Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo je sad cisto teoretisanje, bez velike prakticne koristi:
Da li postoji neka ocena koliko brzo se degradira kvalitet rakije stajanjem posle 40 godina?
Ne znam kako drugacije da pitam. Da li je to linearno, odnosno ako 100 godina stara rakija nije nizasta, da li je to islo od 40 do 100 linearno, polagano, ili je tek na 80-90 pocela naglo da propada
Uvek sam mislio da rakija ne moze da se pokvari makar stajala 1000 godina.
Pretpostavljam da ima veze sa cuvanjem rakije, odnosno pakovanjem rakije. Imam dva balona od po pet litara, koja su zapusena plutom i zalivena voskom, tako da mislim da je dopiranje vazduha i bakterija maksimalno spreceno.
Ih, ko ce cekati 20 godina da bi prodavao rakiju
Ovde kod mene se prodaje bukvalno sa kazana Cim se ispece, ako se ne proda do sledeceg pecenja, odmah kukaju.
Nije mi niko odgovorio, a ja nisam uspeo da nadjem, koje voce zahteva mesanje komine?
Uglavnom se nalazi mesati mozda u pocetku, dan dva, kada je kiseonik potreban za razmnozavanje bakterija, posle zatvaranje i ne diraj. Nigde ne pise nista konkretno o nekom vocu da se na poseban nacim pravi kom, odnosno da se mesa.
Previše puta...i kako i zašto ali džaba.
Zašto je bolje da se meša? Šta se dobija time što svako malo otvaramo bure pa još i mešamo kominu?