Dragojlo
Član
Kako ne znas koja ti je sorta sljive, kazes domaca ja predpostavljam da je pozegaca ili ti kako u HR kazu bistica? Kada si je sakupljao kada sazreva Odvajas li od sljive semenku-kospicu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nemanja_radojkovic je napisao(la):hehehehhehe... To je sigurno prava vocna rakija.... Rafinisan alkohol... Ta rakija, ustvari to nije rakija, to je cist alkohol... To rade mnoge firme u srbiji, i to moze da se otkrije samo hemijskom analizom.... Zato cu ja de se drzim proizvodnje vocne rakije od sljive, bez trunke secera... I moj litar rakije je 1000 dinara... Nista ispod toga... Zato sto znam sta sam radio i koliko truda ulozio da bi dobio tu rakiju... pozzz za sve...
da li si upravu ili ne ne ulazim u to ali kada bi mi proizvodjaci prasadi merili nas drud i rad pa gde bi nam bio kraj ..prase bi bilo 400. din / kg ali od sve te price nista ...prave kako prave i to je to ,,kod nas je sada (posto letos nije bilo sljive ) 400 .din /litI moj litar rakije je 1000 dinara... Nista ispod toga... Zato sto znam sta sam radio i koliko truda ulozio da bi dobio tu rakiju...
kod nas se ne postuje nista tako da pojedinci koji rade kako treba u sredini u kojoj zivimo .. izgledaju i cine se ljudima kao da su mentalaci , ludi ljudi ..tj .cpecificni za okolinu ..dugo ce tako ostati ..dok nas Turci ne porobe ponovo na jedno 1000 god,. i to bi bilo malo da se dozovemo pameti ali toga nece biti ..ovo je po zakonu, ali znamo da se to kod nas ne postuje.... drzava je krivac za sve sto se desava ovde kod nas... NAZALOST!!!
domadoma je napisao(la):Dragojlo nije tacno da se secerusa pocela praviti od vremena sankcija .Vi ste mladi pa to neznate da se secerusa pravila od vajkada i to mnogo vise nego sada samo u to vreme se zvala GOVNARA i pravi se uvek kada je secer jeftin a rakija skupa.Nego da vam dam jedan savet,ako ne stavljate secer a vi kupite rafinisani alkohol 97% kod Milosevica je kostao 1dem/lit.asada kako cujem 1eur/lit.Znam da se proizvodio u ALPIS Kovin Stavite alkohol u prepek i od jednog litra dobijete skoro 2.5lit.odlicne rakije i po kazanu od sto litre mozete da dobijete 40lit,Tako mozete da pricate kako vam je DEDA posten i da nije stavio ni kilogram secera,mozete i da se kunete.Tako da vam sljiva nije ni potrebna ili nesto vrlo malo moze i(suva) radi arome.