ben roj
Član
Sljiva je tako plemenita i negovanje, prihrana i zastita, ne spadaju u cepidlačenje ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Voće koje naši od davnina gaje su obični korov, šljiva dzenerika , kupina divlja kupina itditd i tu nema ništa plamenito , nisu se u principu ni djubrile ni prskale i bilo je roda. Zatim je ta zemlja kroz godine iscrpljena , klimatske promene su odradile svoje , novoproizvedene voćne bolesti su puštene i odradile svoje i zato su te stare sorte izumrle , sada imaš los sadni materijal plus takodje klimatske promene , i enormne cene repromaterijala i zato se dešava šta se dešava. Ljudi posežu za svim i svačim jer su uplašeni da ne izgube svoju crkavicu i što treba i što ne treba.Sljiva je tako plemenita i negovanje, prihrana i zastita, ne spadaju u cepidlačenje ...
znam za tu temu, ali vec jako dugo nije aktivnaPre svega, pogresna tema. Ima poprilicno obimna tema "Šljiva" na ovom forumu gde ces dobiti odgovora sa vise strana a na tebi je da razmislis i odlucis koji ces poslusati
Pre polaganja biljke u zemlju reguliši koren i dužinu . Nemoj vosak , on je bzv , ovo je spasCitam na dosta strana da prilikom jesenje sadnje be treba prekratiti sadnice?
Misljenja sam da je bolje prekratiti i staviti vosak, da se zbog vjetra jos neukorjenjena biljka ne bi prevrnula iako stavimo kolac uz nju.
I pitanje za iskusnije clanove, posto planiram zasad od 70 sljiva, uglavnom stenlej i cacanska rodna, da li prosarati sa nekim jos oprasivacem?
Imaš ti ljude koji prospu djubre dan dva i uoru, a imaš i one raspale papke što očiste farmu i 40 prikolica skrkaju nekome pred kuću na Kamaru do daljnjeg ... Velika je razlika ..Evo ja se necu zalit nikom ako dodje komsija sa cisternom