Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daje manje 10-20%panonac je napisao(la):Ovde svi govorite o kvalitetu rakije dobijene od plavih sljiva,a vasa iskustva u rakiji dobijenim od zuti sljiva,dali daje vise ili manje rakije..![]()

iskren da budem takvu mašinu nisam ni video, mešač ti nije velika investicija u to vredi investirati parepanto je napisao(la):A kako doći do mašine koja samo izbija koštice, a ne melje plod,po nekoj razumnoj ceni? Ovo iz razloga što moj kazan nema mešač, a i za sušenje šljiva bez koštice.
, a suve šljive koja sam kupovapo, sve su imale košticu.....
, voćnjak je zapušten jer ne želim da vodim brigu o njemu
, kada je deda preminuo bilo je oko 60 stabala, nešto sam povadio, nešto se osušilo, tata mi ne dozvoljava da ih vadim i zato su zapuštene, fotografisaću, prošle godine je sa njih 30 bilo oko 200 kg šljiva, bez zaštite, đubrenja......imamo stenli i čačanku lepoticu, tako da rakiju pečemo od tri sorte, količinu daju stenli i lepotica, a požegača aromu rakiji, a što se tiče novih sorti, definitivno čačanka rodna, nju i porede sa požegačom.... 

ja se salim malo naravno. Ali moracu pod hitno da probam nekoliko sorti koje nisam probao. Ali ovde cu tesko da nadjem pozegacu. Ja udjem kod mene u voce i mogu da pojedem i dva kg sljiva koliko su mi ukusne, ako tako kazes, mogu samo da zamislim kakva je ta pozegaca...hvala ti na informaciji i slazem se sa tobom u potpunosti za stenli...pozzz Dragojlo
...srdjank je napisao(la):Jedno pitanje za iskusne proizvodjace rakije:
Posto sam iz Vojvodine, a ovde drzanje rakije u drvenim buradima nije toliko rasprostranjeno, da li skladistenje gotove rakije u staklenim buricima obezbedjuje njeno kvalitetno sazrevanje? Ako ne, sta bi bio dobar postupak?![]()
, siguran sam da polovina nas pravi bolju rakiju od ove koju oni reklamiraju, ali je tu i prof. dr. Zoran Keserović, da da blagoslov i odmah se ugradi

, i očekuje da mu odmah rodi, prve godine bar 25 t po hektaru
, a ZAH je uvek tu da podrži nas poljoprivrene proizvođače, a prof-a ne comment 
pa sada BiH ima vise kazana nego oni stabala voca
, a onda Srbija opet ispašta, a građani plaćaju njihove penale, dok pečem rakiju, pijem je, kada je ne budem mogao peći neću je ni piti i toliko od mene
, a verujte mi da ovakva marketing kampanja prolazi 100 %, ove godine će uzeti par zlatnih medalja na novosadskom sajmu, pokupiti plakete i priznanja i onda u EU, pa zabrana izvoza i zdravo momci
... još hoće i vilijamovku da brendiraju u srpski brend pa to je pre mnogo godina trebalo da se uradi sa šljivom i ostalim voćnim rakijama.......