Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako uporedjujemo flaširana alkoholna pica ( vinjak , Pelinkovac votka....) i domaću rakiju cena iste je mizerna , ali takođe vrlo dobro znam da u bifeu ( drži moj bliski rođak ) vrhunsku domaću rakiju nabavlja po 600 din .Davati domaću rakiju po 5 e je mizerno kao i sve u ovoj državi vezano za poljoprivredu ...
Flaša Kole je 150 din već
Svaka vam cast ako je kod vas cena sljive za rakiju 35 din. Kod mene je 10-15 najvise.
Tačno je , vrhunska rakija je od 500 do 700, ali to je žalosno ... Po meni ne može se rakija porediti sa spirit pićima poput vinjaka , viskija , makar oni koštali i 100evraAko uporedjujemo flaširana alkoholna pica ( vinjak , Pelinkovac votka....) i domaću rakiju cena iste je mizerna , ali takođe vrlo dobro znam da u bifeu ( drži moj bliski rođak ) vrhunsku domaću rakiju nabavlja po 600 din .
Doduše , nedeljno troši po 4 balona ( 5l )
pa možda ubija cenu na količinu ?
Ja takve polu zrele meljem i stavljam u kacu posebno.Poštovani , imam stenleja oko 800 kg , opada svaki dan po 20 kg , da li to svaki da da potkuppjam u Kacu i na kraju kad sve omlatim da Strpam u istu kacu ?
Drugo pitanje , on će biti potpuno zreo za 10ak dana a ja zbog posla to moram da sve stavim u Kacu za 5 dana ? Nece biti 100posto zrela
Šta mi savetujete ? Hvala
A sad je rakija kvalitet od voca i grozdja a samo na prosloj stranici od vrha krece od diskusije kako je trosak sto bure popije i nastavlja se sa pricom o dodavanju secera. Znaci treba trpati trulavo i zeleno voce a ako nema dosta onda dovrsiti kacu sa dodavanjem pilecih **greška ili klozetskih daski. Ostaviti negde na dvoristu u zardjalom buretu, na suncu pa kad se setis onda promesas. Kad to prevri onda grunuti u kazan, proterati jednom pa onda smrkom samo isprati kazan i sipati meku rakiju pa loziti opet i terati do zadnje kapi alkohola pa da se dobije odmah u prihvatnom sudu pitka jacina. Ako ima starih tegli ili flasa od kisele vode da se uspe u njih a pred kapijom ceka kolona zednih budala bez jezika, zeludca i jetre pa da im se proda po 50€ minimum a oni svi u transu od uzitka.
Karikiram, ok, nije bas tako ali ima i takvih prica. Da je cena od kuce kad se prodaje losa, losa je. Ako uzmemo u obzir cene za jaka alkoholna pica sa aromom voca domacih proizvodjaca (namerno necu da napisem rakija jer po zakonu to ni ne moze da se nazove rakijom a i na etiketama bas tacno pise da su jaka alkoholna pica a ne rakija) onda vidimo da je prodajna cena mala ali i proces proizvodnje nije dalje pobegao. Ta razlika je taman u akcizi, etiketi i brendu.
Proslo je vreme brljavljena a i ljudi normalni hoce da imaju predstavu sta je u flasi a ne ono "moja Ja pekao" rakija pa ti sad znaj hoce li te posle prvog cuga udariti refleks povracanja ili ce sve proci glatko a naravno, niko nece reci za svoju rakiju da je losa pa otuda strah i izbegavanje rakije. Viski mozda jeste losije pice ali zato ti znas kada otvoris burbon ili skotch sta ce te u flasi docekati. To je neki kontinuitet u proizvodnji kao sto i omrazeni vinjak, sta god da kazemo za njega on ima iste karakteristike u svakoj flasi jer je to pice koje ima svoj put, trajanje proizvodnje i odlezavanja. Zadnjih godina se uznapredovalo u proizvodnji rakije i nase rakije su prijatna iznenadjenja kada dodju na takmicenja i ocenjivanja u svetu ali se zato zna kakve rakije se salju i nose na takmicenja. Tu nema gore pomenutih muljarija sa secerom i vocem.
Sve dok se ne prihvati da od 100l komine od voca ne moze da se dobije vise od 7-10l mlade rakije koja ek treba da odlezava a ne dosadasnjih 12-15l gotove "rakije" u plasticnom kanisteru cene ce biti niske i brlje ce se valjati. Dok ta alavost ne prestane i dok ljudi ne shvate da to nije kukuruz i da se tu prinos ne vija.
A te standard odgovore "deda je tako pekao" napisite volu na **greška kada sledeci put budete orali njima ili urezite na haubu od juga ili pezejca
Po mom misljenju nije moguce . Znamo da je prepek najbolja rakija a kada se radi lepo prepek ne moze bez vode namestiti zeljenu jacinu .Da li je ok dodavati vodu u rakiju , a nije ok šećer ? Može li dobra rakija da se odradi bez destilovane ?