@kančki, to naduvavanje će najverovatnije biti zbog prepunjavanja alternatora, obavezno to popravi, jer ti bilo koji akumulator neće trajati dugo.
Slažem se!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@kančki, to naduvavanje će najverovatnije biti zbog prepunjavanja alternatora, obavezno to popravi, jer ti bilo koji akumulator neće trajati dugo.
A jel 558 ima spori ili brzi anlaser,i ja treba da kupim neki akumulator za 560 pa pitam.Ovakav sa kupio proletos110 ah,od 1000 ampera startne snage,i stavim ga na 558,pali traktor kao lud za nepoverovati,nema onog vise verglanja te oce ,da upali te nece onaj prvi start bez grejaca ni leti ujutro ,te se muci, a pre njega je bio isto nov akomulator (drugog prizvodjaca ) koji sam proseko posle par meseci nije bio dobro bio pricvrscen.Ma drugi taktor sad.Ode kum i kupi istog 2 komada jedan stavi u klas kombaj ,a drugi u zmaj 142 i palio celo vreme bez problema.Zacudo mali akumulator svega 353 mm duzina,sad kolko ce trajati neznam, garancija je 2 godine,cena mu bila oko 100 evra.![]()
Sad imas kabriolet akumulator,15,0V je mnogo,optimalno je od 13,6 do 14,4 plafon.To imas napisano i u upustvu i garanciji.img upload
Eksplodirao jedan akumulator na MTZ 1025, drugi nije. Potom je pozvan autoelektričar i izmerio je napon na alternatoru od 15.0 V, i kaže da je to ok. Budući da ja ne znam instalaciju na rusima koji pale sa 24V (spominju se sklopke i neki pretvarači, a ništa od toga nisam do sad imao prilike da vidim), nisam hteo da se mešam...