din, a od 200ah 18900din. Da li ima jeftinije, ne znam.

Vlado dovoljan ti je akumulator od 140 ampera.Kod mene na kombajnu je Top Start 140 ampera od 2011 godine.Koristim ga na traktoru kada kombajn ne radi.

Nije to nista za banera koliko ovaj vergla da upali jer ni grejaca nema . Verglamo po par puta sa po pola minuta nekad ujutru pa trpi a osiguras se sa 100 ah sigurno. Ovo su ludi akumulatori i imaju jaku udarnu struju. Nas muci glava jer su ventili kaput i izgubio kompresije dosta zato a pumpa i dizne letoos odradjene komplet.Ni kapi ulja netrosi i sve normalno se ponasa ali prvo paljenje je ubistveno pa cak i nekad vruc tesko sastavi al akumulator nije posustao.

Nazad
Vrh